Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Συνεδρίαση της Βουλής χωρίς κυβέρνηση - Βουλευτιλίκη στην Ελλαδάρα....


Διακόπηκαν οι εργασίες της Βουλής τη Δευτέρα, καθώς ούτε μία από τις οκτώ επίκαιρες ερωτήσεις που είχαν προγραμματιστεί να συζητηθούν, δεν συζητήθηκαν. Οι αρμόδιοι υπουργοί δεν ήταν παρόντες. Έντονη η αντίδραση του προεδρεύοντος του Σώματος, Γιάννη Δραγασάκη
Οι επίκαιρες ερωτήσεις απευθύνονταν στους υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Παιδείας και Υποδομών, οι οποίοι δήλωσαν είτε κώλυμα, είτε αναρμοδιότητα.

«Δυστυχώς η Βουλή συνεδριάζει σήμερα χωρίς κυβέρνηση. Αναρωτιέμαι αν ήταν αναπόφευκτο αυτό να γίνει ή αν θα μπορούσε να γίνει κάποια αναδιάταξη. Να θέσω το ερώτημα. Πού είναι η κυβέρνηση; Τι κάνει; Και γιατί έχουμε αυτή την εικόνα σήμερα;» σχολίασε ο κ. Δραγασάκης, ο οποίος ανέγνωσε απλά τον κατάλογο των ερωτήσεων και είπε ότι δεν θα συζητηθούν.
Κλείνοντας δε τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, τόνισε: «Ελπίζω αύριο το πρόγραμμα της Βουλής να είναι πιο αξιοπρεπές και αντίστοιχο με το κύρος της».

Απαξίωση της Βουλής

Να σημειωθεί ότι φαινόμενο αυτό έχει παρουσιαστεί πολλές φορές και το προηγούμενο διάστημα και είχε προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια τόσο των βουλευτών όσο και του προεδρείου της Βουλής, ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε δώσει εντολή στους υπουργούς του να μην απαξιώνουν τη Βουλή και να απαντούν στους βουλευτές και αν δεν μπορούν οι ίδιοι να τους αντικαθιστούν οι υφυπουργοί τους.

«Είναι η τελευταία φορά που το ανέχομαι αυτό» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, όταν είχε απαντηθεί μόνο μία από τις εννέα ερωτήσεις που είχαν καταθέσει βουλευτές (παρών ήταν μόνο ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου).
enolympo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter