Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Η Θεσσαλονίκη είναι η ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος 2014

Eυρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος για το 2014 σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό και τον τρόπο ζωής αναδείχθηκε η Θεσσαλονίκη σε διεθνή διαγωνισμό.!!!!!!!!
ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ (ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ) ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΛΟΜΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ.....


της Κάτιας Γερακαρίτου

Ως η καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος για το 2014 σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό και τον τρόπο ζωής αναδείχθηκε η Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού που πραγματοποιεί κάθε χρόνο το περιοδικό«FDI» (Foreign Direct Investments) των «Financial Times».

Στο διαγωνισμό «European Cities of the

Future 2014» του «FDI», τα αποτελέσματα του οποίου δημοσιεύθηκαν στις 15 Φεβρουαρίου, λάμβαναν μέρος 468 περιοχές, εκ των οποίων 46 πόλεις μεσαίου μεγέθους.

Η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε «Best Mid- Sized city for human capital & lifestyle» καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση μεταξύ των 46 πόλεων μεσαίου μεγέθους. Τα κριτήρια στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν μεταξύ άλλων το εργατικό δυναμικό, το επίπεδο της εκπαίδευσης, ο αριθμός των πανεπιστημίων, οι φοιτητές, η ποιότητα ζωής και ο αριθμός των γιατρών. Το «FDI» εισήγαγε την παράμετρο του πληθυσμού τόσο της πόλης όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Πρόκειται για μια σημαντική τιμητική διάκριση με διεθνή εμβέλεια για την πόλη της Θεσσαλονίκης. «Είναι μια ακόμη επιβεβαίωση της εξωστρέφειας στην οποία επενδύει ο δήμος και οι επιχειρήσεις. Είναι μια επιβεβαίωση του επιπέδου των πανεπιστημίων και των ιδιωτικών σχολείων» τόνισε στη Voria.grο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης Χασδάι Καπόν.

Γενικότερα, στο διαγωνισμό του «FDI» για τις ευρωπαϊκές πόλεις του μέλλοντος λαμβάνονται υπόψη κριτήρια ταξινομημένα σε ευρύτερες κατηγορίες, όπως η δυναμική της οικονομίας, το εργασιακό περιβάλλον, το ανθρώπινο δυναμικό, η φιλικότητα προς τις επιχειρήσεις και η στρατηγική προώθησης ξένων άμεσων επενδύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter