Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Κουβέλης “Από ευγένεια δεν με βρίζουν στις συναντήσεις στο εξωτερικό”.


Τους βρίζουν εντός τους βρίζουν και εκτός Ελλάδος και παρόλα αυτά δεν φεύγουν.

“Αν κάποιοι πιστεύουν ότι αύριο σκίζουν το Μνημόνιο, καλύτερα να επιλέξουν το plan B, την επιστροφή στη δραχμή» είπε σήμερα ο Φωτης Κουβέλης επαναφέροντας το δίλημμα Μνημόνια ή Δραχμή.
Το δίλημμα μνημόνιο ή ευρώ είναι η μήτρα του ευρωσκεπτικισμού στην Ελλάδα. Επιπλέον και παρόλα αυτά ο Κουβελης δεν διστάζει να πει ότι από ευγένεια δεν τον βρίζουν στις συναντήσεις που κάνει στο εξωτερικό.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, κατά την επίσκεψη του στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης θα δηλωσει πως θεωρεί λάθος” την άποψη ότι δεν θα μας έδιωχναν από το ευρώ, διότι θα κατέρρεε η Ευρωζώνη και τόνισε πως η ΔΗΜΑΡ συμμετείχε στην κυβέρνηση συνεργασίας αναλαμβάνοντας την πατριωτική(;) της ευθύνη, επειδή η Ελλάδα είχε χρεοκοπήσει ουσιαστικά και υπήρχε ο κίνδυνος να χρεοκοπήσει και τυπικά.
Σε ότι αφορά στο χρέος επισήμανε πως αν δεν υπάρξει αναδιάρθρωση, δεν θα μπορέσει ποτέ να το εξυπηρετήσει η χώρα μας. Γι αυτό είπε ότι χρειάζεται σκληρή διαπραγμάτευση με στόχο να υπάρξει χρονική επιμήκυνση, μεταφορά μέρους του χρέους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μέσω των ευρωομολόγων, και περικοπή μέρους του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter