Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Δαιμόνιες γραίες στην ελληνική Σοβιετία

​Δεν φτάνει που χρωστάει ολόκληρο πεντοχίλιαρο στην εφορία, δεν φτάνει που έχει πατήσει τα ενενήντα, φρόντισε να πάθει και Αλτσχάιμερ.
Και δεν φτάνει που έχει Αλτσχάιμερ, έχει πατήσει τα ενενήντα και χρωστάει κοτζάμ πεντοχίλιαρο στην εφορία, η δαιμόνια γραία βγήκε από το σπίτι της ξημερώματα για να βολτάρει άνευ αποχρώντος λόγου στη γειτονιά. Ευτυχώς όμως η προκλητική στάση της φοροφυγάδος δεν πέρασε απαρατήρητη. Παρατυχόντες αστυνομικοί, άγρυπνοι και ξάγρυπνοι, αντελήφθησαν την παρουσία της και τη συνέλαβαν. Ελέγχοντας δε τα στοιχεία της διεπίστωσαν το χρέος της απέναντι στο κοινό συμφέρον, τη συνέλαβαν, και μην μπορώντας να συνεννοηθούν μαζί της την απέστειλαν στο Δρομοκαΐτειο. Δεν γνωρίζω τη συνέχεια. Ελπίζω να την ανάγκασαν να ρυθμίσει το χρέος της και να μην την άφησαν να φύγει έτσι, σαν χαρωπή παιδούλα, ξανανιωμένη από την ωραία της περιπέτεια. Το δημόσιο συμφέρον δεν αντέχει άλλες απώλειες.
Η άλλη χρωστούσε οκτακόσια ολόκληρα ευρώ στο πρώην ΤΕΒΕ και νυν ΟΑΕΕ - αρχικά σοβιέτ που ξέφυγαν λαθραία από τον χρόνο και ασκούν το ευγενές επάγγελμα του λαθρεμπόρου για να βουλώνουν τρύπες του προϋπολογισμού, το λεγόμενο και πρωτογενές πλεόνασμα. Και δεν φτάνει που τα χρωστούσε, δεν φτάνει που είχε καταδικασθεί επειδή τα χρωστούσε -χωρίς να το γνωρίζει- δεν φτάνει που είχε πατήσει τα ογδόντα, και θα έπρεπε να έχει βάλει μυαλό, πήγε κι έκανε και τριπλό μπάι-πας. Ομως, όπως λέει και λαός, ο σοφός λαός, ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη. Ετσι, όταν εκείνη εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα για να εκδώσει καινούργια ταυτότητα, και παρά το δαιμόνιο ύφος της αθωότητας οι αστυνομικοί ήλεγξαν τα στοιχεία της και όταν αντελήφθησαν περί ποίου πρόκειται, τη συνέλαβαν αμέσως. Οπως είναι φυσικό εκείνη και οι συγγενείς της άρχισαν να προβάλουν τις συνήθεις δικαιολογίες, ότι λέει είχε υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς προ δεκαπενθημέρου, όμως οι ακρίτες του δημοσίου συμφέροντος δεν «μάσησαν» κατά το κοινώς λεγόμενον. Εκπρόσωπος δε του σοβιέτ ΟΑΕΕ δήλωσε ότι η κυρία οφείλει να συνεχίσει να καταβάλει εισφορές διότι δεν έχει κάνει διακοπή του επιτηδεύματός της. Και καλά θα κάνει να αφήσει αυτά τα περί μπάι-πας διότι δεν συγκινούν κανέναν.
Πόση ευθυνοφοβία, πόση τυπολατρεία, πόση ανανδρία, πόση βλακεία απαιτούνται για να επιτευχθεί η δυσοσμία που εκπέμπει η ανάσα του ετοιμοθάνατου Λεβιάθαν; Ο οποίος Λεβιάθαν, αν και ετοιμοθάνατος, δεν έχει χάσει την ικανότητά του να προξενεί ηθικές και σωματικές βλάβες στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας. Και για να εξηγούμαι. Δεν θεωρώ ότι το πρόβλημα το προκάλεσε αποκλειστικά η αστυνομία. Οι δύο αυτές ιστορίες τις οποίες παρακολούθησα στην τηλεόραση, θα μπορούσε όμως να τις ζήσει ο καθένας μας, δεν είναι παρά τα συμπτώματα της ασθένειας ενός κράτους Λεβιάθαν το οποίο, προκειμένου να συνεχίσει να αναπνέει, ρουφάει όποια ζωτική ενέργεια κυκλοφορεί ακόμη στην ελληνική επικράτεια. Πολύ θα ήθελα κάποιος να μου πει πόσο ευθύνεται ο ΟΑΕΕ για την ανεργία, φερ’ ειπείν, πόσες μικρές επιχειρήσεις έχουν κλείσει για να μην πληρώνουν τον κεφαλικό φόρο στη συντεχνία. Και πολύ θα ήθελα να μου πει κάποιος απ’ αυτούς τους φωστήρες των οικονομικών επιστημών πώς είναι δυνατόν να αναπτυχθεί η οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα, η δήθεν ανάπτυξη, όταν σε συλλαμβάνουν για χρέος 5.000 ευρώ;
Ω, είμαι βέβαιος πως θα έχουν πολλά να μας πουν. Εκείνο βέβαια που δεν θα πουν είναι πως η Αριστερά, αν και όποτε έρθει η ώρα της να κυβερνήσει δεν θα έχει και πολλή δουλειά. Ο μηχανισμός ελέγχου και χειραγώγησης των κοινωνικών δυνάμεων που αποτελεί τον στόχο της απανταχού σοβιετίας την περιμένει σαν έτοιμος από καιρό.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter