Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Οι εκσυγχρονιστές έθαψαν την Ελληνική Εθνική Συνείδηση στα Ίμια….



Γράφει ο Μπαρμπανίκος Αρβανίτης— Ας διαβάσουμε την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της 31 Ιανουαρίου 1996 ξεχασμένες αλήθειες:
— Τι θα πει «επιθετικός εθνικισμός» όπως το διατύπωσε ο πρωθυπουργός (Σημίτης); Η πολιτική της Άγκυρας στο Αιγαίο είναι από το 1974 σαφής και ακολουθήθηκε με συνέπεια, χωρίς αλλαγές, από τον Μπουλέντ Ετσεβίτ, τον Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, τη στρατιωτική δικτατορία Εβρέν, από τον Τουργκούτ Οζάλ, από την Τανσού Τσιλέρ.
— Η αλλαγή του «στάτους κβο» στο Αιγαίο, η επιδίωξη συνδιοίκησης σ΄αυτή τη θάλασσα, το αίτημα για αποστρατιωτικοποίηση των Ελληνικών νησιών, η διατήρηση της τουρκικής 4ης αποβατικής στρατιάς του Αιγαίου στη Μικρά Ασία και οι κατά το παρελθόν αναφορές (Ντεμιρέλ) στο «ιστορικό λάθος» της παραχώρησης από την Ιταλία των Ελληνικών νησιών της Δωδεκανήσου, συνθέτουν την εθνική πολιτική της Τουρκίας.
— Το να ερμηνεύεται κατά καιρούς από την Αθήνα, κάθε τουρκική πολιτική και στρατιωτική κίνηση...
στο Αιγαίο ως «πρόκληση», ως «θράσος» ως «προσπάθεια εξαγωγής εσωτερικών προβλημάτων» και ως «έργο εθνικιστών» αποτελεί αφελέστατη αντιμετώπιση ενός τεράστιου προβλήματος.
— Ας θυμηθούν ακόμη ορισμένοι Αθηναίοι «ευρωπαϊστές» πολιτικοί, ότι και τον Μάρτιο 1987 και σήμερα (1996) οι κρίσεις στο Αιγαίο σημειώθηκαν επί των ημερών «ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ»

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter