Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

τοαυτονοητο: Τελικά στην Πιερία αυθαίρετα θεωρούνται μόνο όσα ενοχλούν τους ξενοδόχους.......



25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 2014
ΝΤΑΛΙΑΝΙ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Στις 20 Μαρτίου 2014 παραλάβαμε δυο αποφάσεις αρμοδίων διευθύνσεων της... Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, οι οποίες επαληθεύουν για πολλοστή φορά το γνωστό «της μιας αμαρτίας, μύριες έπονται…»

Με δυο έγγραφα (ένα της 10ης Μαρτίου και ένα της 14ης Μαρτίου 2014) μας ανακοινώθηκε ότι συνεργείο της Αποκεντρωμένης, στις 27 Μαρτίου 2014, θα κατεδαφίσει αυτό που πάντοτε η οικογένειά μας αποκαλούσε «το νταλιάνι μας». Στα χρόνια που πέρασαν, στα προηγούμενα κεφάλαια της ίδιας αμαρτίας, η Πιερία είδε μια πανάκριβη και αξιολογότατη παραθαλάσσια, αμμώδη, δημόσια έκταση
να βαφτίζεται «δημόσια, αγροτική-μη παραθαλάσσια, γαιώδης» και πάμφθηνη, να εκποιείται αντί του ενός εικοστού σχεδόν της αξίας της και πάνω της να οικοδομείται το γνωστό ξενοδοχείο της πιερικής παραλίας. Ανάδοχοι στα βαφτίσια υπήρξαν οι –γνωστοί πια- ορκωτοί εκτιμητές της –επίσης γνωστής- «υπόθεσης Βατοπαιδίου» και με τις ευλογίες τους η υπόθεση αυτή καταγράφηκε στον πανελλήνιο Τύπο ως Βατοπαίδι της Πιερίας». Στον τοπικό Τύπο, οι τίτλοι υπήρξαν …ηπιότεροι, αλλά οι κάτοικοι της Πιερίας σίγουρα θυμούνται ουκ ολίγα δημοσιεύματα, πάμπολλες εύγλωττες φωτογραφίες, καταγγελίες βουλευτών και πολιτικών, αντεγκλήσεις, καταγγελίες, εισαγγελικές έρευνες, κατηγορίες, επιχειρήματα, συκοφαντίες, υποσχέσεις, ενίοτε και σιωπές βαρύγδουπες για την υπόθεση αυτή.

Ο ιδιοκτήτης του γνωστού ξενοδοχείου στην πιερικη παραλία, αφού

- εξασφάλισε χρόνο για την αποπεράτωση των νόμιμων και παράνομων σχεδίων του

- ως καλός γείτονας φρόντισε για να μη θίγονται τα συμφέροντά του υπογειοποιώντας τα καλώδια που ηλεκτροδοτούσαν πάντα το νταλιάνι μας

- επιβεβαίωσε ότι ούτε εμείς θα τον καταγγείλουμε για παραθαλάσσια κατασκευή που δεν εκπληρώνει τον απαράβατο όρο του κοινόχρηστου ανοίγματος για απρόσκοπτη πρόσβαση προς και από τη θάλασσα ανά διαστήματα 300 μέτρων

και το γνωστό ξενοδοχείο της πιερικής παραλίας άρχισε να λειτουργεί, μας ενημέρωσε πλαγίως στην αρχή και υπηρεσιακώς κατάμουτρα στη συνέχεια ότι το νταλιάνι μας είναι ζωτικά αντίθετο με τα συμφέροντά του και … Το νταλιάνι μας (όπως το αποκαλούσαν όλοι οι ντόπιοι, τόσο καιρό που τελικά η τοποθεσία έτσι είναι γνωστή κι έχει καταγραφεί) και «το σπιτάκι» (όπως το αποκαλούσε η οικογένειά μας, 61 και 56 χρόνια που αναπνέουμε σ αυτό τον κόσμο) έφτασε να πρέπει να κατεδαφιστεί, για να θριαμβεύει μόνο του πια στην πιερική παραλία, το γνωστό ξενοδοχείο.

Και μόνο το πώς Δημόσιες υπηρεσίες χρησιμοποιούν μέσα ιδιώτη που …τυχαίνει να ‘ναι ο ιδιοκτήτης του γνωστού ξενοδοχείου στην πιερική παραλία για να κατεδαφίσουν το πρώτο αυθαίρετο στην πιερική παραλία (το γνωστό «νταλιάνι»*) θα ‘ταν αρκετό κάποτε για να αποτρέψει μια ακόμα αμαρτία στην ατέλειωτη σειρά όλων που προηγήθηκαν. Ή το πώς τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014, 17.20/5.20μμ) Δημόσιες υπηρεσίες εξακολουθούν να μας βομβαρδίζουν με έγγραφα και αποφάσεις, όπως έκαναν και τις προηγούμενες μέρες, χωρίς κανείς να γνωρίζει πότε θα λάβουμε το τελικό σχετικό έγγραφο, οπότε και να έχουμε την άποψη νομικού για το πώς θα αντιδράσουμε. Γιατί σίγουρα θα αντιδράσουμε. Ακόμη κι αν στερηθούμε δυο μέρες λόγω σαββατοκύριακου και μιας ακόμη λόγω εθνικής επετείου/αργίας, βάλε και μια Δευτέρα ανάμεσα, που σιγά και μη δουλεύει προϊστάμενος σε υπηρεσία… Εκτός κι αν οι Δημόσιες υπηρεσίες μας εργαστούν και σε σαββατοκύριακο και σε εθνική εορτή. Ακόμη κι αυτό το περιμένουμε. Είπαμε: της μιας ...μύριες έπονται.-

Οι αμαρτίες που υποστήκαμε μια δεκαετία τώρα είναι για τους συντοπίτες μας «παλιά ιστορία». Για μας, όλες οι παλιές ιστορίες περιέχουν το νταλιάνι μας. Όσο πίσω θυμόμαστε, απ τα παιδικά μας χρόνια ως σήμερα. Οι αναμνήσεις αυτές, η ζωή μας όπως τη ζήσαμε, είναι ακριβώς αυτό που μας δίνει δύναμη να σταματήσουμε το γνωστό ξενοδοχείο της πιερικής παραλίας απ΄ το να μείνει μόνο του στην πιερική παραλία και μεις να γίνουμε «μια παλιά ιστορία». Και γιατί κανείς αμαρτωλός και παράνομος δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει σχέδια, ακόμη κι αν είναι ικανός να κινητοποιεί το Δημόσιο αργίες και γιορτές, να πείθει ότι υπάρχουμε σε βάρος των οικονομικών του συμφερόντων ή ότι σπέρνοντας κανείς σε άμμο παραθαλάσσια θα κάνει τη γη αγροτική και θα θερίσει καρπούς, άλλους απ΄ την οργή μας.-


  • Καλούμε τους αιρετούς του νομού και της περιφέρειας να απαντήσουν, δημόσια και άμεσα, αν θα επιτρέψουν να εφαρμοστεί η ιδιαίτερης μέριμνας απόφαση για κατεδάφιση ενός ασήμαντου κτίσματος που ως προχθές και για δεκαετίες ήταν νόμιμο και ξαφνικά κινητοποίησε με την ύπαρξή του –ακόμα και σε αργίες- σύσσωμο τον κρατικό μηχανισμό. Να μας ενημερώσουν ποιες άλλες κατεδαφίσεις έχουν προγραμματιστεί για το Μάρτιο του 2014, ποιες στο πρώτο εξάμηνο του 2014 και ποιες καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, στην Πιερία.
  • Καλούμε τους υποψήφιους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης να απαντήσουν δημόσια και άμεσα αν συμφωνούν με την επιχείρηση που έχει προγραμματίσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τις 27 Μαρτίου 2014 στη θέση «Νταϊλιάνι» Καλλιθέας Κατερίνης, σε συνεργασία με τον αντίδικό μας και δικά του μέσα.
  • Καλούμε τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης να εξετάσει αν η παραπάνω συνεργασία Αποκεντρωμένης και του αντιδίκου μας είναι σύννομη, ανεκτή και δεν επισύρει την τιμωρία αμφοτέρων.

Αύριο, καταθέτουμε την ύστατη προσφυγή σε ελληνικά δικαστήρια για την ακύρωση της απόφασης κατεδάφισης. Ο αγώνας μας για την τελική δικαίωση θα ολοκληρωθεί σύντομα, αφού σύντομη είναι και η προεκλογική περίοδος που προσπάθησαν οι παράνομοι να εκμεταλλευτούν.


Δημήτρης και Σωτήρης Μήλιος

Νταλιάνι Παραλίας Καλλιθέας, Πιερία

* Τοπωνύμιο που χρησιμοποιεί στα έγγραφα του και το γνωστό ξενοδοχείο στην πιερική παραλία για να περιγράψει ακριβώς τη γεωγραφική του θέση.


Memo για την υπόθεση «Νταλιάνι»

  • Η Πιερία, όπως κι όλη η Ελλάδα και ειδικά οι τουριστικές-παραθαλάσσιες περιοχές είναι γεμάτες αυθαίρετα. Στην Πιερία υπάρχουν δεκάδες υποθέσεις μεμονομένων ακινήτων ή και οικισμών που είναι ή και θα μπορούσαν να είναι αυθαίρετοι, κατεδαφιστέοι, κτλ. Την τελευταία δεκαετία δεν έχει κατεδαφιστεί τίποτα. Ακόμη και ακίνητα που κρίθηκαν τελεσίδικα ως αυθαίρετα και κατεδαφιστέα, που σκανδαλωδώς στέγαζαν για δεκαετίες επιτυχημένες εμπορικά επιχειρήσεις παραμένουν στη θέση τους και αποσυντίθενται, εν αναμονή της μπουλντόζας που θα τα κατεδαφίσει.
  • Η γη στην οποία οικοδομήθηκε το γνωστό ξενοδοχείο ήταν κρατική, παραθαλάσσια, αμμώδης και ως παραθαλάσσια και μόνο είχε και έχει αξία υπερπολλαπλάσια, από το τίμημα που κατέβαλε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου. Αυτό ήταν το πρώτο σκάνδαλο στην όλη υπόθεση. Καθόλου παράξενο το γεγονός ότι οι ορκωτοί εκτιμητές που «έκαναν το άσπρο, μαύρο» για να πουληθεί η έκταση (32 στρέμματα αντί 1.207.000 ευρώ ) για λιγότερα από ενάμιση εκατομμύριο ευρώ, ήταν οι ίδιοι ορκωτοί εκτιμητές της υπόθεσης «Βατοπαιδίου». Για την Ιστορία, η αντικειμενική αξία της έκτασης ήταν 1.142.000 –αν δεν κάνουμε λάθος-…
  • Ένα από τα δεκάδες παραπτώματα στην οικοδόμηση του …γνωστού ξενοδοχείου είναι πχ το γεγονός ότι το κτίσμα δεν επιτρέπει την απρόσκοπτη πρόσβαση από και προς τη θάλασσα σε διαστήματα των 300 μέτρων. Η δε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχει κατηγορηθεί από πολλούς και επίσημα ως παντελώς διαβλητή.
  • Ακόμη και στην έκθεση των ορκωτών εκτιμητών (όπου η αξιολόγηση του προς κρίση ακινήτου πρέπει να είναι πλήρης και ως προς τα θετικά και ως προς τα αρνητικά), δεν αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ η ύπαρξη του «Νταϊλιανού» μας και του κτίσματος που θέλουν να κατεδαφίσουν, αν και υπήρχε ήδη πριν ακόμα σχεδιάσουν επί γης το μετέπειτα ξενοδοχείο.
  • Μέχρι σχεδόν την ολοκλήρωση της οικοδόμησης του ξενοδοχείου, οι ιδιοκτήτες επιδείκνυαν συμπεριφορά …καλού γείτονα, που δέχεται αρχικά πχ την υπογειοποίηση των καλωδίων του ΟΤΕ (ΝΑΙ, το … αυθαίρετό μας είχε ανέκαθεν φως, νερό και τηλέφωνο, κι όταν λέμε «ανέκαθεν» μιλάμε για δεκαετίες) και μόνο αφού ο ΟΤΕ αφαίρεσε την εναέρια καλωδίωση, τότε μόνο αρνήθηκαν να επιτρέψουν να υπογειοποιηθούν τα καλώδια. Ως εκείνη τη στιγμή η αντίδραση των …καλών γειτόνων ήταν «μη στενοχωριέστε για τίποτα, θα τα βρούμε όλα». Και τα βρήκαμε…
  • Η απόφαση για την κατεδάφιση του κτίσματός μας (και το σχετικό πρωτόκολλο) υπάρχει από την 1η Μαρτίου 2013. Στην παραδοσιακά παρανομούσα Ελλάδα, άγραφος νόμος εφαρμοζόταν ως τώρα για την αναστολή των κατεδαφίσεων προεκλογικά. Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου κατάφεραν να σπάσουν αυτό το ταμπού, να κινητοποιήσουν το Δημόσιο στο έπακρο (ως και μέρα Παρασκευή μετά τις 5 το απόγευμα), να διαθέσουν δικά τους ιδιωτικά μέσα για να κατεδαφίσουν αυτό που ζητούν να κατεδαφίσουν και άλλα πολλά. Ως Έλληνες πολίτες και τους το αναγνωρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους και τους καλούμε να αρχίσουν τις κατεδαφίσεις από τον Πιερικό Παρθενώνα της Παρανομίας και της Αυθαιρεσίας, το ξενοδοχείο τους, να συνεχίσουν με όλα τα ανάλογα κτίσματα και στο τέλος να ασχοληθούν με …σπιτάκια. Μήπως η αναμπουμπούλα στην οποία μόνο ο λύκος χαίρεται είναι η διπλή προεκλογική περίοδος και η παράλυση των πάντων λόγω φτώχειας και μνημονίου;
  • Η δημιουργία του …γνωστού ξενοδοχείου στην παραλία της Κατερίνης, από την αγορά της κρατικής γης ως τα εγκαίνια, απασχόλησε όλη την Πιερία, επί μακρόν: βουλευτές, τοπική αυτοδιοίκηση, τοπικά Μέσα, Δικαιοσύνη και πολίτες. Οι καταγγελίες και οι στοιχειοθετημένες κατηγορίες ήταν δεκάδες. Βουλευτής έκανε μήνυση, κυβερνήσεις ασχολήθηκαν, αιρετοί αντιστάθηκαν, αλλά τελικά ο κ. Αγγέλου του τότε πρωθυπουργικού γραφείου «ξέπλυνε» τα πάντα. Αυτά δεν τα καταγγέλλουν οι …κακοί γείτονες του γνωστού ξενοδοχείου, αλλά δεκάδες άλλοι. Μεταξύ αυτών και πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδες (πχ βλ. «Έθνος της Κυριακής», 20-2-11, σελ 18-19). Η μεταστροφή των τοπικών και πανελλαδικών Μέσων υπήρξε οβιδιακή και πλήρης. Σήμερα, τοπικά «Μέσα» διαφημίζουν καθημερινά το γνωστό ξενοδοχείο και αναρωτιόμαστε γιατί ξενοδοχείο έχει ανάγκη να διαφημιστεί …στους κατοίκους της περιοχής όπου βρίσκεται.



ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2009
http://toaftonoito.blogspot.gr/2009/12/blog-post_06.html#axzz2wgvvz2Ey

Το πώς έγινε ο παραπάνω δρόμος και τι είπαν οι αιρετοί

http://lefteria.blogspot.gr/2010/04/blog-post_6470.html

Τι ενημέρωσε ο τότε βουλευτής κ. Καρπούζας στον τότε εξ απορρήτων κ. Αγγέλου (Μέγαρο Μαξίμου)

http://lefteria.blogspot.gr/2011/02/blog-post_2247.html

http://lefteria.blogspot.gr/2011/02/blog-post_5325.html

Ο τοπικός Τύπος και …

http://taxalia.blogspot.gr/2008/12/blog-post_6348.html

Πέραν όλων των άλλων, διώχθηκαν και δημόσιοι υπάλληλοι για την πώληση και την τιμή. Αποτέλεσμα: άγνωστο.

http://lefteria.blogspot.gr/2009/07/13-32.html

Τοπικό blog έχει δημιουργήσει ειδική κατηγορία «Ξενοδοχείο πάνω στην άμμο». Αξίζει και μόνό να του ρίξετε μια ματιά.

http://toaftonoito.blogspot.gr/search/label/%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%94%CE%9F%CE%A7%CE%95%CE%99%CE%9F%20%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%A9%20%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%9D%20%CE%91%CE%9C%CE%9C%CE%9F#axzz2wgvvz2Ey

Τέλος, επιτρέψτε μας να κλείσουμε με δυο λόγια για την φωτογραφία στην αρχή του μικρού αυτού υπομνήματος: δεν είναι διακοσμητική. Είναι απόδειξη ότι κάποιοι θέλουν να μας εξαφανίσουν τόσο που μας εξαφάνισαν φωτογραφικά, πολύ πριν μας εξαφανίσουν πραγματικά. Η φωτογραφία υπάρχει στο Διαδίκτυο και δεν την αναρτήσαμε εμείς. Η λεπτομέρεια που δεν είναι αντιληπτή στους πάντες είναι ότι στο χώρο που υπάρχει το σπιτάκι μας (ακόμη και σήμερα) έχει μπει –με τη βοήθεια του Photoshop- ...αγνό, πράσινο, γρασίδι…

http://www.mediterraneanhotels.gr/content.asp?id=2

επιλέξτε την πρώτη φωτογραφία στα αριστερά.

Και δυο φωτογραφίες ΜΕ το σπιτάκι μας που –το ξαναλέμε- υπάρχει πριν υπάρξει το ξενοδοχείο.

Υγιαίνετε και ευχαριστούμε.-


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙ Ο ΣΩΤΟΣ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ!

ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ. ΛΟΓΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΜΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ.

Free Blog Counter