Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Αναβάλλει για το 2019 την είσοδό της στο ευρώ η Ρουμανία.Ο πρώτος στόχος της Ρουμανίας ήταν να μπει στην ευρωζώνη το 2015

ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Μα καλά τρελοί είναι οι γείτονες; Δεν θέλουνε να προοδεύσουν και να εκσυγχρονιστούν; Να τους στείλουμε τον Στουρνάρα και τον Σημίτη να τους σώσουν από τον εαυτό τους......


Η ρουμανική κυβέρνηση στοχεύει να εισάγει το ευρώ το 2019, αναβάλλοντας τον προηγούμενο στόχο της για τέσσερα χρόνια. Ο πρώτος στόχος τηςΡουμανίας ήταν να μπει στην ευρωζώνη το 2015. Ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Βίκτωρ Πόντα δήλωσε ότι το 2019 είναι ποιο ρεαλιστικός στόχος για την είσοδο της Ρουμανίας στο κοινό νόμισμα.

«Το να συμμετέχουμε στο κοινό Ευρωπαϊκό νόμισμα παραμένει ακόμη θεμελιώδης επιδίωξη της Ρουμανίας, όμως δεν μπορούμε να μπούμε απροετοίμαστοι, διότι αυτό θα είναι κακό και για την Ρουμανία αλλά και για τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης», δήλωσε ο πρωθυπουργός Πόντα.

Η Ρουμανική κυβέρνηση δημοσίευσε μια νέα μελέτη, σύμφωνα με την οποία η Ρουμανία θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ένταξη της στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα το 2019.

Πηγή balkans.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter