Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΟΥ ......ΓΟΥΜΙΝΟΥΣ!!!!!




ΣYΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ-ΔΗΜΗΤΡΗ 



Συγχαρητήρια στον παπά Δημήτρη Κουτσιμάνη απο το Δίον για την πρωτοβουλία του να βραβεύσει το Γέροντα Μάξιμο της Ιεράς μονής του Αγίου Διονυσίου για την προσφορά του τόσα χρόνια στην περιοχή. Συγχαρητήρια και στον άξιο Μητροπολίτη μας για την απονομή του βραβείου. Ήταν μια πράξη επιβεβλημένη σε έναν άνθρωπο που αποτελεί στολίδι για τον τόπο μας, έναν άνθρωπο του Θεού, σταλμένο από τον Άγιο για να αναμετρηθεί με τα δαιμόνια που φρύαξαν από τότε που διώχθηκαν από τον Όλυμπο.
Η πράξη του παπα Δημήτρη αντικατοπτρίζει τα αισθήματα αγάπης των ανθρώπων απέναντι στο πρόσωπο του Γέροντα Μάξιμου, οι οποίοι δέχτηκαν στη ζωή τους την ευεργετική επίδραση της ύπαρξης αυτού του ηρωικού και μάχιμου μοναστηριού.
Όσο για τους διώκτες του τι να πει κανείς; Aπό τη μια σκέφτομαι ότι είναι αξιολύπητοι, αφού προσπαθούν εδώ και 15 χρόνια να διώξουν <<του Γούμινου>> χωρίς
επιτυχία με αποτέλεσμα <<ι Γούμινους>> να υψώνεται και αυτοί να καταποντίζονται. Από την άλλη σκέφτομαι ότι θέλουν κράξιμο γιατί έγιναν πια βαρετοί και μονότονοι.
Το καλοκαίρι κατάφεραν μετα βίας να συγκεντρώσουν(αφού χρησιμοποίσαν όλο το μηχανισμό του Δήμου) μερικούς Αλβανούς,(οι οποίοι πήραν καλό μπαξίσι)μερικούς εργαζόμενους στο Δήμο (υπό την απειλή της απόλυσης)και καμιά 50ριά ταλαίπωρους δωδεκαθειστές για να φωνάξουν έξω απ' το μοναστήρι.Έπαθαν ψυχρολουσία βλέποντας πως ο λαός τους γύρισε την πλάτη. Ο λαός έχει αισθητήριο και αντιλαμβάνεται ότι κάτι ύποπτο κρύβεται πίσω απ' την επιμονή τους να διώξουν <<του Γούμινου>>. Άλλωστε κανείς δεν τους ψήφισε για να κάνουν αυτές τις ασχήμιες. Τους έκαψε τη γούνα <<ι Γούμινος>> που δεν είναι του χεριού τους.
Κράτα γερά Πατέρα Μάξιμε, είμαστε μαζί σουΤο μοναστήρι που υπηρετείς είναι τόπος ελευθερίας, τόπος που διαμορφώνει ανθρώπους με ελεύθερο φρόνημα και είναι
προορισμένο να ζήσει αυτόνομο απ' τη χειραγώγηση των εκάστοτε αρχόντων. Το μοναστήρι δεν μπορούν και δεν πρέπει να το βάλουν χέρι. Σ' αυτό κάνει κουμάντο ο Άγιος Διονύσιοςκαι το κρατάει στα χέρια του, όπως δείχνει η εικόνα του την οποία κάποιοι το καλοκαίρι την πήραν σβάρνα μαζί με τα άγια λείψανα για να μπούν μέσα.
Είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι τιμούν και σέβονται τον Άγιο... ΑΙΣΧΟΣ.
Με τιμή
Αμυνόμενος 1 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter