Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

O τούρκος πρέσβης ζητά από τους βασανισμένους «τούρκους» της Θράκης να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή

TOAYTONOHTO: Απόλυτα διαφωτιστική και ειλικρινής συνέντευξη του Τούρκου πρέσβη για τις επιδιώξεις της Άγκυρας στις προσεχείς εξελίξεις.........Ξέρουν ότι ΟΧΙ δεν θα ακούσουν πλέον, οπότε γιατί να κρυφτούν;
ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ"Για αυτό το λόγο οι καλλιτέχνες που παίζουν σε αυτά τα σίριαλ ασκούν καθήκοντα ενός είδους πνευματικού πρέσβη και πραγματικά διευκολύνουν την δουλειά μας εδώ".




Οι δηλώσεις του τούρκου πρέσβη για τα ελληνοτουρκικά
Ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Κερίμ Ουράς, σχολίασε στο πρακτορείο Αναντολού τις διαπραγματεύσεις για την Κύπρο, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, το θέμα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και τις οικονομικές σχέσεις.


Ο πρέσβης στην Αθήνα Κερίμ Ουράς αναφέρθηκε στις αδικίες που γίνονται σε βάρος της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης και δήλωσε πως
"Μα αν η Ελλάδα δεν κάνει βήμα για την μειονότητα μας, εμείς δεν θα κάνουμε θετικά πράματα για τους δικούς μας ανθρώπους; Δεν αποτελεί μια αντίθεση αυτό; Κατά την άποψη μου εμείς πρέπει να κάνουμε και
να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αναλογεί στην ανωτερότητα μας και να θέτουμε την προσδοκία μας να γίνουν και εδώ".
Σχετικά με την περιοδική προεδρία της Ελλάδας και τις κυπριακές διαπραγματεύσεις, ο Ουράς είπε πως
"είναι δύο θέματα σχετιζόμενα μεταξύ τους και δήλωσε πως» Κλειδί για την επίλυση του Κυπριακού είναι οι φυσικοί πόροι, και το κλειδί για την υποψηφιότητα της Τουρκίας στην Ε.Ε. είναι η επίλυση του Κυπριακού".
Ο Ουράς ανέφερε πως η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου (GKRY) δικαιούνταν ή όχι έγινε μέλος της Ε.Ε., κάτι που επέφερε μια ριζική αλλαγή στο Κυπριακό, και πρόσθεσε:
"Η GKRY ένα μήνα μετά από την απόρριψη του σχεδίου Αννάν έγινε μέλος της Ε.Ε. Από τότε και μετά μπλόκαρε τα 8 από τα 13-14 κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας. Το Κυπριακό είναι ένα θέμα που περιμένει λύση 50 χρόνια και το κλειδί για την επίλυση του είναι οι υδρογονάνθρακες, το νερό και οι φυσικοί πόροι που σχηματίζονται από το ρεύμα. Αυτά είναι στοιχεία που δεν υπήρχαν παλιότερα και με αυτή την ελπίδα πια αρχίζουμε τις διαπραγματεύσεις. Έστω και αν χάθηκε χρόνος, η υπογραφή της ανακοίνωσης από τους δύο ηγέτες, έδωσε νέα ώθηση στις διαπραγματεύσεις. Αυτή την φορά φαίνεται να υπάρχει ένα διαφορετικό περιβάλλον. Σε αυτή την διαδικασία οι πλευρές πέτυχαν να έχουν την δυνατότητα να δούνε καλύτερα και νε ελέγξουν ο ένας τον άλλο και να τα ξεπεράσουν αυτά. Για αυτό το λόγο ελπίζουμε πως από τώρα και μετά θα επιταχυνθεί η διαδικασία".
Ο πρέσβης Ουράς ανέφερε πως σε περίπτωση συμφωνίας των δύο πλευρών στην Κύπρο, η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας θα φτάσει σε ένα σημαντικό ορόσημο, κάτι που θα δημιουργήσει μια θετική-ντόμινο επίδραση στις διεθνείς σχέσεις.


Ο πρέσβης Ουράς πρόβλεψε πως "η Κύπρος από εκεί που ήταν μια χώρα που μας φρέναρε θα γίνει ο Νο1 υποστηρικτής μας". Ανέφερε πως στην προβλεπόμενη λύση προβλέπεται πως ο υπουργός Εξωτερικών θα είναι Ελληνοκύπριος και ο υπουργός Ε.Ε. Τουρκοκύπριος και έτσι όταν πίσω από την ταμπέλα της Κύπρου κάτσει ένας Τουρκοκύπριος θα υπερασπιστεί διαφορετικά την υποψηφιότητα της Τουρκίας και η χώρα που την μπλοκάρει θα γίνει μια χώρα που την υπερασπίζεται.


Ο Ουράς ανέφερε πως θα με την ισχύ και τα χρήματα από τους φυσικούς πόρους θα είναι πιο εύκολη η νέα λύση και η χρηματοδότηση του νέου κράτους κάτι που θα γίνει δίχως οικονομική επιβάρυνση, και συνέχισε λέγοντας:
"Το πιο μεγάλο θέμα που θα άρει αυτή η νέα λύση θα είναι το δύσκολο θέμα, το περιουσιακό. Έστω και αν σύμφωνα με την KKTC που εμείς αναγνωρίζουμε δεν είναι έτσι, σύμφωνα όμως με το διεθνές δίκαιο το 80% των ιδιωτικών περιουσιών στην Βόρεια Κύπρο είναι περιουσίες Ελληνοκυπρίων, και η επίλυση αυτού του θέματος αποτελεί όρο. Και αυτό θα χρειαστεί πάρα πολλά χρήματα. Στο οικονομικό περιβάλλον του καιρού μας, δεν είναι δυνατόν να βγάλουμε αυτά τα δισεκατομμύρια όπως λέγεται ευρώ.
Αυτό μπορεί να καταστεί δυνατό μόνο με την απόδοση μέρους από τα κέρδη που θα προέλθουν από τους φυσικούς πόρους, με τα οποία θα σχηματιστεί ένα ταμείο αποζημιώσεων. Με αυτό τον τρόπο η επίλυση αυτού του θέματος θα καταστεί δυνατή με αυτοχρηματοδότηση, χωρίς να αναλάβει κανείς ένα τέτοιο οικονομικό βάρος.
Το κρίσιμο σημείο που πρέπει να προσεχθεί στην εκ μέρους των Ελληνοκυπρίων απόρριψη του σχεδίου Αννάν είναι ότι δεν εμπιστεύτηκαν σχετικά με το περιουσιακό θέμα. Εκεί υπήρχε ένα σύστημα ομολόγων. Με αυτό το σύστημα θα εκδίδονταν ομόλογα, τα ομόλογα αυτά θα αποκτούσαν αξία και με αυτά θα πληρωνόταν οι αποζημιώσεις. Αυτό ήταν κάτι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόρριψη του σχεδίου Αννάν".
Ο Ουράς αναφέρει πως σε περίπτωση επίλυσης του Κυπριακού η ίδρυση της Κύπρου θα είναι σταδιακή και ότι
"Παράλληλα με αυτό θα υπάρξει μια ταχεία είσοδος στην οδό επίλυσης των θεμάτων του Αιγαίου. Όλες αυτές οι εξελίξεις θα συστήσουν μια πιο κατάλληλη ατμόσφαιρα και ένα έδαφος για την επίλυση των μειονοτικών και άλλων θεμάτων και το σημαντικότερο, θα συμβάλουν στην πολιτική αποφασιστικότητα. Μέσα σε 3-5 χρόνια μετά από την επίλυση, η Τουρκία πλέον θα βρίσκεται σε πολύ διαφορετικό σημείο. Κατά τον ίδιο τρόπο, πολύ θετική θα είναι η συμβολή και για την Ελλάδα και για την GKRY. Διότι η οικονομική συνεργασία που θα γεννηθεί και η θετική ώθηση θα διασφαλίσει μεγάλα οφέλη στις οικονομίες τους. Πιστεύω πως εκεί πρέπει να αναζητηθεί και η έξοδος από την οικονομική κρίση".
"ΤΟΥΡΚΙΚΗ" ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
Ο Ουράς ερωτώμενος σχετικά με την αντίδραση του κόσμου της μειονότητας σχετικά με την έναρξη εκπομπής δελτίου στην τουρκική γλώσσα σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι στην Ξάνθη απάντησε ως εξής:
"Βρίσκω πιο σωστό να κινούμαστε εστιάζοντας όχι σε συγκεκριμένα παραδείγματα, αλλά στο γενικό περιβάλλον. Διότι κάθε μέρα προκύπτει ένα νέο θέμα, Και αυτό είναι ένα εξ αυτών. Κοιτώντας γενικά, υπάρχουν 6 αποφάσεις του Ε.Δ.Α.Δ. Αυτές αφορούν την εκ μέρους των ελληνικών αρχών απαγόρευση του επιθέτου» τουρκικός¨. Αυτές οι αποφάσεις δυστυχώς δεν εφαρμόζονται. Σε επίπεδο Ε.Ε. αποτελεί μια έλλειψη η μη εφαρμογή των αποφάσεων του Ε.Δ.Α.Δ. Εδώ οι ελληνικές αρχές μπαίνουν σε μια λίγο στενή ερμηνεία. Λένε πως στην Λωζάννη δεν γίνεται λόγος για Τούρκους αλλά για μουσουλμάνους. Μιλάνε για μουσουλμάνους και φυσικά κανείς δεν το αρνείται αυτό. Όλοι μπορούν να υπερηφανεύονται πως είναι μουσουλμάνοι. Αλλά το να είναι μουσουλμάνοι είναι ένα θρησκευτικό σύστημα, δεν αποτελεί εθνικό προσδιορισμό. Δίπλα σε αυτό ο άνθρωπος μπορεί να είναι Τούρκος, μπορεί να είναι μουσουλμάνος, μπορεί να είναι Άραβας. Ο Μουσουλμανισμός δεν είναι επαρκής για τον αυτοπροσδιορισμό των ανθρώπων. Με βάση τα σύγχρονα στάνταρ, κρίνουμε ως ακατανόητη την επιμονή σε αυτό το θέμα. Αλλά δυστυχώς οι αρχές εδώ δεν βρίσκονται σε αυτό το σημείο. Φυσικά αυτό κατά την άποψη μας αντανακλά μια πολύ παλιά νοοτροπία. Ελπίζουμε πως το συντομότερο δυνατό οι εδώ αρχές να βρούνε τον σωστό δρόμο και – σύμφωνα και με τα αιτήματα των ανθρώπων- να άρουν τους περιορισμούς στο δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης της ταυτότητας τους και στο θέμα της χρησιμοποίησης της γλώσσας που επιθυμούν".
Ο πρεσβευτής ανέφερε πως η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης αγωνίζεται ενάντια σε πολλά θέματα, εκ των οποίων σημαντικότερο και προτεραιότητα αποτελεί το θέμα των μουφτειών.


Ο Ουράς ανέφερε πως είναι σαφές που κείτεται η καρδιά του κόσμου λέγοντας πως "Το προς τα πού βρίσκεται η καρδιά του κόσμου είναι πασιφανές. Την ώρα που οι αιρετοί μουφτήδες γεμίζουν και ελέγχουν τα τζαμιά και ο κόσμος εκφράζει την δέσμευση του απέναντι τους, οι διορισμένοι μουφτήδες δεν βρίσκουν καν ποίμνιο για να πάνε σε ένα ναμάζι Παρασκευής. Ενίοτε ο μουφτής υποχρεώνεται να τελέσει την προσευχή του δίχως ποίμνιο" και πρόσθεσε πως η ύπαρξη τέτοιων πρακτικών εντός της Ε.Ε. μπορεί να προκαλέσουν έκπληξη στους ανθρώπους.


Ο Ουράς ανέφερε πως ένα άλλο θέμα της μειονότητας είναι η εκπαίδευση, δηλώνοντας πως δεν επιτρέπεται η διεύρυνση των μειονοτικών σχολείων, δεν έγινε δυνατή η σύσταση πρόσθετων τάξεων και δεν γίνεται συντήρηση των σχολείων.


Ο Ουράς ανέφερε πως "Υπάρχουν μια σειρά από θέματα σχετικά με τον ερχομό των βιβλίων και τον διορισμό των δασκάλων, και από πάνω σε όλα αυτά, ήρθαν και τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας. Πιστεύω πως όταν βελτιωθεί το γενικό κλίμα, αυτά θα βελτιωθούν ταχέως", και συνέχισε λέγοντας:
¨Δίπλα σε όλα αυτά, εμείς δεν ενθαρρύνουμε την μετανάστευση των ομογενών μας. Εμείς επιθυμούμε την επίλυση των θεμάτων, και έτσι οι άνθρωποι να συνεχίσουν να ζούνε ως καλοί πολίτες και με γαλήνη στο μέρος όπου βρίσκονται. Φυσικά οι ομογενείς μας είναι πολίτες της Ελλάδας που εξαιρέθηκαν από την ανταλλαγή πληθυσμών. Εμείς αυτή τη στιγμή κάνουμε μια σειρά από βήματα στην σωστή κατεύθυνση για την βελτίωση του περιβάλλοντος σχετικά με τους Ρωμιούς-Ορθόδοξους πολίτες μας και έρχεται και συνέχεια σε αυτά. Είναι αληθές πως αναμένεται κάποια αμοιβαιότητα σε αυτά, είναι φυσικό για τον άνθρωπο. Φυσιολογικά οι άνθρωποι αναρωτιούνται, για το τι παίρνουμε εμείς ως έναντι για αυτά που κάνουμε. Από την άλλη μπορώ να πω το εξής. Οι Ρωμιοί είναι δικοί μας πολίτες. Το να συναρτάται η βελτίωση των όρων ζωής τους με μια άλλη χώρα στην πραγματικότητα αποτελεί μια αντίθεση και μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδο. Μα αν η Ελλάδα δεν κάνει βήμα για την μειονότητα μας, εμείς δεν θα κάνουμε θετικά πράματα για τους δικούς μας ανθρώπους; Δεν αποτελεί μια αντίθεση αυτό; Κατά την άποψη μου εμείς πρέπει να κάνουμε και να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αναλογεί στην ανωτερότητα μας και να θέτουμε την προσδοκία μας να γίνουν και εδώ. Ζητώ από τους πιστούς και βασανισμένους ομογενείς μας να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή¨
ΘΕΜΑ ΑΟΖ
Ερωτηθείς σχετικά με την ΑΟΖ ο Ουράς δήλωσε: "Την τελευταία περίοδο υπήρξαν κάποιες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου. Εξ όσων ανακοινώνονται στον ελληνικό τύπο, η Ελλάδα δε μπόρεσε να αποσπάσει αυτό που επιθυμούσε¨.
Ο Ουράς ανέφερε πως στον τύπο εμφανίστηκαν εκφράσεις του τύπου " Ακόμη και την ώρα που οι σχέσεις Τουρκίας - Αιγύπτου δεν είναι τόσο καλές και οι μεταξύ μας σχέσεις είναι καλές, η Αίγυπτος δεν μας έδωσε αυτό που ζητούσαμε", και συνέχισε λέγοντας:
"Η Αίγυπτος είναι ένα ριζωμένο κράτος και λαμβάνοντας υπόψη τα μακροχρόνια συμφέροντα της δεν έκανε κάτι ενάντια στη Τουρκία. Αυτό μας δείχνει το εξής, πως γίνονται μια σειρά από προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Γίνεται αντιληπτό πως γίνονται μια σειρά από αναζητήσεις του τύπου» Άραγε μπορούμε να το κάνουμε αυτό σε διμερή βάση με τις χώρες της περιοχή ή μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πρόοδο παρά την αντίθεση της Τουρκίας¨. Εάν αυτά είναι αληθή, είναι φανερό πως δεν το απέσπασαν. Από την άλλη μεριά υπάρχει και ο 55ος κύκλος διερευνητικών επαφών που γίνονται. Πρόκειται για συναντήσεις τεχνικού χαρακτήρα με λεπτομέρειες που δεν ανακοινώνονται. Αλλά ταυτόχρονα αυτό που λέγεται είναι πως υπήρξε αρκετή πρόοδος και πως πάνω κάτω η γενική εικόνα που θα γεννηθεί είναι αρκετά καλή. Αυτό σημαίνει το εξής, πως εάν υπάρξει το κατάλληλο διεθνές κλίμα και υπάρξει από πίσω και η πολιτική βούληση, τα θέματα αυτά θα μπουν σύντομα στην οδό της επίλυσης".
ΑΠΟΛΥΤΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Ο Ουράς ανάφερε πως στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης Τουρκία και Ελλάδα έχουν μια πολύ καλή συνεργασία, μια στενή συνεργασία που παρόμοια της δεν υπήρχε στο παρελθόν και με αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουν αυτό το θέμα.
Ο Ουράς ανέφερε πως το οργανωμένο έγκλημα είναι κάτι το πολύ δημιουργικό και ρευστό και είπε πως "Αναπτύσσετε εσείς ένα μέτρο και αμέσως αυτοί αναπτύσσουν ένα αντίμετρο. Πρόκειται για έναν συνεχή αγώνα. Βλέποντας όμως τα νούμερα φαίνεται πως είμαστε σε ένα πολύ καλύτερο σημείο".


Ο πρέσβης ανέφερε πως τα Λιμενικά Σώματα των δύο χωρών σταθερά ανταλλάσουν πληροφορίες μεταξύ τους και ανέφερε πως
"Τα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι τα πλέον μακρά μας σύνορα. Εκτείνονται από το Καστελλόριζο (σημ μεταφρ: ο πρέσβης μιλά για νήσο Meis) μέχρι την Ανδριανούπολη και μέσα σε αυτά υπάρχουν δύσκολες περιοχές. Μέρη στο Αιγαίο με δύσκολη πρόσβαση και πολύ κοντινά νησιά. Όλα αυτά τα εκμεταλλεύεται το οργανωμένο έγκλημα και οι εγκληματικές συμμορίες που μεταφέρουν τους παράνομους μετανάστες. Για αυτό είναι πολύ δύσκολη η 100% επιτυχία και αυτό είναι κάτι που δυστυχώς καμμία χώρα δεν μπορεί να πετύχει. Για παράδειγμα, μειώθηκε κατά 90% το πέρασμα από την στεριά. Μετά από αυτό, τα στοιχεία που καρπώνονται κέρδη από αυτή την ιστορία, στράφηκαν στο πεδίο της θάλασσας".
Ο Ουράς δήλωσε πως η θεμελιώδης λύση του μεταναστευτικού βρίσκεται όπως είχε προαναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου, στην διευρυμένη εξέταση του θέματος από την Ε.Ε. και πρόσθεσε πως το θέμα αυτό πρέπει να τεθεί σε επίπεδο Ε.Ε.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Ο Ουράς αναφέρθηκε επίσης στις οικονομικές σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, και είπε πως η Τουρκία είναι η Νο 1 χώρα των εξαγωγών της Ελλάδας.
Ο Ουράς ανέφερε πως στο επίπεδο του τουρισμού οι τουρίστες που ήταν 600-650 χιλιάδες διπλασιάστηκαν και ότι το σχετικό νούμερο πέρσι ήταν περίπου ένα εκατομμύριο.
Ο Oυράς είπε πως η Τουρκία τείνει χείρα βοηθείας στην ευρισκόμενη σε οικονομική κρίση Ελλάδα και πρόσθεσε πως είναι μεγάλο το ενδιαφέρον Ελλήνων για να δουλέψουν στην Τουρκία.
Ο Ουράς δήλωσε τα εξής:
"Ένα ακόμη επίπεδο που δείχνει την σε σχέση με το παρελθόν βελτίωση των σχέσεων μας είναι η αύξηση του αριθμού των Ελλήνων που εργάζονται στην Τουρκία. Στις ΤΗΥ εργάζονται περίπου 100 Έλληνες πιλότοι και είναι πολύ ευχαριστημένοι. Και από τους μισθούς τους και από τις συνθήκες και από τις ανθρώπινες σχέσεις. Κατά τον ίδιο τρόπο λέγεται πως υπάρχουν και εκατό περίπου πανεπιστημιακοί. Μετά από αυτά υπάρχει και το θέμα με τους γιατρούς που θέλουν να δουλέψουν, θέμα που εμφανίστηκε με την επίσκεψη του υπουργού Υγεία μας. Εδώ υπάρχουν περίπου 7 χιλιάδες άτομα. Η έκκληση μας υπάρχει, ελάτε να δουλέψετε στην Τουρκία. Φυσικά πρέπει να γίνουν κάποιες νομικές ρυθμίσεις. Διότι το ιατρικό επάγγελμα είναι σημαντικό και πρέπει να ολοκληρωθεί η νομική υποδομή. Ιδιαίτερα για αυτούς που θα εργαστούν στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά αυτή τη στιγμή μπορούν να εργαστούν στα ιδιωτικά και υπάρχει ενδιαφέρον προς αυτή την κατεύθυνση".
Ο Ουράς ανέφερε πως μετά από έκκληση της Τουρκίας η αντίληψη ενάντια στα τουρκικά και στην Τουρκία άλλαξε σε θετική κατεύθυνση και ότι οι χρόνια παγωμένες με την Τουρκία σχέσεις και η σχετική αρνητική αντίληψη στην κοινή γνώμη άλλαξε.
Είπε πως οι σημαντικότεροι λόγοι για αυτό είναι τα αμοιβαία πήγαινε-έλα, ο τουρισμός, το εμπόριο, ότι επαγγελματικές ομάδες έρχονται και δουλεύουν εδώ και τα τουρκικά σίριαλ και ολοκλήρωσε λέγοντας:
"Προβάλλονται εδώ 7-8 τουρκικά σίριαλ. Αυτά μπαίνουν σε κάθε σπίτι της Ελλάδας παντού. Υπήρξε μια πολύ θετική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες βλέπουν την Τουρκία και τους ανθρώπους της.
Αυτό φυσικά είναι κάτι που λύνει τα χέρια των πολιτικών και διευκολύνει την σύσταση σχέσεων. Οι Έλληνες άρχισαν να βλέπουν πια πόσο τους μοιάζουν οι Τούρκοι, το πόσα κοινά σημεία υπάρχουν και ότι εντέλει αυτά με τα οποία τους μεγάλωσαν στα μυαλά τους, δεν έχουν και τόση σημασία
Από την άλλη βλέποντας την οικογενειακή ζωή και την ζωή γενικά στην Τουρκία, βλέπουν αυτό που απώλεσαν με την Ε.Ε. Αυτό επιφέρει μια νοσταλγική προσέγγιση. Άκουσα από πολλούς Έλληνες να λένε "Τι ωραίους οικογενειακούς δεσμούς είχαμε. Κι εμείς έτσι ήμασταν και έτσι πρέπει να γίνουμε".
Εφ. Μπιρλίκ 16/2/2014


Πηγή Τουρκικά Νέα
http://kostasxan.blogspot.gr/2014/02/o_18.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter