Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΠΙΕΡΙΚΑ ΜΜΕ 1: ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΘΗΡΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ!!!!!!

ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Η ΔΕΥΑ Κατερίνης έδωσε συνέντευξη τύπου. Τα τοπικά ΜΜΕ παρουσίασαν τον μονόλογο του προέδρου της και δεν μπήκαν στον κόπο να κάνουν κάποιες ουσιαστικές ερωτήσεις και να ανακινήσουν κάποια σημαντικά θέματα:
Δεν ρώτησαν για παράδειγμα αν εξέλιπαν τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης, σπατάλης, υπεραμοιβομένων και υποεργαζομενων υπαλλήλων που ο ίδιος ο Δήμαρχος Χιονίδης είχε δημοσιοποιήσει: (ΚΛΙΚ ΕΔΩ και ΕΔΩ )
Δεν ανακίνησαν ικανοποιητικά το θέμα των υπέρογκων χρεών της επιχείρησης και ιδιαίτερα της προέλευσης τους (ΕΔΩ). Άφησαν τον πρόεδρο να μας κάνει τα 22  (εκατομύρια) 10!!!!
Δεν θυμήθηκαν τα στραγγίδια του ΧΥΤΑ που έφτασαν μέχρι το Ευρωκοινοβούλιο (ΕΔΩ). Τους διέφυγαν επίσης οι πραγματικά φουσκωμένοι λογαριασμοί (είτε από νόμο είτε από ΔΕΥΑΚ τα λεφτα ίδιο χρώμα έχουν) και άλλα πολλά.....
Άλλη φορά μην στριμώχνετε τόσο άσχημα τον κ. Μπουσνάκη κύριοι δημοσιογράφοι......
Τα παρακάτω δημοσιεύματα είναι ενδεικτικά. Όλοι τα ίδια έγραψαν ως συνήθως......


Η πολιτική της ΔΕΥΑΚ για το 2012 και οι προοπτικές της Επιχείρησης
Σ. Μπουσνάκης: "Βλέπουμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά με την ανάλογη ευαισθησία"

31.01.2012 Τοπικά 


Τις προοπτικές της ΔΕΥΑΚ και τις πολιτικές που θα ακολουθηθούν για το 2012 παρουσίασε ο πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Στέργιος Μπουσνάκης σε συνέντευξη τύπου μαζί με τους συνεργάτες του κ.κ. Κεραμιδιώτη, Παπαγιαννούλη και τον διευθυντή της Επιχείρησης κ. Παπαδόπουλο.
Όπως ανέφερε ο κ. Μπουσνάκης ως ΔΕΥΑΚ προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν. "Θα φανεί και από τον προϋπολογισμό πως αντιλαμβανόμαστε την επιχείρηση, καθώς αναδεικνύει αυτό που λέγαμε πέρυσι για τις υποτιθέμενες αυξήσεις» τόνισε ο κ. Μπουσνάκης και πρόσθεσε πως το τιμολόγιο δεν ανέβηκε ούτε ένα ευρώ.
Το ειδικό τέλος

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αναφέρθηκε σε καθημερινά παράπονα που δέχεται για το ειδικό τέλος του 80%, το οποίο είναι θεσμοθετημένο από το κράτος με το νόμο 1069/1980.

"Η αναγραφή του είναι υποχρεωτική, καθώς αποδίδεται το τι εισπράττεται, οπότε θα πρέπει να φαίνεται. Ωστόσο το ειδικό τέλος δεν είναι κάτι καινούριο, υπήρχε και πληρώνεται εδώ και χρόνια".
Ο προϋπολογισμός
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, αναφέρθηκε επίσης στην αλλαγή πολιτικής με τα πάγια, όπου ενώ το 2011 ήταν 850.000 ευρώ τα υπολογισθέντα έσοδα, φέτος μέχρι στιγμής είναι μόλις 30.000 ευρώ. Γενικά, ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος με τα έσοδα και τα έξοδα που προβλέπονται να είναι στα 12.508.650 ευρώ.
Στο θέμα αν υπήρξε αύξηση στην τιμολόγηση κατανάλωσης νερού, ο κ. Μπουσνάκης παρέθεσε τα σχετικά έσοδα πέρυσι και πόσα υπολογίζονται για φέτος.
Στον προϋπολογισμό του 2011, τα έσοδα από κατανάλωση νερού υπολογίζονταν σε 5.650.000 ευρώ, από τα οποία εισπράχθηκαν 4.230.000 ευρώ, ενώ για φέτος ο προϋπολογισμός έχει 5.470.000 ευρώ. «Αν είχαμε αυξήσεις, στον προϋπολογισμό θα
αναφέρονταν 6 με 6,5 εκατομμύρια».
Για συνολική μείωση 4,5 εκατομμυρίων ευρώ στα προϋπολογισθέντα έξοδα της επιχείρησης έκανε λόγο ο κ. Μπουσνάκης, κάτι που επιτεύχθηκε με μια σειρά ενεργειών λιτότητας.
Αυτές αφορούσαν στη μισθοδοσία, όπου κόπηκαν υπερωρίες και έκτακτο προσωπικό, χρήση οχημάτων της υπηρεσίας για μεταφορά στο ΧΥΤΑ, JCB από τους πρώην δήμους Παραλίας και Κορινού, τα χαλίκια που πλέον δεν αγοράζει η ΔΕΥΑΚ και τη γενικότερη μείωση των προμηθειών βάσει των τρέχουσων αναγκών.
Άλλωστε έχει ζητηθεί πλάνο βιωσιμότητας από την ΔΕΥΑΚ και σκοπός είναι να δοθούν χρήματα όπου χρωστάει όπως, εφορία, ΙΚΑ, μισθοδοσίες. Χρέη τα οποία ήταν στα 10 εκ. ευρώ και πλέον μειώθηκαν στα 7.
Σημαντική εξέλιξη είναι ακόμα και η μείωση της διασυμμετοχής για τα έργα στο 5%, ενώ η διοίκηση ζήτησε να της γίνει επιμήκυνση των οφειλών, ώστε να είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν κι άλλα έργα. «Αυτοσκοπός για μας είναι να υπάρχει αποχετευτικό δίκτυο σε κάθε οικισμό».
Οι λογαριασμοί στον Κορινό
Αναφορά έγινε και για το πρόβλημα που είχε προκύψει με 350 λογαριασμούς στον Κορινό. Εκεί έγινε διόρθωση, καθώς έπειτα από δυο έναντι λογαριασμούς, το 2ο εξάμηνο το 2010 και το 1ο του 2011, έγινε μέτρηση στο 2ο εξάμηνο του 2011.
Έτσι, οι λογαριασμοί αυτοί υπολογίστηκαν με υψηλό τιμολόγιο. Πλέον επιμερίστηκε η κατανάλωση, υπολογίστηκε η διαφορά και ή θα επιστραφεί ή θα πιστωθεί στον επόμενο λογαριασμό.
Οι οφειλές των πολιτών και το κοινωνικό πρόσωπο της ΔΕΥΑΚ
Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ μίλησε και για την αντανάκλαση της οικονομικής κρίσης στην επιχείρηση. Οι οφειλές από τους πολίτες ανέρχονται σε 5 εκ. ευρώ, με σημαντικό αριθμό αυτών να είναι μικρά ποσά που ωστόσο υπάρχει αδυναμία να πληρωθούν.
«Έχουμε εντολή από το δήμαρχο να βλέπουμε ξεχωριστά κάθε περίπτωση και να δείχνουυμε κοινωνικό πρόσωπο. Συζητούμε τις λύσεις και εξυπηρετούμε σε δύσκολες στιγμές, μέλημά μας όμως παραμένει η επιβίωση και η εξυγίανση της επιχείρησης».
Στο θέμα των μεγαλύτερων οφειλών, ο κ. Μπουσνάκης είπε ότι 300 άτομα χρωστούν πάνω από 3 χιλιάδες ευρώ. «Σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν σταλεί εξώδικα, ήδη μέσα στην εβδομάδα κερδίσαμε ένα. Πάντως είναι λίγοι αυτοί που έρχονται για διακανονισμό».
http://www.pierikoiantilaloi.gr/news/detail.php?ID=19309



«Έργα και ημέρες» της ΔΕΥΑΚ

Δημοσιεύτηκε από  ΕΠΤΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ
«Έργα και ημέρες» της ΔΕΥΑΚ

Δεν αυξήθηκαν τα τιμολόγια, δηλώνει ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Στέργιος Μπουσνάκης


Κατηγορηματικά διέψευσε τις φήμες περί αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ, ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Στέργιος Μπουσνάκης ο οποίος στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στο θέμα αλλά και σε μία σειρά ζητημάτων που απασχολούν τη διοίκηση.

Επίσης αναφέρθηκε στα συνεχιζόμενα έργα που εκτελούνται το τελευταίο διάστημα μέσω ΕΣΠΑ αλλά και στην τιτάνια, όπως χαρακτήρισε, προσπάθεια που καταβάλλεται για την εξυγίανση της επιχείρησης.
«Τουλάχιστον βρήκαμε φως στο τούνελ», τόνισε ο κ. Μπουσνάκης αναφερόμενος στη μείωση των εξόδων κατά 4,5 εκατομμύρια ευρώ, μειώσεις που προήλθαν από τη μισθοδοσία, αφού πλέον δεν προσλαμβάνεται έκτακτο προσωπικό (παρά μόνο έξι άτομα ως χειριστές) ενώ, όπως είπε, έχουν μειωθεί-κατά πολύ-οι προμήθειες.

Μοναδικό μέλημά μας η εξυγίανση της ΔΕΥΑΚ
«Μέλημα της διοίκησης είναι η εξυγίανση και η βιωσιμότητά της επιχείρησης, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπουσνάκης ενώ όπως είπε «θέλουμε η ΔΕΥΑΚ να είναι μια εύρωστη, μία δυνατή επιχείρηση για να μπορεί να δίνει στους πολίτες ό,τι καλύτερο μπορεί αλλά και να καλυτερεύσει την ποιότητα και την ποσότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Εμείς δεν θα είμαστε εδώ και το απευχόμαστε να είμαστε αυτοί που θα οδηγήσουμε τη ΔΕΥΑΚ σε μια διάλυσή της. Γιατί ακούμε και πολλά σενάρια τέτοιου είδους από τα οποία δεν ισχύει τίποτα. Η ΔΕΥΑΚ πρέπει να έχει το ρόλο της αλλά θα πρέπει και οι συμπολίτες μας να την εμπιστευτούν και να προσπαθήσουμε όλοι μας να είμαστε πιο συνειδητοί, όσων αφορά τις υποχρεώσεις μας». 

Μειώθηκε το χρέος
«Το πρώτο μας μέλημα είναι να πληρώνεται το ΙΚΑ, η εφορία και η μισθοδοσία», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ιεραρχώντας τα έξοδα ενώ όπως είπε, το συνολικό χρέος της επιχείρησης που άγγιζε τα 10 εκατομμύρια ευρώ, κατάφερε να μειωθεί στα 7.
Εξάλλου όπως τόνισε ο κ. Μπουσνάκης, υπάρχουν τουλάχιστον 400 νοικοκυριά ή επιχειρήσεις, που χρωστούν από ανεξόφλητους λογαριασμούς πάνω από 3 χιλιάδες ευρώ έκαστος, περιπτώσεις που πλέον οδηγούνται κατευθείαν στα δικαστήρια. Ωστόσο, ο κ. Μπουσνάκης ξεκαθάρισε ότι, με εντολή δημάρχου η ΔΕΥΑΚ αντιμετωπίζει την κάθε περίπτωση χωριστά και δεν κόβει το νερό σε ειδικές περιπτώσεις, δείχνοντας έτσι, όπως είπε, το κοινωνικό της πρόσωπο.
Για το ειδικό τέλος 1069/80
Επιπλέον ο κ. Μπουσνάκης αναφέρθηκε στο ειδικό τέλος 1069/80 που αναγράφεται στους λογαριασμούς κάτω από ποσό της αξίας ύδρευσης, λέγοντας ότι γίνεται καθημερινά δέκτης παραπόνων λόγω της συγκεκριμένης επιβάρυνσης. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε, πρόκειται για έναν θεσμοθετημένο νόμο του κράτους που τον πληρώναμε, ούτως ή άλλως, απλώς πλέον αναγράφεται ξεχωριστά στο τιμολόγια δεν ενσωματώνεται στην αξία ύδρευσης, όπως γινόταν μέχρι τώρα.
Δεν υπάρχει αλλαγή στην τιμολόγηση
«Η ΔΕΥΑΚ δεν αύξησε το τιμολόγιο ούτε ένα ευρώ σε σχέση με πέρυσι και αυτό φαίνεται από τον προϋπολογισμό του 2012» ανέφερε ο πρόεδρος σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα προϋπολογισμό που έγινε με βάση τα δύσκολα οικονομικά δεδομένα του κράτους. Τόνισε επίσης, ότι έγινε προσπάθεια για έναν εξορθολογισμό του τιμολογίου, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον πολίτη να καταλάβει τι ακριβώς πληρώνει.
«Ενώ το 2011 είχαμε προϋπολογισθέντα έσοδα νερού 5.650.000 €, το 2012 ο προϋπολογισμός είναι σχεδόν ο ίδιος, δηλαδή 5.470.000 €» σημείωσε ο κ. Μπουσνάκης τονίζοντας ότι και μέσω αριθμών των δύο ετών γίνεται σαφές ότι δεν υπάρχει καμία αύξηση.
Ξεκίνησαν οι μετρήσεις υδρομέτρων στα χωριά του δήμου Κατερίνης
Επίσης ξεκαθαρίστηκε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αύξηση στους πρώην καποδιστριακούς δήμους που ενσωματώθηκαν στο δήμο Κατερίνης. Ωστόσο ήδη η ΔΕΥΑΚ έχει ξεκινήσει με συνεργεία στην καταμέτρηση των υδρομέτρων στα χωριά αυτά (κάτι που δε γινόταν μέχρι σήμερα), γεγονός που σημαίνει ότι πλέον έχει δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων και από την επόμενη χρονιά τα τιμολόγια θα εκδίδονται βάση της κατανάλωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δημοτική κοινότητα Φωτεινών η ΔΕΥΑΚ προχώρησε σε μείωση του πάγιου τέλους.
Επανεκτυπώνονται 350 λογαριασμοί στον Κορινό
Η αποτύπωση δύο μετρήσεων έναντι και ενός εκκαθαριστικού (β’ εξάμηνο 2010, α’ εξάμηνο 2011 & πραγματική μέτρηση στο β’ εξάμηνο του 2011) είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση 350 πολύ υψηλών λογαριασμών σε δημότες του Κορινού, λόγω της αλλαγής κλίμακας που προέκυψε. Ήδη, σύμφωνα με τον κ. Μπουσνάκη, έχει γίνει επανεκτύπωση των λογαριασμών αυτών και οι πραγματικές μετρήσεις θα εκδοθούν πλέον ανά τετράμηνο, οπότε, όσοι πλήρωσαν παραπάνω θα τους επιστραφούν τα χρήματα ή θα είναι πιστωτικοί.


Έργα σε εξέλιξη μέσω ΕΣΠΑ

Αποχέτευση οικισμού Σβορώνου
Είναι το πρώτο έργο το οποίο και ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2010 και ευρίσκεται στο τελευταίο στάδιο ολοκλήρωσής του.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται 3.025.000,00€ με το ΦΠΑ και προβλέπεται να ολοκληρωθεί 22/4/2012.

Κατασκευή νέας δεξαμενής ύδρευσης Σβορώνου
Αφορά την κατασκευή δίδυμης δεξαμενής ύδρευσης συνολικής χωρητικότητας 6.000 κ. μ. για τις ανάγκες της Κατερίνης, Σβορώνου και Νεοκαιράρειας, με δυνατότητα εξυπηρέτησης και άλλων οικισμών του Δήμου και για την κάλυψη των αναγκών της επόμενης τριαντακονταετίας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2.066.400,00€ με το ΦΠΑ και προβλέπεται να ολοκληρωθεί την 10/11/2012.

Αποχέτευση ακαθάρτων οικισμού Άνω Αγίου Ιωάννη
Αφορά την κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στον Οικισμό του Αγιάννη συνολικού προϋπολογισμού του έργου 1.414.500,00 με το ΦΠΑ Αφορά την κατασκευή 6.700 μέτρων αγωγών ακαθάρτων και προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι 22/12/2012.
Αποχέτευση οικισμού Γανόχωρας
Αφορά την κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στον Οικισμό της Γανόχωρας συνολικού προϋπολογισμού του έργου 1.623.600,00€ με το ΦΠΑ.

Αποχέτευση οικισμού Νεοκαισάρειας
Αφορά την κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στον Οικισμό της Νοεκαιράρειας συνολικού προϋπολογισμού του έργου 1.845.000,00 με το ΦΠΑ. Προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι 22/2/2013.
eptanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter