Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Εμμέσως πλην σαφώς δικαιολογεί την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι η Τουρκία!



Μια μέρα που όλος ο κόσμος θρηνεί τους νεκρούς της άθλιας τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, μόνο η Τουρκία βρήκε τρόπο να δικαιολογήσει, ουσιαστικά την επίθεση, κατηγορώντας την Ευρώπη για ισλαμοφοβία!
Δύο Τούρκοι υπουργοί, ο των Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο υπουργός Τουρισμού Ομέρ Τσελίκ, σχολίασαν το φρικιαστικό γεγονός με τον δικό τους, μοναδικό, τουρκικό τρόπο.

“Είμαστε κατά της τρομοκρατίας, όποιος και αν είναι ο λόγος που την προκαλεί. Ωστόσο η τρομοκρατία είναι το ένα μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης. Το δεύτερο είναι ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και η ισλαμοφοβία, που αναπτύσσεται στην Ευρώπη και προκαλεί τα τρομοκρατικά κτυπήματα”, είπε ο Τσαβούσογλου, δικαιολογώντας, εμμέσως, πλην σαφώς, το τρομοκρατικό κτύπημα.
Η Τουρκία άλλωστε, ως κράτος υποστηρικτής της ισλαμικής τρομοκρατίας σε Συρία και Ιράκ, εδώ και καιρό, δεν μπορεί να πει κάτι περισσότερο.

“Η ελευθερία της θρησκευτικής πίστης πρέπει να τυγχάνει σεβασμού και η πίστη κανενός δεν πρέπει να χλευάζεται. Το Ισλάμ είναι η θρησκεία της ειρήνης και δεν πρέπει να συνδέεται με την τρομοκρατία”, κατέληξε ο ανεκδιήγητος Τούρκος υπουργός.
Στο ίδιο μήκος κύματος και το Τούρκος υπουργός Τουρισμού, αφού καταδίκασε την επίθεση, αναρωτήθηκε πως είναι δυνατό να λαμβάνει χώρα ένα τέτοιο συμβάν στο κέντρο του Παρισιού.
“Και οι μουσουλμάνοι πληγώθηκαν από τα σκίτσα του περιοδικού κατά του προφήτη Μωάμεθ. Η επίθεση όμως δεν πρέπει να συνδέεται με την κριτική των μουσουλμάνων κατά του περιοδικού. Πιστεύω πως άλλα ήταν τα κίνητρα”, δήλωσε.
Πηγή: Hurriyet
Απόδοση-επιμέλεια: On Alert


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter