Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

"Κοινή γραμμή" στη Σόφια κατά των κυρώσεων της ΕΕ στη Ρωσία

τοαυτονοητο: Και η Ελλάδα με τους 1.500.000 Ρώσσους τουρίστες και το εμπόριο κύριε; Έχει αντιρρήσεις για τις κυρώσεις ή δεν δικαιούμαστε να έχουμε άποψη;
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Πλάμεν Ορεσάρσκι εξέφρασε την απροθυμία της χώρας του για την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά το δημοψήφισμα για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Μόσχα.

"Εμείς, μαζί με ορισμένες άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είμαστε μεταξύ των λιγότερο ενδιαφερομένων για τις κυρώσεις", δήλωσε ο βούλγαρος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Πλάμεν Ορεσάρσκι , τεχνοκράτης επικεφαλής κυβέρνησης μειοψηφίας
που υποστηρίζεται από τους Σοσιαλιστές δήλωσε ότι "πολλές χώρες της ανατολικής Ευρώπης θα έβγαιναν πολύ ζημιωμένες σε περίπτωση επιβολής ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας».

Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Σεργκέι Στανίσεφ, ο οποίος απευθυνόταν μαζί με τον πρωθυπουργό στους δημοσιογράφους, προειδοποίησε επίσης ότι δεν πρέπει να περιμένει κανείς ότι η Βουλγαρία θα γίνει ένα από τα "γεράκια της ΕΕ".

Ο Σεργκέι Στανίσεφ είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στο οποίο συμμετέχουν τα σοσιαλιστικά και τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης.

Η Βουλαρία έχει μεγάλη εξάρτηση από τις εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου που φθάνει μέσω της Ουκρανίας για την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.capital.gr/news.asp?id=1976172

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter