Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013

16 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΛ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ.

ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ:Αναμένουμε με ανυπομονησία τα ρεπορταζ των ΜΜΕ της Νότιας Πιερίας, όπου και εδράζετο ο "πρόεδρος" για λεπτομέρειες της υπόθεσης. Περιοχή τους είναι σίγουρα θα γράψουν κάτι......
Bαριά καμπάνα στον Έλληνα «Εσκομπάρ»

Βαριά ποινή για ξέπλυμα χρήματος επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, τον επιχειρηματία από την Κατερίνη που είχε συλληφθεί για διακίνηση φορτίου-μαμούθ κοκαΐνης 5,4 τόνων.


Το δικαστήριο επέβαλε στον επονομαζόμενο και «Εσκομπάρ», που εκτίει πολυετή
κάθειρξη για την υπόθεση των ναρκωτικών του 2004 (το φορτίο είχε βρεθεί στα αμπάρια του αλιευτικού σκάφους Africa 1), νέα ποινή κάθειρξης 16 ετών για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος μετά την προφυλάκισή του για την υπόθεση των ναρκωτικών, με τη βοήθεια του γαμπρού του, σε διάστημα μόλις έξι μηνών, φέρεται να έκανε τζίρο στο στοίχημα του ΟΠΑΠ το αστρονομικό ποσό των 36 εκατ. ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο επιχείρησε να "ξεπλύνει" τα κέρδη του από το παράνομο φορτίο.
Τα χρήματα εκτιμάται ότι θάφτηκαν κάπου στην Πιερία και ότι μούχλιασαν στο έδαφος.Ο γαμπρός του ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι ο Αγγελόπουλος ήταν "άρρωστος με τον τζόγο" και ότι τού έδωσε αρχικά 50.000 ευρώ για να τα ποντάρει. Ωστόσο, καταδικάστηκε και εκείνος σε κάθειρξη 10 ετών. Επιπλέον, σε κάθειρξη 6 ετών καταδικάστηκε ιδιοκτήτρια πρακτορείου ΟΠΑΠ, στο οποίο φέρεται να παίχτηκαν τα αμαρτωλά δελτία. Το δικαστήριο αναγνώρισε στις ποινές των δύο τελευταίων ανασταλτικό αποτέλεσμα, με τον όρο καταβολής χρηματικής εγγύησης, και αφέθηκαν ελεύθεροι.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter