Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

τοαυτονοητο: ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΜΜΟΛΗΨΙΑ ΣΤΟ ΑΜΜOΡΥΧΕΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ;Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΗΔΗ ΠΑΛΙΩΣΕ, ΑΛΛΑ ΤΑ "ΛΙΤΟΥΧΟΥΡΝΑ ΜΜΕ" ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΚΑ


Η αίσθηση της απόλυτης ιδιοκτησίας και της κυριαρχίας, ήταν ο λόγος που οι δημότες σας γύρισαν την πλάτη...
Τοποθέτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΛΗΘΕΙΑ» κ. Κ. Δημητριάδη στο Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Δίου-Ολύμπου της 20ης Οκτωβρίου 2014.
Πριν από τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ο κ. Δημητριάδης πήρε το λόγο και αναφέρθηκε σε ορισμένα βασικά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο. Συγκεκριμένα ζήτησε την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης με μοναδικό θέμα το «Αποχετευτικό έργο στη Δ.Ε. Δίου» για την πλήρη ενημέρωση, όπου θα παραβρίσκονται και οι κάτοικοι, οι αρμόδιοι και οι άμεσα εμπλεκόμενοι για να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, διότι εξακολουθούν να παραμένουν πολλά ερωτήματα αναπάντητα και ο Δήμος αναγκάζεται, πλέον, να προβεί σε δανεισμό.
Επιπλέον, ζήτησε... ενημέρωση για την αμμοληψία που γίνεται εκτός λατομικής περιοχής, καθόσον μετά από επίσκεψη του ιδίου και των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΑΔΟ στο χώρο, διαπίστωσαν μια τεράστια οικολογική καταστροφή και μια πολλή μεγάλη απώλεια εσόδων για το Δήμο, τονίζοντας μάλιστα ότι πρέπει να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι και να αποδοθούν οι ευθύνες γι’ αυτό το ΕΓΚΛΗΜΑ.
Μετά τις προτάσεις του για τη δημιουργία ΤΟΕΒ, ποδηλατοδρόμου σε καταπατημένες εκτάσεις, τη δημιουργία οργανωμένων
πλαζ για ΑΜΕΑ, τη συνέχιση των εργασιών στον Τύμβο της Νέας Εφέσου, την πραγματοποίηση λαϊκών συνελεύσεων σε όλα τα Δ.Δ. του Δήμου και των συνεδριάσεων του Δ.Σ. και στις τρεις Δ.Ε., προέβη σε απάντηση προς τους συναδέλφους της μείζονος αντιπολίτευσης λέγοντας τα εξής:
«Θα ήθελα να δώσω μία απάντηση για τα περιβόητα οικόπεδα της Λεπτοκαρυάς, σ’ αυτούς που προσπάθησαν να παραπληροφορήσουν την κοινή γνώμη. Γιατί θεωρώ ότι οι απαντήσεις πρέπει πρώτα να δίνονται εδώ, σ’ αυτόν τον χώρο και κατά πρόσωπο.
Εμείς θεωρήσαμε, με την απόφαση που πήραμε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι αποδίδοντας στην ενορία Αγ. Νικολάου Λεπτοκαρυάς τα οικόπεδα που ζητούσε η Μονή Κιλκισίου σε ανταλλαγή της έκτασης που έδωσε μπροστά στη θάλασσα, προστατεύουμε τη δημοτική περιουσία προς όφελος των ενοριτών του Αγ. Νικολάου, και βέβαια, με τη δέσμευση να μην μπορεί να πουληθεί ή να παραχωρηθεί. Αντί, λοιπόν, να αποτελούν τα συγκεκριμένα οικόπεδα μέσο συναλλαγής και εκδούλευσης οποιασδήποτε συγκυριακής πλειοψηφίας, τα δώσαμε με την απόφασή μας εκεί που θεωρήσαμε ότι θα ωφελήσουν το λαό της Λεπτοκαρυάς.
Πόσες, άραγε, προεκλογικές υποσχέσεις δόθηκαν ώστε να δημιουργηθεί τέτοια θύελλα παραπληροφόρησης των συνδημοτών, ότι δήθεν εμείς ξεπουλήσαμε δημοτική περιουσία; Πράξαμε αυτό που επέβαλε η συνείδησή μας και λογοδοτούμε μόνο στον κόσμο που μας έστειλε εδώ. Μαθήματα υπευθυνότητας και αξιοπρέπειας δε δεχόμαστε από κανέναν.
Δικαιολογούμε κάποιον εκνευρισμό λόγω της απώλειας των κεκτημένων, αλλά η τακτική της λασπολογίας και της διασποράς ψευδών ειδήσεων, δεν πρόκειται να ωφελήσει κανέναν. Δεν επιτρέπουμε, ούτε τώρα ούτε ποτέ, να μας χαρακτηρίσει κανείς δεκανίκι και να μας χρησιμοποιήσει ως άλλοθι. Όσο για τα περί ανταλλαγών και συμφωνιών κάτω από το τραπέζι, τα επιστρέφουμε, γιατί χαρακτηρίζουν όσους τα επικαλούνται. Μάλλον εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια.
Εκτός αυτού, αποτελεί μέγιστο πολιτικό θράσος να ζητάνε και τα ρέστα και να χρεώνουν σε μας το αποτέλεσμα των εκλογών. Τόσο πολύ υποτιμούν τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια των δημοτών; Εμείς αυτό που είχαμε να πούμε στους ψηφοφόρους μας, το είπαμε στη δημόσια ανακοίνωσή μας της Παρασκευής, πριν από τη Δεύτερη Κυριακή των εκλογών, όπου ξεκάθαρα σεβαστήκαμε το αυτονόητο δικαίωμα του «εκλέγειν» σε κάθε συνδημότη μας.
Κυρίες και κύριοι της μείζονος αντιπολίτευσης, η ποιότητα της Δημοκρατίας χαρακτηρίζεται από τα δικαιώματα της κάθε μειοψηφίας. Ποια δικαιώματα αναγνωρίσατε εσείς στις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης; «Τα δικά σας δικά σας, και τα δικά μας δικά σας;» Κρατήσατε για την παράταξή σας και τις δύο θέσεις που δικαιούνταν η αντιπολίτευση (Οικονομική Επιτροπή και ΕΠΟΙΖΩ) και όταν η πλειοψηφία ψήφισε εμάς για μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΑΔΟ Α.Ε., αποχωρήσατε με άστοχους και απρεπείς χαρακτηρισμούς. Ουδείς αναντικατάστατος, κύριοι. Νομίζετε πώς μόνο εσείς μπορείτε να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών; Είστε οι μοναδικοί θεματοφύλακες των συμφερόντων του Δήμου; Πιστεύουμε ότι αυτή η αίσθηση της απόλυτης ιδιοκτησίας και της κυριαρχίας, ήταν ο λόγος που οι δημότες σας γύρισαν την πλάτη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.
Αγαπητοί συνάδελφοι, εμείς το στίγμα μας το δώσαμε στην προεκλογική περίοδο και στην τελετή ορκωμοσίας, και η παράταξή μας παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στους κατοίκους και οι πράξεις μας θα το επιβεβαιώνουν καθημερινά. Ήρθαμε για να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του τόπου και στην καλυτέρευση της ζωής των πολιτών. Αυτό θα πράξουμε, να είστε βέβαιοι».

Δημητριάδης Κων/νος
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης
«ΑΛΗΘΕΙΑ»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η αποκαλυψη της παρανομης αμμοληψιας από μη φυλασσομενο χωρο του αμμορυχειου Λιτοχώρου εγινε απο το νεο ΔΣ της δημοτικης επιχειρησης,στη διαρκεια επισκεψης γνωριμιας. Κι ο "ποντικός" "συνελήφθη" επ αυτοφώρω. Κανεις απο το ΔΣ ΔΕΝ εκανε την απλη κινηση να καλέσει την Αστυνομια για τα περαιτερω. ΟΥΤΕ ο κος ΕΡΩΤΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΨΙΛΑ. Ουτε εκεινη τη στιγμη, ουτε μια βδομαδα μετα, ουτε ποτε ως σημερα. Και βεβαια ουτε κανεις άλλος, αφου ΚΑΝΕΙΣ δεν τολμα να χαλασει τα κεφια δημοτη, εδω και δεκαετιες. Αλλα κι ουτε βρεθηκε δημοτης να τους κανει μια μηνυση πχ για το συγκεκριμενο, ουτε εισαγγελεας διαβασε πουθενα οτι ΔΣ συλλαμβανει καταπατητη κλεφτη κτλ και δεν κανει ΤΙΠΟΤΑ. Αλλα κουμασια οι εισαγγελεις...
Οσον αφορα την κατασκηνωση στη Λεπτοκαρυα της Κιλκισιου... κι εδω ο κος ΕΡΩΤΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΝΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΣΩΝ ΜΕ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, βιαζεται κι εδω να αθωωθει. Τον Μαρτιο του 14 το τοτε Δημοτικό Συμβούλιο δνε δεχτηκε την θετικη εισηγηση του επι δεκαετιες δημάρχου κ. Παπαθανασίου και απέρριψε το αίτημα της ανταλλαγής της πισω εκτασης με την μπροστα στη θαλασσα εκταση. Και μάλιστα ΟΜΟΦΩΝΑ. Εξι μήνες μετά, ο νεος δημαρχος Κ Δημόπουλος φερνει νεα αιτηση της μητροπολης κιλκισίου για συζητηση, κανει στροφη 180 μοιρών και με νυχια και με δοντια δινει τα παραθαλασσια φιλετα στην Κιλκισίου, πιθανως για να ειναι κοντα οι πιστοι στους λουόμενους που απεχουν 20 μετρα και λιγοτερο. Με το σκεπτικο οτι θιγονται τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ της Κιλκισίου αν παρει ταπισω οικόπεδα. Η Κιλκισίου ειναι γνωστό οτι θέλει να πουλήσει το ακίνητο. Στα μεσα των εξι μηνων μεταξύ των δυο αιτήσεων, εμφανίζεται η δική μας μητρόπολη κι ο νεος μας μητροπολίτης και παρανομα(?) χτιζει φραχτες, πορτες, κανει το καντηλι ...ναίσκο και καταπατει και δημοσια γη. Τα εργα τέλεσε ιδιώτης εργολάβος που ηταν ηδη εκλεγμένος επόμενος προεδρος του τοπικού συμβουλίου. Ο Δήμος δεν υπερασπίστηκε ΤΙΠΟΤΑ και η Αστυνομία παρενέβη μόνο μετα καταγγελία ιδιώτη. Ας μας πει τι θέση πήρε για όλα αυτα ο κος ΕΡΩΤΑΣ ΜΑΛΛΙ ΚΑΡΦΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑΛΟΝΙ ΛΗ. Εχει κατατετθεί ηδη προσφυγη στην Αποκεντρωμένη, το θεμα επανηλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο με υπογραφές 10 συμβούλων της αντιπολίτευσης, η πλειοψηφία αφησε να μιλήσουν οι 10 και δνε έβγαλε κουβέντα με εμφανείς οδηγίες του δημάρχου. Το θεμα ειναι δηλαδή για τον κ. Δημόπουλο να εκλεγεί. Αμα εκλεγεί...κλάψτε όσο θέλετε. Ο κος ΕΡΩΤΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ελειπε απο την συγκεκριμένη συνεδρίαση. Ο Συμβουλός του ψήφισε ΠΑΡΩΝ. Επεται σίγουρα συνέχεια. ΚΑΙ ΠΟΛΥΣ ΕΡΩΤΑΣ. ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (καμαρίλα). Τα δέουντα και εις αλλα με υγεια...

Free Blog Counter