Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

TOAYTONOHTO: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ ΟΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ........ΟΚ. ΟΤΙ ΠΕΙΤΕ......

Εντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Κάρας
Την ένονη αντίδραση των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου που ελέγχει το ρόλο της τρόικας, Οτμάρ Κάρας, για τον Αλέξη Τσίπρα.


Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας το πρωί στον Σκάι έκανε λόγο για χοντροκομμένη και ψευδή επίθεση από τον κ. Κάρας στον κ. Τσίπρα λέγοντας πως «πρόκειται για απρέπεια και χοντράδα».

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε
τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου ότι «έκανε το χατίρι στον φίλο του κ. Σαμαρά και δε σεβάστηκε ούτε την ιδιότητά του, ούτε τη χώρα που τον φιλοξενεί» και πρόσθεσε ότι στην συνάντησή τους στο Στρασβούργο, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει και προφορικά και γραπτώς μέσα από τη Μαύρη Βίβλο τις συστάσεις του.

«Τις εναλλακτικές προτάσεις τις καταθέτουμε στον ελληνικό λαό πρώτ' απ' όλα. Αυτός αποφασίζει για την τύχη του όχι ο κ. Κάρας και η τρόικα» συμπλήρωσε.

«Ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς» καταλογίχουν στον κ. Κάρας και τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή ανακοίνωσή τους, ενώ κύκλοι του κόμματος ανέφεραν ότι οι δηλώσεις Κάρας εγείρουν πολιτικό θέμα.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Νάντια Βαλαβάνη και Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, με κοινή τους ανακοίνωση, είπαν ότι «τους απαράδεκτους αυτούς ισχυρισμούς δεν μπορούσε να πιστέψει ούτε η μεταφράστρια» όσων έλεγε ο κ Κάρας.

Αναφέρουν ακόμα ότι οι ισχυρισμοί αυτοί γεννούν ερωτηματικά και τονίζουν ότι δεν τους υιοθέτησε ο έτερος των συνεισηγητών Χοάνγκ Γκοτς στο γεύμα των ευρωβουλευτών με το προεδρείο του ελληνικού κοινοβουλίου και αναφέρουν ότι «δεν πρόκειται να εμποδίσουν την έρευνα που ξεκίνησε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, και θα είναι κόλαφος για τα μνημόνια και τους υποστηρικτές της τρόικα».

Ο κ. Λαφαζάνης μάλιστα φέρεται να είπε ότι «αν ξέραμε ότι ο κ. Κάρας είχε αναφερθεί στον κ. Τσίπρα θα τον είχαμε διώξει κακείν κακώς».

Επίσης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε σχόλιό του που ανήρτησε στο twitter έγραψει: «Ο Κάρας ήταν ο μόνος απο τους ευρωβουλευτές που, για να βγάλει "λάδι" Μέρκελ και Σαμαρά, επιτέθηκε άδικα και με ψέμματα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αθλιότητα».

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια παρέμβασής του σε συνεδρίαση με Επιτροπές της ελληνικής Βουλής, ο κ. Κάρας ανέφερε ότι σε συνάντηση που είχε τον Δεκέμβριο στο Στραβούργο με τον κ. Τσίπρα, όταν ρώτησε τι πρέπει να γίνει στη χώρα του, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είχε προτάσεις και επαναλάμβανε ότι εμπιστεύεται την έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ άργησε να αντιδράσει σε όσα δήλωσε ο κ. Κάρας, καθώς οι αναφορές του δεν έγιναν αρχικά κατανοητές, επειδή η μεταφράστρια, λόγω της προφοράς του κ. Κάρας, είπε «Κύπρος», αντί για Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter