Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.


ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Ο κ. Μάντζιος μας είναι παντελώς άγνωστος και ο πολιτικός του χώρος κάθε άλλο παρά συμπαθής μας είναι. ΟΜΩΣ, είναι ο μόνος που κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση και ασκεί έλεγχο στο καθεστώς Χιονίδη - Αμοιρίδη. Χρόνια είχαμε να δούμε στην πόλη μας  κάποιος να παρουσιάζει πραγματικά στοιχεία στην κριτική κατά του ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.....Θεωρούμε πως θα είναι πολύ χρήσιμη η παρουσία του και στο Δημοτικό Συμβούλιο....

 

ΣΤΑ 22 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΓΡΑΠΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ



Στα 22 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι βεβαιωμένες οφειλές της ΔΕΥΑΚ σε δάνεια και εργολάβους ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν περιλαμβάνονται οι οφειλές προς εργολάβους οι οποίες δεν έχουν ενταλματοποιηθεί.

Αφού το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα και με πρόταση του κ. Ουσταμπασίδη ( υποψηφίου τώρα με τον κ. Καραφουλίδη) αρνήθηκε την πρότασή μας για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου οι υπηρεσιακοί παράγοντες θα ενημέρωναν το σώμα για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Κατερίνης και των Δημοτικών  του επιχειρήσεων, αναζητήσαμε τα στοιχεία με αίτησή μας προς την ΔΕΥΑΚ.
Από την απάντηση της ΔΕΥΑΚ,  για την οποία μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες λένε ότι κατσαδιάστηκαν οι αρμόδιοι  υπηρεσιακοί παράγοντες ακριβώς επειδή μας απάντησαν, προκύπτουν δάνεια από το Παρακαταθηκών ύψους 15.614.772  ευρώ με λήξη το 2022 και ετήσια τοκοχρεωλυτική δόση περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.
Ακόμα προκύπτουν υπόλοιπα προμηθευτών στις 20/10/2010 ύψους 6.049.092 ευρώ χωρίς εκεί να περιλαμβάνονται και οφειλές προς εργολάβους που δεν έχουν εκδοθεί τα εντάλματα πληρωμής τους.
Εκκρεμεί αγωγή πλέον του ενός εκατομμυρίου ευρώ για το θάνατο του εργάτη πέρσι στο όρυγμα της Αγίας Άννας, ενώ οφείλουν διάφοροι καταναλωτές ύδρευσης το ποσό των 2.603.321 ευρώ τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι αποτέλεσμα των πελατειακών σχέσεων που ανθούσαν και ανθούν στην ΔΕΥΑ Κατερίνης.
Να σημειώσουμε ακόμη ότι έλεγχος από τους ορκωτούς λογιστές έγινε μόνο για το 2005, τώρα γίνεται για το 2006 και 2007!!!, ενώ οι αμοιβές του Προεδρείου της ΔΕΥΑΚ ξεπερνούν τις 42.000 ευρώ κατ έτος.
Από τα στοιχεία προκύπτου σοβαρά ζητήματα όσον αφορά την διαχείριση της ΔΕΥΑΚ αλλά και την βιωσιμότητά της ειδικά τώρα με την εφαρμογή του Καλλικράτη και τα προβλεπόμενα  σε αυτόν σχέδια εξυγίανσης. Ανεξάρτητα από τις βαρύγδουπες δηλώσεις του κ. Δημάρχου υπάρχει
σοβαρός κίνδυνος να επιμεριστούν τα βάρη της εξυγίανσης σε όλους τους δημότες του νέου Δήμου της Κατερίνης ανεξάρτητα του γεγονότος ότι δεν έγινε κανένα έργο υποδομής σε αυτούς από τα δάνεια της ΔΕΥΑΚ.
Εκ μέρους Πρωτοβουλίας Πολιτών για την αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης επισημαίνεται η σοβαρότητα της πρότασής της για ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για την οικονομική κατάσταση του Δήμου και την σοβαρή ευθύνη που φέρει η αντιπολίτευση και όλο το σώμα για την απόρριψή της πρότασης μας.
Διαβεβαιώνουμε τους εργαζόμενους ότι θα παλέψουμε να μην χαθεί καμία θέση εργασίας στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, να μην παραχωρηθεί κανένα τους κομμάτι στον ιδιωτικό τομέα ούτε τα δίκτυα ύδρευσης όπως προβλέπεται από το μνημόνιο.  Διαβεβαιώνουμε τους δημότες των συνενωμένων δήμων ότι θα αγωνιστούμε να μην επιβαρυνθούν χρέη τα οποία δεν αφορούν τον πρώην Καποδιστριακό Δήμο.
Καλούμε όλους τους δημότες του νέου Δήμου της Κατερίνης να πάρουν μέρος στις εκλογές, να καταδικάσουν με την ψήφο τους τόσο την συμπολίτευση του κ. Χιονίδη η οποία διοικούσε,  όσο και την αντιπολίτευση η οποία όχι μόνο δεν έλεγχε αλλά συνέπλεε με τις επιλογές της πλειοψηφίας του κ. Χιονίδη  τα χρόνια που πέρασαν και   να υπερψηφίσουν τον συνδυασμό της Πρωτοβουλίας των Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης σαν ένα πρώτο βήμα για την διαφάνεια και την χρηστή διοίκηση στο Δήμο μας.   

 Κατερίνη 1/11/2010
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter