Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

NAI ΣΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΤΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ. ΝΑΙ ΣΤΑ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.......

Πέρασε η ν-τροπολογία για 6η αναβολή του φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεωνΜε 155 ψήφους υπέρ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Λοβέρδος, Αηδόνης) υπερψηφίστηκε το άρθρο 53 "Αναστολή για έναν ακόμη χρόνο, της καταβολής του 20% από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις".
Αναλυτικά:

Με 152 ψήφους εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημοκρατική Αριστερά.
Οι 153 παρόντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ
υπερψήφισαν όλα τα άρθρα - με εξαίρεση τον Βύρωνα Πολύδωρα που τα καταψήφισε όλα, με συνέπεια και να διαγραφεί από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Τα άρθρα για τα οποία ζητήθηκε η τοποθέτηση των βουλευτών ονομαστικά, αφορούν τα εξής:
Αρθρο 1: Καθιέρωση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.
Αρθρο 2: Υποκείμενα στον ΕΝΦΙΑ φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Αρθρο 3: Ακίνητα που απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ (μεταξύ των οποίων τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ, των Ιερών Μονών και - υπό όρους - των αναγνωρισμένων θρησκευτικών δογμάτων).
Αρθρο 4: Τρόπος υπολογισμού του κυρίου ΕΝΦΙΑ.
Αρθρο 5: Τρόπος υπολογισμού του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ.
Αρθρο 7: Όροι για την μερική ή ολική απαλλαγή φυσικών προσώπων από τον ΕΝΦΙΑ.
Αρθρο 25: Συμπλήρωση διατάξεων του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που αφορούν και τραπεζικά ιδρύματα.
Αρθρο 27: Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.
Αρθρο 31: Δυνατότητα εκ των υστέρων νομιμοποίησης τεχνικών έργων (τηλεπικοινωνιακών, ενεργειακών, ύδρευσης, αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού) που πραγματοποιούνται σε αιγιαλό, κοινόχρηστη παραλία ή θαλάσσιο πυθμένα, χωρίς προηγούμενη άδεια.
Αρθρο 32: Αναδιατύπωση προηγούμενης διάταξης για παραχώρηση ιδιωτικών περιουσιών στο Δημόσιο.
Αρθρο 33: Ρυθμίσεις για τις Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία, που περιλαμβάνουν και φοροαπαλλαγές για συγκεκριμένες υπεράκτιες (off shore) εταιρείες.
Αρθρο 38: Απαλλαγή μελών του Δ.Σ. του ΕΟΜΜΕΧ και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης από αστικές και ποινικές ευθύνες - ανάληψη από το Δημόσιο, των ενδεχόμενων προσωπικών ευθυνών του εκκαθαριστή της ΕΡΤ, Γκίκα Μάναλη.
Αρθρο 47: Δυνατότητα για υπό όρους προληπτικές κατασχέσεις περιουσίας φορολογουμένων, στους οποίους η φορολογική διοίκηση έχει διαπιστώσει φοροδιαφυγή, προτού η οφειλή των εν λόγω υποκειμένων καταστεί ληξιπρόθεσμη.
Αρθρο 48: Αντιμετώπιση της μη απόδοσης συγκεκριμένων ποσών φόρου, ως «απόκρυψη εισοδημάτων» εκ μέρους της φορολογικής διοίκησης.
Αρθρο 53: Αναστολή για έναν ακόμη χρόνο, της καταβολής του 20% από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις.


Τα άρθρα που αφορούσαν τον ΕΝΦΙΑ καθαυτόν, υπερψηφίστηκαν με πλειοψηφία 152 βουλευτών έναντι 143.


ΟΧΙ από τη ΔΗΜ.ΑΡ.
Εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς, καταψηφίστηκαν τα άρθρα 1, 2, 3, 4, 5, 7, 31, 38, 48, 53, 25 και 27, ενώ "παρών" δήλωσαν οι βουλευτές του κόμματος στα άρθρα 32, 33 και 47.


ΝΑΙ από Λοβέρδο και Αηδόνη
Οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης (επικεφαλής του φορέα Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα), καταψήφισαν τα άρθρα 1, 2, 3, 4, 5, 7, 38, 47 και 48, ενώ υπερψήφισαν τα άρθρα 25, 27, 31, 32, 33 και 53.


Σημειώνεται πως τα άρθρα 1,2,3,4,5,7, 31, 38 και 53 τέθηκαν σε ψηφοφορία κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενώ τα άρθρα 25 και 27, 32, 33, 47 και 48 κατόπιν αιτήματος των ΑΝ.ΕΛ.
taxalia.blogspot.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter