Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΑΝΕΞΟΔΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΧΙΟΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΑΚ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ!!!!!!!! ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΤΗΝ ΠΑΘΑΜΕ.....


ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Ο Δήμαρχος Κατερίνης Χιονίδης, έκανε φοβερές καταγγελίες για τη ΔΕΥΑΚ (ύδρευση κλπ). Υπάλληλοι που κστίζουν 95.000 ΕΥΡΩ ετησίως, πλασματικές υπερωρίες, χρέη 25.000.000 ΕΥΡΩ!!!!!!!!!!, άρνηση εργασίας και άλλα πολλά...


Ερώτημα: Όσα χρόνια ήταν δήμαρχος γιατί δεν έκανε τίποτα; 

Αυτός δεν διόριζε, από τους "εκλεκτούς" δημοτικούς του συμβούλους,  τους υπεύθυνους-προέδρους-διευθυντές κλπ; 
Γιατί άφησε αυτή τη κατάσταση; 
Σαν αντιπολίτευση παλαιότερα έκανε κάτι; 

Αν αυτή η κατάσταση την οποία ανέχτηκε για τόσα χρόνια, υπήρχε στην ιδιωτική του επιχείρηση ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΣΕΠΗΣ θα την ανεχόταν; 

Γιατί κάνει τον καλό και δίνει "διορίες" προς "συμμόρφωση" σε Δημοτική επιχείρηση εις βάρος του Δήμου, δηλαδή όλων μας; 


Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ TYΠO ΕΔΩΕΔΩ και ΕΔΩ

Μισθοί σοκ στη ΔΕΥΑΚ!


Οργή Χιονίδη στη συν έλευση των εργαζομένων.

-95.000 ευρώ, 91.000 ευρώ και 85.000 ευρώ ετησίως για στελέχη και μηχανικούς κ.α.
-Πλασματικές υπερωρίες, κολλητοί και παρεούλες  κατήγγειλε ο δήμαρχος κάνοντας λόγο για μια υπηρεσία «γάγγραινα» που τρώει το σύστημα
-Αποφασισμένος ακόμη και για διάλυση της δημοτικής επιχείρησης δήλωσε απέναντι στους εργαζόμενους

Σε μισθούς πρόκληση που προκαλούν σοκ, πλασματικές υπερωρίες, κολλητούς και παρεούλες στη ΔΕΥΑΚ αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης στην πρόσφατη συνέλευση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ, σημειώνοντας πως αν δεν υπάρξει εξορθολογισμός των οικονομικών είναι αποφασισμένος ακόμη και
να κλείσει την επιχείρηση.

«Προστατέψτε εσείς τις θέσεις σας»
Ο κ. Χιονίδης εμφανίστηκε κυριολεκτικά οργισμένος από τα όσα συμβαίνουν στη δημοτική επιχείρηση, τονίζοντας πως σε μια περίοδο σκληρής λιτότητας, υπάρχουν εργαζόμενοι δυο ή και τριών ταχυτήτων στη ΔΕΥΑΚ που έχουν συμβάλλει στο να καταστεί «γάγγραινα» για το δήμο και τους δημότες.
Ο δήμαρχος Κατερίνης κατήγγειλε πως καταγράφονται συνεχώς υπερωρίες και εργασία την Κυριακή, ακόμη και πλασματικές βλάβες για να μπορούν «κάποιοι» να επωφελούνται οικονομικά.
Έχουμε εργαζόμενους που ενώ η δουλειά τους ήταν να μετράνε τα υδρόμετρα, δεν το έπρατταν, με αποτέλεσμα να έρχονται οργισμένοι πολίτες σήμερα με λογαριασμούς 400-500 ευρώ είπε ο κ. Χιονίδης και συμπλήρωσε: «Έχουμε εργαζόμενους που αμείβονται εξωφρενικά.  95.000 ευρώ ετήσιο κόστος για έναν εργαζόμενο , 91.000 ευρώ για άλλον, 85.000 ευρώ για άλλον. Δεν μπορεί πραγματικά να υπάρχουν τέτοιοι μισθοί, είπε ο κ. Χιονίδης και συμπλήρωσε: «Προστατέψτε εσείς τις θέσεις. Δεν μπορεί ξαφνικά να λέμε ότι όλα γίνονται στην υπερωρία. Στην κανονική δουλειά τι γίνεται;  Εμείς δεν θέλουμε να δουλέψει ούτε μια ώρα εργαζόμενος χωρίς να πληρωθεί. Ξαφνικά βρέθηκε κάποιος, επειδή το Συμβούλιο το απεδέχθη να παίρνει 3.000 ευρώ μισθό και άλλα τόσα υπερωρίες πρέπει να το δεχτούμε;  Ή να λέει κάποιος βλακωδώς ότι το pda εκπέμπει ραδιενέργεια; Αυτά τα βλακώδη είναι δυνατόν να είναι αυτά ανεκτά»;




«Ντροπή για τους συμπολίτες σας»
Ο δήμαρχος Κατερίνης χαρακτήρισε ντροπή και κρίμα απέναντι στους συμπολίτες μας, να μην γίνονται ως πρέπει οι μετρήσεις, να χρεώνεται στη ΔΕΥΑΚ εργασία μισθωμένου μηχανήματος 8 ώρες ενώ οι πραγματικές εργασίες του να μην είναι ποτέ 8. Χρειαζόμαστε χωροφύλακα για να κάνουμε τη δουλειά μας, είπε απευθυνόμενος ο κ. Χιονίδης στους εργαζόμενους συμπληρώνοντας: «Δεν ήρθα να κάνω δημόσιες σχέσεις. Ηρθα να διοικήσω το δήμο και η ΔΕΥΑ είναι μια τεράστια γάγγραινα που ρουφάει κυριολεκτικά όλο το σύστημα.
Έχουμε τους κολλητούς μας, τις κλίκες μας, άλλοι δεν πάνε στο ίδιο συνεργείο γιατί είναι μαλωμένοι, άλλος λέει αν δεν πάει εκείνες για δουλειά, δεν πάει κι εγώ». Οποίος ευτελισμός.
Αυτή είναι η κατάσταση. Το να χτυπάμε υπερωρία την Κυριακή, στο κέντρο της πόλης για βλάβη ενώ μπορεί να γίνει μέσα σε λίγες ώρες….ντρέπομαι πραγματικά».

Βλέπω τους εργάτες της ΔΕΥΑΚ, στο σκερπάνι, είπε ο κ. Χιονίδης, που αμείβονται με 720 ευρώ το μήνα και είναι όλη μέρα στη δουλειά. Και βλέπω και τους μισθούς των 3.000 ευρώ το μήνα.
 Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Δεν μπορεί τα λεφτά που μαζεύει η ΔΕΥΑΚ από τους λογαριασμούς να είναι λιγότερα και από τις μισθοδοσίες. Δεν στέκει.  Αν δεν δω «φως» άμεσα, είπα στον πρόεδρο «σας ξηλώνω κι εσάς» και όσοι θέλουν να έρθουν στο δήμο και όσοι δεν θέλουν να πάνε στα σπίτια τους.  Αγανάκτησα 4 χρόνια να ακούω.
Έχω ευθύνη απέναντι στον κόσμο που πληρώνει νερό. Έναντι αυτού του κόσμου δεν μπορώ να πω τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.
Μην ξανακούσω 100 ώρες υπερωρίες, μην ακούσω διοικητικές υπερωρίες, μην ακούσω δικαιολογίες.
Αντιλαμβάνεστε την τεράστια αγωνία μου, να σταθούμε αξιοπρεπώς. Σαν δήμαρχος θεωρώ ότι εκτελώ τα καθήκοντά μου, και πιστεύω ότι αυτό το καρκίνωμα θα μπορούσα ν το λύσω 4 χρόνια. Κάναμε μικρά βήματα σ’αυτόν τον τομέα.
Εφόσον μέσα στον επόμενο μήνα δεν συμμαζευτεί η κατάσταση, έχω πάρει τις αποφάσεις μου, ότι θα κάνω αυτό που συμφέρει στους δημότες μου.
Είναι κρίμα να φτάσουμε σε εκείνο το σημείο.
Ποτέ δεν υπολόγισα πολιτικό κόστος. Για μένα δεν υφίσταται αυτό. Είναι ξεκάθαρο το ζήτημα για μένα.  
Ο δήμαρχος Κατερίνης παίρνει 2.550 ευρώ. Είναι κανείς εδώ μέσα από τους συναδέλφους μου μηχανικούς που παίρνει λιγότερα από το δήμαρχο Κατερίνης; Έτσι έρχομαι κι εγώ να δουλέψω.
Έχουμε και ανθρώπους που δίνουν την ψυχή τους. Κι άλλοι που κάνουν ότι δίνουν την ψυχή τους. Αυτό πρέπει να σταματήσει». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter