Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Πληρώνουν έως και 27,75 ευρώ …χωρίς να παίξουν στον τηλετζόγο! (δεν είναι τυχαίο που εξαιρέθηκε το ΕΣΡ από τον έλεγχο των τηλεπαιχνιδιών)



Απροστάτευτοι παραμένουν οι τηλεθεατές μετά την απελευθέρωση του τηλετζόγου. Η κλήση στους τηλεοπτικούς σταθμούς στοιχίζει 1,57 ευρώ και οι θεατές μπορεί να περιμένουν έως και 15 λεπτά στο ακουστικό τους χωρίς να παίξουν, έχοντας πληρώσει όμως 27,75 ευρώ. Τα χρήματα αυτά πηγαίνουν στις εταιρείες που παράγουν τα τηλεπαιχνίδια και στους σταθμούς που τα μεταδίδουν. Όσο περισσότεροι θεατές παραμένουν στις γραμμές τόσο περισσότερα χρήματα κερδίζουν οι σταθμοί και οι εταιρείες που παράγουν τα παιχνίδια. Το καθεστώς άλλαξε και πάλι πρόσφατα, με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων να απομακρύνει από τη διαδικασία ελέγχου το ΕΣΡ, όπως όριζε μέχρι σήμερα η νομοθεσία. Με την έκδοση του κανονισμού διεξαγωγής των τυχερών παιχνιδιών, αρκεί μόνο μία δήλωση από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες στην ιστοσελίδα της ΕΕΕΠ για την έναρξη μετάδοσης των τηλεπαιχνιδιών.



Το ΕΣΡ σε συνεδρίασή του αποφάσισε να στείλει επιστολή στην κυβέρνηση, στον πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη και στον πρόεδρο της ΕΕΕΠ Ευγένιο Γιαννακόπουλο ζητώντας την επαναδιατύπωση του άρθρου 53 του ν. 4002/2012 και του άρθρου 106 του ν. 4209/2013, ώστε να έχει ενεργό ρόλο στην κρίση των παιχνιδιών. Ζητάει επί της ουσίας να μη μεταδίδεται κανένα παιχνίδι αν δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, στερώντας από την ΕΕΕΠ τη δυνατότητα να αποφασίζει μόνη της. Το ΕΣΡ ζητάει να καθορίζει το μέγιστο ανά 24ωρο και ανά μέσο χρόνο όριο διεξαγωγής των τυχερών παιχνιδιών από τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ.


typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter