Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ.........ΟΙ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΜΜΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ.........ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥΝ!!!!! ΜΗΠΩΣ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ....ΓΥΨΟ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΕΠΤΑΕΤΙΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ";

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ....

Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια*




O φασισμός των προοδευτικών στην Ελλάδα, προσπαθεί να φιμώσει το διαδίκτυο

*Λαϊκή παροιμία, από αυτές που λέει επί αιώνες ο λαός, ο απλός κόσμος, αυτός που δεν πρέπει να ρωτά η κάθε κυβέρνηση, για να μην παίρνει απαντήσεις που δεν αρέσουν στην κυρία Δαμιανίδου, η οποία εντελώς αυθαίρετα τσουβαλιάζει όλους εκείνους που εκφράζουν την άποψή τους, σε διαφορετικό τόνο από τον δικό της, χαρακτηρίζοντάς τους "σούπερ εθνικόφρονες, φυλετιστές και φανατικούς".
Διαβάστε το κείμενό της και δείτε αν σ' αυτό κρύβεται ο ιδιότυπος φασισμός των λεγόμενων προοδευτικών, που με φανατισμό πολεμούν το διαδίκτυο που δίνει φωνή σε όλον τον κόσμο και επιμένουν να μην λαμβάνουν υπόψη τους τη βούληση του απλού λαού.
Όσα δεν φτάνει η αλεπού....


Πυρετός στο Διαδίκτυο
Της Άννας Δαμιανίδη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στα ΝΕΑ την 4 Ιανουαρίου 2010

Τι μας βάζεις και κάνουμε κύριε Πρωθυπουργέ χρονιάρες μέρες, λες κι άλλη δουλειά δεν έχουμε... Μας περιμένουν στην πόρτα με δώρα και κάλαντα, με παλτά φορεμένα να φύγουμε, κι εμείς πρέπει να είμαστε χωμένοι στο Διαδίκτυο, να εξαντλούμε τις αντοχές μας για να απαντάμε στα σχόλια των σούπερ εθνικοφρόνων, φυλετιστών και άλλων φανατικών στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών, μη τυχόν και δεν καταλάβει η κυβέρνηση ότι όλος ο κόσμος στην Ελλάδα δεν είναι σαν αυτούς. Μα σαν αυτούς δεν είναι άλλοι, δεν έχουμε όλοι τη μανία να καθόμαστε ώρες ολόκληρες να γράφουμε τέτοια, ούτε την επιμονή. Κι αν την είχαμε, αυτό μετράει; Να μπει μετρητής φρονημάτων στο Διαδίκτυο κι όταν οι προοδευτικοί περάσουν μπροστά, τότε να εφαρμοστούν τα νομοσχέδια; Είχαμε τον άλλον με τα γκάλοπ, τώρα θα έχουμε διαδικτυακή σφυγμομέτρηση; Οι κυβερνήσεις δεν μπορεί να ρωτάνε τον λαό για τα πάντα, σε μερικά πράγματα πρέπει να τραβάνε μπροστά, να τον εκπαιδεύουν. Υπάρχουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, η χάρτα

του ΟΗΕ, οι ευρωπαϊκές δεσμεύσεις.
Δεν είμαστε στην Ε.Ε. μόνο για να παίρνουμε λεφτά, είμαστε επειδή συμφωνούμε σε μίνιμουμ αυτονόητες ανθρώπινες κατακτήσεις. Κι αν το σχολείο δεν είναι αρκετό να τα μάθουν όλα αυτά οι Έλληνες, αν τους περνάει πιο πολύ απ΄ όλα την ιδέα ότι ανήκουν σε ανώτερη φυλή, ας αναλάβει η κυβέρνηση να τους εκπαιδεύσει με πράξεις.
Καλές οι διαβουλεύσεις στο Διαδίκτυο, αλλά κάποια πράγματα δεν μπορεί να τίθενται υπό συζήτηση. Ή τουλάχιστον αυτό πιστεύει ένα σωρό κόσμος που δεν έχει καν υποπτευτεί ότι στο Διαδίκτυο μπαίνει θέμα για τα βασικότερα ανθρώπινα δικαιώματα και νομίζει ότι μπορεί να κάνει γιορτές...



Ανώνυμος είπε...

Απλα ενημερωτικα. Δημοψηφισμα μπορει να ειναι :

- Συμβουλευτικο. (Το αποτελεσμα ειναι μη δεσμευτικο για την κυβερνηση).
- Ακυρωτικο. (Το αποτελεσμα μπορει να ακυρωσει ισχυοντα νομο).
- Επιβεβαιωτικο (το αποτελεσμα επιβεβαιωνει την εγκριση νομοσχεδιου , ωστε αυτο να μπει σε ισχυ).

Στην Ιταλια, μονο ακυρωτικα, εχουν γινει 62 απο το 1974.

http://it.wikipedia.org/wiki/Elenco_delle_consultazioni_referendarie_in_Italia

Απο τεχνητη γονιμοποιηση, χρηματοδοτηση κομματων και εργασιακα , μεχρι εκλογικο νομο.

Ναι, ακομη και ο Μπερλουσκονι, που στην Ελλαδα τον εχουμε για γελοια, κανει δημοψηφισμα για την αλλαγη του εκλογικου νομου και το κοινο ερωταται αν επιθυμει αναλογικοτερο ή πλειοψηφικοτερο μοντελο.


Στην Ελλαδα, η κυβερνησεις διαχρονικα, κρυβονται πισω απο το γνωστο τροπαρι του "απαξ και μας ψηφισατε, σημαινει οτι μας δωσατε λευκη επιταγη να κανουμε ο,τι θελουμε και νομιμοποιουμαστε να κανουμε ο,τι θελουμε".

Στην υπολοιπη "οπισθοδρομικη" Ευρωπη, οι πολιτικοι λενε "μας ψηφισατε μεν, αλλα σας δινουμε το δικαιωμα να μας δειξετε πως οταν μας ψηφιζατε, δε μας δινατε λευκη επιταγη".

Πισω στην περιπτωση της Ιταλιας, ο λαος, δεν ειναι ΖΗΤΙΑΝΟΣ, να εκλιπαρει τον καθε Μπερλουσκονι να κανει δημοψηφισμα.

Ακυρωτικο δημοψηφισμα, γινεται και με λαικη πρωτοβουλια, υποχρεωτικα, απαξ και συγκεντρωθουν 500.000 υπογραφες.

L'articolo 75 della Costituzione riserva l'iniziativa referendaria al popolo (500.000 elettori) e alle Regioni (5 Consigli regionali), questi possono proporre all'elettorato "l'abrogazione, totale o parziale, di una legge o di un atto avente valore di legge",

http://it.wikipedia.org/wiki/Referendum

Εξαιρουνται απο δημοψηφισμα, μονο νομοι που εχουν να κανουν με τον προυπολογισμο και δημοσια εσοδα, αμνηστια, κυρωσεις διεθνων συνθηκων και συνταγματικες διαταξεις.

"La disposizione costituzionale cita espressamente "le leggi tributarie e di bilancio, di amnistia e di indulto, di autorizzazione a ratificare trattati internazionali". In più non è possibile abrogare mediante referendum disposizioni costituzionali, gerarchicamente sovraordinate alla legge ordinaria".


Στην Ελλαδα, οχι μονο δεν κανουν ΠΟΤΕ ακυρωτικα δημοψηφισματα, οχι μονο δε δινουν ,οπως στην υπολοιπη Ε.Ε. την ευχερεια στο λαο να φερει δημοψηφισμα, αλλα δεν κανουν ΚΑΝ συμβουλευτικα - μη δεσμευτικα δημοψηφισματα.

Εν προκειμενω, η κυβερνηση για λογους ανθρωπινων δικαιωματων, δε θελει να φερει το θεμα της αποδοσης ή μη ιθαγενειας στους μεταναστες σε δημοψηφισμα. Γιατι προφανως φοβαται πως θα χασει και τοτε δε θα μπορει να το χειριστει πολιτικα και μεσω των ΜΜΕ οπως γινεται τωρα.

Αν ειχε αγαθες ή αν μη τι αλλο δημοκρατιες προθεσεις, η κυβερνηση θα μπορουσε να κανει συμβουλευτικο δημοψηφισμα τουλαχιστον, για τους ορους με τους οποιους θα δινεται η ιθαγενεια. Πχ. "θεωρειτε ορθο το οριο 5 ετων, 10 ετων, κλπ". Το ιδιο για τα υπολοιπα αρθρα του νομοσχεδιου.


Δεν ξερω αν προβλεπεται το συμβουλευτικο δημοψηφισμα στην Ελλαδα, αλλα κι αν δεν προβλεπεται , θα επρεπει πρωτα να αλλαξουν αυτο ωστε να προβλεπεται και μετα τα αλλα. Εδω και χρονια.

Αλλα δυστυχως, η Ελλαδα, ειναι παντα ερμαιο των εκαστοτε κυβερνησεων που απαξ και αρπαξουν την εξουσια αποφασιζουν και διαταζουν...

Δηλαδη, εκει οπου στην υπολοιπη Ευρωπη, η δημοσια διαβουλευση γινεται μεσω δημοψηφισματων, στην Ελλαδα γινεται μεσω ... opengov.gr... Με την οποια αξια μπορει να εχει αυτο...

Αποδημος


Ανώνυμος είπε...
(συνεχεια)

Ειναι μετα για να γελας με το Μπερλουσκονι ή μηπως να κλαις με την Ελλαδα?
Οι σοβαρες χωρες, απο τη μια , ναι μεν δινουν ιθαγενεια, αλλα με αυστηρους ορους και παντως ειδικα αυτες που ειναι στα συνορα της Ε.Ε. , οχι στα 5 χρονια, αλλα απο την αλλη, φροντιζουν ωστε να αναχαιτιστει οσο γινεται η ροη νεων λαθρομεταναστων. Και αυτο, γινεται και με απελασεις. Στην Ελλαδα, ακομα και να πιαστεις, σου δινουν 30 ημερες προθεσμιας να αφησεις τη χωρα αφου πρωτα σε πανε στην Αθηνα. Φυσικα κανεις δε φευγει, απλα περιμενει το επομενο κυμα μαζικης νομιμοποιησης. Τωρα θα περιμενει και 5 χρονια και θα παιρνει και ιθαγενεια. Πιστευει κανεις πως θα κοπει ετσι η ορεξη για νεους μεταναστες?
Οι αλλες χωρες προτιμουν λιγοτερους αλλα νομιμους και με καλες συνθηκες διαβιωσης, παρα το "οσοι πιστοι προσελθετε" που στην πραξη εφαρμοζει η Ελλαδα, με αποτελεσμα, η προσφορα να ειναι τεραστια, η εκμεταλλευση των μεταναστων κατα συνεπεια μεγαλη και η πτωση του μεροκαματου επισης μεγαλη, με αποτελεσμα διαβιωση σε αθλιες συνθηκες.
Επισης, στην Ιταλια για παραδειγμα, αν θες για τη γεωργικη συγκομιδη εργατικα χερια και σου λειπουν, το δηλωνεις στη νομαρχια και το κρατος εχει την ευχερεια να συναψει συμφωνιες με κρατος της αρεσκειας του, για νομιμους προσωρινους μεταναστες που θα εργαστουν για συγκεκριμενη περιοδο. Ουτε εκμεταλλευση, ουτε παρανομια. Και ουτε ιταλικη ιθαγενεια βεβαια, γιατι δε μενουν μονιμα στη χωρα. Σαν κινητρο δε, οσοι συμπεριφερονται καλα, προτιμωνται και για το επομενο ετος.
Αντιστοιχα προγραμματα υπαρχουν και για αλλους τομεις. Στην Ελλαδα εχουμε απλα την καραμελα "δε θα παει ο Ελληνας να δουλεψει εκει που θα παει ο μεταναστης".
Στην Ιταλια αντιθετα, αφηνουν τις γενικολογιες, και κανουν καθε χρονο καταγραφη αναγκων με δηλωσεις επιδοξων εργοδοτων. Αυτο δινει νομιμοτητα και καλυπτει συγκεκριμενες αναγκες. Γιατι οι γενικολογιες ειναι κακες. Πχ, στην Ελλαδα, πολλες δουλειες,τυπου σιδηρουργου, ξυλουργου, ελαιοχρωματιστη, τις κανουν και μεταναστες, ανεπισημα βεβαια. Δεν ειναι πως δεν τις κανουν και Ελληνες. Απλα, οταν ο αλλος δεν υπαρχει πουθενα στην εφορια και το ΙΚΑ, κανει προσφορα που ο Ελληνας δε μπορει να ανταγωνισθει.


Αντιστοιχα, στην Ιταλια, δεν περιμενουν απλα τη χωρα απ οπου ο λαθρομεταναστης εφυγε να τον ξαναπαρει, οπως η Ελλαδα με την Τουρκια. Υπαρχουν και διμερεις συμφωνιες επαναπροωθησης, οχι στη Ρωμη με χαρτι απελασης 30 ημερων που δεν πραγματοποιειται ποτε, αλλα στη χωρα καταγωγης του μεταναστη.
Στις αλλες χωρες εχουν αρχισει να επικεντρωνονται στο να παιρνει ο μεταναστης μαθηματα της τοπικης γλωσσας και πολιτισμου πριν του δοθει ιθαγενεια. Στην Ελλαδα, δεν υπαρχει τιποτα, ποια ενταξη? Ενταξη με 5 χρονια, σε τι? Τι ξερει για την Ελλαδα? Το μονο που ξερει ειναι πως δεν υπαρχουν νομοι και αυτοι που υπαρχουν δεν εφαρμοζονται και πως ζει αθλια.

Βλεποντας την Ελλαδα απο το εξωτερικο, με πιανει πραγματικα κατι αναμεσα σε αγαναχτηση, απελπισια και οργη. Οχι γιατι δε θελω να δινεται ιθαγενεια. Ολοι δινουν. Αλλα γιατι δεν υπαρχει ΤΙΠΟΤΑ απο τα αλλα μετρα που παιρνουν οι αλλες χωρες, ωστε και οι ιθαγενεις να νιωθουν ασφαλεις και οι μεταναστες να ζουν πιο δικαια και ανθρωπινα. Και επειδη στην Ελλαδα, δεν υπαρχει κανενα ΟΡΙΟ. Και αναρωτιεμαι. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ , να μην το βλεπει κανεις σε μια κυβερνηση οτι αυτο το νομοσχεδιο ειναι 1) πολυ χαλαρο και 2) ξεκρεμαστο σε σχεση με τα αλλα μετρα που δεν υπαρχουν και μια μεταναστευτικη πολιτικη ανυπαρκτη? Και με το μεταναστευτικη πολιτικη δεν εννοω το "εμεις θα σωσουμε ολους τους δυστυχεις του πλανητη".

Αποδημος


Ανώνυμος είπε...
ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ. Ηρεμήστε κ. Δαμιανίδου. Δεν είναι δυνα΄τον να σας πάρει κανείς στα σοβαρά μ' αυτά που γράφετε. Υπάρχουν τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ καιεφαρμόζονται κατά γράμμα στην Κϋπρο, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν κλπ, κλπ. Δεν αξίζει να ειχειρηματολογέι κανείς μαζί σας. Είστε ταγμένη, ενταγμένη,τέλος. Είστε και σε κάποια ΜΚΟ; Όσο για τηνκυβέρνηση θα μας εκπαιδεύσει αρχής γενομένης από τα οικονομικά-αν προλάβει να τα μάθει.

Ανώνυμος είπε...
ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ: (Συνέχεια του προηγούμενου)Ας διαβάσει η κ. Δαμιανίδου το κείμενο του κ.Καστριώτη που ακολουθεί. Θα εκπαιδευτεί (ακολουθώντας την προτροπή του κ. Παπανδρέου περί δια βίου μαθήσεως)για το τί είναι δημοσιογραφικό ήθος, πολιτική λογική (και όχι εμπάθεια ηθελημένη ή όχι)και επιθυμία να λυθεί ένα προβλημα και όχι να επιβληθεί με το ζόρι η δική της άποψη.

Ανώνυμος είπε...
Συμπατριώτες,
Η Ελλάδα δεν έχει καθόλου μεταναστευτική πολιτική.Όλοι μετανάστες (πλήν των περιπτώσεων που έχουν παντρευτεί με Έλληνες/δες είναι παράνομοι).Σε καμμία χώρα της υφηλίου λαθρομετανάστες δεν αποκτούν ιθαγένεια.Αποκτούν αυτοί που τους κάλεσε επίσημα η χώρα υποδοχής να δουλέψουν και μετά απο προυποθέσεις και αν θέλουν αποκτούν υπηκόοτητα.Εδώ κανείς δεν κάλεσε κανένα, αλλά έχουν εισέλθει παραβιάζοντας τα σύνορα.
Πουθενά στην Ευρώπη αυτοί που παραβιάζουν τα σύνορα δεν αναγνωρίζονται.
Εάν η Ελλάδα θέλει να δώσει χαρτιά πρέπει να απελάσει όλους τους παράνομους,να καλέσει όσους χρειάζεται και στην συνέχεια αφού εκπληρώσουν κάποιες προυποθέσεις (όπως γνώση της γλώσσας και της ιστορίας της Ελλάδας) να δώσει υπηκοότητα και όχι ιθαγένεια σε όσους το θέλουν και όχι υποχρεωτικά σε όλους.
Χρήστος Κ.


Ανώνυμος είπε...
Πολύ προοδευτικό νομοσχέδιο.
Σε λίγα χρόνια θα γίνουμε πιο μελαμψοί, πιο κοντοί και θα εφαρμόζουμε τον νόμο του κορανίου.
Θα είμαστε όμως προοδευτικοί, όχι εθνικιστές....


Δηλώνω πραγματικά εξοργισμένος από αυτό το άρθρο.
ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΥΡΑ ΜΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ" ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ;
ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ;
Είναι δημοκρατία αυτό;
MHΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠEΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ;
Με ποιο δικαιωμα χωρίζεις τους συμπολίτες σου σε προοδευτικούς και "λοιπούς" φανατικούς.
Με αυτά που γράφεις είσαι δημοκράτισσα και εγώ που ζητώ να έχω λόγο σε κάτι εξαιρετικά σημαντικό, όπως οι όροι και οι προυποθέσεις με τους οποίους θα δίνεται Ελληνική ιθαγένεια ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ, είμαι .....φασίστας, ρατσιστής ή ότι άλλη ταμπέλα κατεβάζετε από το πενιχρό σας λεξιλόγιο;ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ;
Στην ΕΕ που επικαλείστε και η οποία μας........ταίζει, όπως λέτε, δεν έχουν δημοψηφίσματα;
Aπό που φύτρωσες κυρία μου;
Ντρέπομαι πραγματικά και για εσάς και για την δικτατορία των ΜΜΕ στην οποία ζούμε.
Ως εδώ.


Ανώνυμος είπε...
Για οσους ειναι περιεργοι, οι αφιξεις στις ιταλικες ακτες, λαθρομεταναστων, ειχε διπλασιαστει απο το 2004 στο 2005. Απο το 2005 και μετα, ηταν γυρω στις 20.000 αφιξεις το χρονο.

Με
το νεο νομο Μπερλουσκονι, επεσαν κατα 92% το 2008.

La maggior parte degli sbarchi è avvenuta sulle coste siciliane dove nel 2006 sono arrivati 21.400 extracomunitari (22.824 nel 2005) mentre in Puglia sono stati solo 243 (19 nel 2005) e in Calabria 282 (88 nel 2005). Di questi 8.146 sono di nazionalità marocchina, 4.200 egiziana, 2.859 eritrea e 2.288 tunisina. La diminuzione, seppur lieve, segnava un'importante inversione di tendenza fino al 2008: nel 2005 gli sbarchi erano quasi raddoppiati rispetto al 2004.

Nel 2008 invece, grazie all'azione combinata di nuove politiche e dell'accordo con la Libia, nonché dell'inasprimento della tutela penale dei fenomeni legati all'immigrazione clandestina, è stata registrata una fortissima flessione del numero degli sbarchi di clandestini, pari al 92%.[5]

http://it.wikipedia.org/wiki/Immigrazione_clandestina


ΜΑΝΤΕΨΤΕ που πηγαν αυτοι που πρωτα θα πηγαιναν Ιταλια? Μα στην Ελλαδα! Και τωρα ακομη περισσοτερο! Στην Ιταλια, παιρνεις υπηκοοτητα στα 10 χρονια νομιμης παραμονης (αν δε σε απελασουν πρωτα αν σε πιασουν χωρις χαρτια). Στην Ελλαδα, θα παιρνουν σε 5 και νομοι ελεγχου δεν υπαρχουν.

Να θυμισω οτι στην Ελλαδα εφτασαν 150.000 περισυ. Οταν ακομη και η Ιταλια επι σοσιαλιστικων κυβερνησεων, ειχαν 20.000 το χρονο.

Παρεμπιπτοντως, στην Ιταλια οι μεταναστες νομιμοι και μη υπολογιζονται σε 5-6 εκ. σε συνολο πληθυσμου 58 εκ. Η μεγαλυτερη δε μεριδα αυτων, ειναι οι Ρουμανοι με 600.000 περιπου και δευτεροι οι Αλβανοι με 400.000.


Βγαλτε συμπερασμα μονοι σας. Στην Ιταλια δινουν μεν υπηκοοτητα, αλλα δεν την χαριζουν στα 5 χρονια και παντως δεν ειναι μπατε σκυλοι κι αλεστε , ουτε σε αφηνουν ευκολα να ζεις παρανομα.

Στην Ελλαδα τα τελευταια χρονια ερχονται και βορειοαφρικανοι που πρωτα περνουσαν Ιταλια, γιατι στην Ιταλια τα πραγματα εχουν σφιξει, ενω η Ελλαδα ειναι παιδικη χαρα.

Αποδημος.


Ανώνυμος είπε...
>>Η Ελλάδα δεν έχει καθόλου μεταναστευτική πολιτική.Όλοι μετανάστες (πλήν των περιπτώσεων που έχουν παντρευτεί με Έλληνες/δες είναι παράνομοι).Σε καμμία χώρα της υφηλίου λαθρομετανάστες δεν αποκτούν ιθαγένεια.Αποκτούν αυτοί που τους κάλεσε επίσημα η χώρα υποδοχής να δουλέψουν και μετά απο προυποθέσεις και αν θέλουν αποκτούν υπηκόοτητα.Εδώ κανείς δεν κάλεσε κανένα, αλλά έχουν εισέλθει παραβιάζοντας τα σύνορα.<<

Δινουν, αλλα δε χαριζουν. Και η Ιταλια στην αρχη, οταν αιφνιδιαστηκε, εκανε μαζικες νομιμοποιησεις. Αλλα απο το 1997 εχει κανει νομο ελεγχου μεταναστευτικης ροης, για να μη συνεχιζεται το τροπαρι εσαει οπως στην Ελλαδα.

Την τελευταια 3ετια αριστερης κυβερνησης πριν το Μπερλουσκονι, η Ιταλια εδωσε υπηκοοτητα σε 38000.

In tre anni, sono raddoppiati i casi di cittadinanza di stranieri: nel 2007 ad acquisire la cittadinanza italiana sono stati 38.466 stranieri. Il dato italiano è comunque uno fra i più bassi nell'Ue dove sono 700 mila i casi di cittadinanza registrati in Europa, quasi 2 mila al giorno.

http://www.repubblica.it/2008/10/sezioni/cronaca/immigrati/immigrati/immigrati.html

Δηλαδη λιγο πολυ 13000 ανα χρονο. Και λεει πως ειναι απο τους χαμηλοτερους ρυθμους στην Ευρωπη οπου συνολικα δοθηκαν 700.000 υπηκοοτητες.

Δεν ξερω αν βλεπετε το τραγικο της υποθεσης. Εμεις θα δωσουμε 250.000 μαζεμενες, οταν οι Ιταλοι δινουν 12.000 το χρονο επι σοσιαλιστων και ΚΚΕ στην κυβερνηση.

Καταλαβατε γιατι στην Ελλαδα φτανουν 150.000 και στην Ιταλια επεσαν κατα 90%?


Ανώνυμος είπε...
"ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΥΡΑ ΜΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ" ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ;
ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ;"


Παει να πει, πως εισαι ωριμος μονο οταν προκειται να τους στειλεις στην κουταλα. Συγγωνμη, στην κυβερνηση ηθελα να πω. Οταν βγουν στην κυβερνηση, σε θεωρουν πια ως ανωριμο για να ερωτηθεις για τη γνωμη σου.

Αλλωστε, κοτζαμ opengov.gr σου εστησαν για να λες τη γνωμη σου, αφελη ιθαγενη, ποιος νομιζει οτι εισαι? Κανενας Ιταλος που εχει ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ κατωχυρωμενο δικαιωμα να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ δημοψηφισμα απο το 1974?

Αλλωστε στην Ελλαδα, οι ψηφοφοροι ειναι και αφελεις και ανεγκεφαλοι. Περισσοτερο ενδιαφερονται για το αν νικαει το κομμα τους (νικησε ο Ολυμπιακος!!!) , παρα αν εχει πραγματικη δημοκρατια. Του Ελληνα του λεει ο πολιτικος "σας εφερα τη συμμετοχικη δημοκρατια! Μπειτε στο opengov" και νομιζει πως του χαρισαν τον ουρανο με τ αστρα. Νιωθει οτι ζει στην πιο δημοκρατικη χωρα του κοσμου! Και μετα, ευχαριστημενος, αναβει την τηλεοραση και γελαει με τα χαλια των Ιταλων που εχουν το Μπερλουσκονι.

Αυτος ειναι ο Ελληνας. Γι αυτο δεν εχει μελλον η χωρα.


Ανώνυμος είπε...
Περιττο να υπενθυμισω, πως στην Ελλαδα, οταν εξυπηρετει κομματικα συμφεροντα, τα ΜΜΕ, ειναι πρωτα στο να λενε τι κανουν οι πολιτισμενες ευρωπαικες χωρες.

Ακουσατε ποτε ελληνικο ΜΜΕ ή δημοσιογραφο, να λεει πως ειναι απαραδεκτο στην Ελλαδα να μη μπορει ο λαος να φερει δημοψηφισμα υστερα απο συλλογη υπογραφων? ΟΧΙ βεβαια! Στην δημοκρατια made in Greece, αυτα δεν τα λενε οι προοδευτικοι!

Οπως και δε λενε τι νομοθεσιες ελεγχου μεταναστευτικης ροης και προυποθεσεις ιθαγενειας εχουν οι αλλες ευρωπαικες χωρες και ειδικα αυτες που δεχονται τα πρωτα κυματα.

Λενε μονο οσα τους συμφερουν για τις μικροπολιτικες σκοπιμοτητες τους.

Αποδημος.


Ανώνυμος είπε...
Αυτη αντιθετα ειναι η Ελληνικη "σκληρη" μεταναστευτικη πολιτικη.

http://www.youtube.com/watch?v=tq1JVofrxdM

1) πιανουμε οσους πιανουμε στα νησια.

2) Κρατωνται ενα μηνα σε στρατοπεδο φυλαξης χωρις λεφτα και τσιγαρα, οπως παραπονιεται ενας απο αυτους.

3) Τους πληρωνουμε το εισιτηριο μεχρι Αθηνα, οπου υποτιθεται οτι εχουν 30 ημερες καιρο να φυγουν μονοι τους.

4) Φυσικα κανεις δε φευγει και οπως λεει ο συμπαθης μεταναστης, ελπιζει εκει να βρει δουλεια...

5) Μαζευονται, μαζευονται, ζουν αθλια, αφου υπαρχει ανεργια και υπερπροσφορα εργασιας, πολλοι σπρωχνονται στο εγκλημα.

6) Τωρα σε 5 χρονια θα παιρνουν ιθαγενεια και θα ειμαστε ολοι ευτυχισμενοι.

Πιστευει κανεις πως θα σταματηθει η ροη ή θα αυξηθει?

Φυσικα πολλα συγχαρητηρια αξιζουν στο σημερινο πρωθυπουργο που το 2003 υπεγραψε τη Συνθηκη του Δουβλινου, οπου ολοι μας τους στελνουν πισω.


Ανώνυμος είπε...
Αν θελετε, δημοσιευστε κι αυτο.

http://www.youtube.com/watch?v=BkcTrx1KlL8

Φτασαμε στο σημειο, ο ΙΡΑΝΟΣ λαθρομεταναστης, να λεει πως προτιμα να γυρισει στην Τεχερανη οπου γινεται χαμος , παρα να μεινει στην Αθηνα, γιατι εχουν μαζευτει τοσοι Αφγανοι που εχει γινει Καμπουλ.

Τα λεει αυτος, οχι εγω. Αυτη ειναι η ελληνικη μεταναστευτικη (ο Θεος να την κανει) πολιτικη.

Αποδημος.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Hello. And Bye.

Free Blog Counter