Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

ΤΟ COPYRIGHT ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ.....ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΑΛΛΟΘΙ ΚΑΙ ΔΕΚΑΝΙΚΙ....ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ


”Λάος” : το ακροδεξιό δεκανίκι της κ. Δραγώνα

Και ενώ εδώ και μέρες στροβίλιζε στο μυαλό μου ένας τρίτος δρόμος – μακριά δηλαδή από εθνικισμούς και ψευτοκοσμοπολιτισμούς – παρουσίασης του νεοφανούς «ζητήματος Θ. Δραγώνα», ήλθε το ποστ από το «Πόντος και Αριστερά» να με βγάλει από τον κόπο!!!(σημ, τοαυτονοητου: Εμάς όχι. Θα επανέλθουμε.!)
«Η “υπόθεση Δραγώνα”, θέλοντας και μη, μπήκε στα μπλογκ και στο μυαλό όλων μας. Οι θεμιτές ή αθέμιτες σκέψεις και απόψεις της, έγιναν αντικείμενο διαλόγου, δημόσιου ψόγου, διαμαρτυριών πολιτικών χώρων κ.λπ. Πίσω απ΄όλα αυτά υπήρξε η ενορχήστρωση από τους κύκλους του “Λάος ”, οι οποιοι ενεδύθησαν την λεοντή του πατριώτη, του υπερασπιστή και του σύγχρονου Ρομπέν των Δασών του ελληνικού Λαού. Σαφώς υπήρχαν αρκετα προβλήματα σε κάποιες πλευρές του έργου και της επιστημονικής παρουσίας της κ. Δραγώνα, τα οποία είχαν εντοπιστεί ήδη απο το 2007 από τον Χρ. Μόρφο στις Θεαμαπάτες.
Η συζήτηση πάνω στις διαφορές είναι θεμιτή. Όμως επιστημονικές απόψεις  -έστω και αιρετικές-  ενός ερευνητή, δεν μπορούν να βγαίνουν απαξιωτικά και στημένα στη γύραδια χειρός Αδώνιδος και λοιπών μπουμπουκιών της ακροδεξιάς. Ούτε μπορούν να χρησιμοποιούνται στο πλαίσο της πολιτικής τους αντιδικίας με το Σαμαρά, για να αποδείξουν ότι είναι περισσότερο πατριώτες (Ω καιροί, ω ήθη!!!)  Πόσο μάλλον όταν το κείμενο που δαιμονοποιεί την κ. Δραγώνα είναι συκοφαντική κατασκευή των συγκεκριμένων κύκλων…».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter