Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

τοαυτονοητο:Η μεγαλύτερη κωλοτούμπα πολιτικού μέχρι τώρα είναι αυτή του Καμμένου για το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια......Διαβάστε τι έλεγε το 2012, ενώ τώρα επιτρέπει τα ίδια για να κρατήσει την καρέκλα του......Σαλτιμπάγκος.


 09|07|2012 14:56
Ξεχωριστές προτάσεις νόμου για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση για τους μετανάστες, που αφορά στην απόδοση ιθαγένειας, κατέθεσαν Ανεξάρτητοι Ελληνες και Χρυσή Αυγή.

Πρώτοι κατέθεσαν την πρόταση νόμου οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Τι υποστηρίζουν στην εισηγητική τους έκθεση οι Ανεξάρτητοι Ελληνες

Σε αυτή αναφέρουν καταρχάς ότι ο νόμος Ραγκούση προσκρούει στην ελληνική έννομη τάξη, αλλά και σε αυτή των άλλων αναπτυγμένων χωρών.

Μάλιστα, στην εισηγητική τους έκθεση αναφέρουν ότι βάσει του Συντάγματος, οποιαδήποτε τροποποίηση του δικαίου της ιθαγένειας θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη την καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής του έθνους η οποία συνίσταται σε «κοινωνία Ελλήνων με εθνική συνείδηση και με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όχι σε μια απλή κοινωνία πολιτών».

Σημειώνουν, επίσης, ότι η ψήφιση του νόμου Ραγκούση συντέλεσε στην ανεξέλεγκτη είσοδο «λαθραίων μεταναστών και εν γένει αλλοδαπών», οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, τη γλώσσα και την εθνική συνείδηση.

«Η χορήγηση αφειδώς της δυνατότητας απόκτησης της Ελληνικής Ιθαγένειας σε τέκνα αλλοδαπών και πόσο μάλλον σε παράνομα ευρισκομένων στη χώρα, με την ύπαρξη ελάχιστων προϋποθέσεων, οδηγεί ευθέως στην απόκτηση αυτής από τους γονείς των και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας των, λαμβανομένου υπόψη και των σχετικών διατάξεων περί επανένωσης», συνεχίζουν.

Τέλος, επισημαίνουν την ανάγκη ψήφισης νέου νόμου που θα αφορά στην είσοδο, διαμονή και εργασία υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια, στον οποίο θα προβλέπεται ακριβώς το ποσοστό αυτών που θα επιτρέπεται να εισέλθουν στην χώρα και εφόσον αυτό θα τυγχάνει οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμο.
iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/58932/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE#ixzz3e11dBVBr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter