Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑΝΣ.....ΟΙ ΨΑΡΑΝΤΩΝΙΑΝΣ!

«Μια οικογενειακή υπόθεση» από 8 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους.



Από την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες το ντοκιμαντέρ της Αγγελικής Αριστομενοπούλου «Μια οικογενειακή υπόθεση» (Α Family Affair), μια παραγωγή της ΑΝEMON σε συμπαραγωγή με τη ΝΕΡΙΤ.

Οι Ξυλούρηδες είναι η πιο γνωστή μουσική οικογένεια της Ελλάδας. Από τον θρυλικό Νίκο Ξυλούρη και τα αδέρφια του, τον φημισμένο λυράρη Ψαραντώνη και τον δεξιοτέχνη λαουτιέρη Ψαρογιάννη, μέχρι τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, τρεις γενιές μουσικών κρατούν ζωντανή τη μουσική παράδοση της οικογένειας και την μεταφέρουν σε χιλιάδες θαυμαστές ανά τον κόσμο.

Με κεντρικούς χαρακτήρες τον Ψαρογιώργη (Γιώργη Ξυλούρη), τα τρία παιδιά του που σπουδάζουν στην Μελβούρνη, και τον πατέρα του, Ψαραντώνη, η ταινία ακολουθεί την οικογένεια μέσα από επαγγελματικές προκλήσεις και δύσκολες προσωπικές αποφάσεις και καταγράφει τη ζωή τους για διάστημα δύο ετών.

Η ταινία μεταφέρει τον θεατή στην Κρήτη, εκεί όπου η μουσική παράδοση βιώνεται καθημερινά μέσα από τις γιορτές, τους γάμους και τα πανηγύρια και αποκαλύπτει πώς τρεις διαφορετικές γενιές της οικογένειας σχετίζονται με την παράδοση και πόσο τους επηρεάζει στις επιλογές τους. Πόση ελευθερία έχουν να αποφασίζουν -για τη ζωή τους και για τη μουσική τους- όταν μια τόσο ζωντανή, πλούσια και βαριά κληρονομιά συνοδεύει το κάθε τους βήμα; Τι σημαίνει για εμάς σήμερα αυτή η κληρονομιά;

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία και τις αίθουσες προβολής σε όλη την Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε στο site www.afamilyaffair.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter