Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Τριπλάσιο το κόστος διακίνησης κρασιού στην Ελλάδα από ό,τι στη Γερμανία

Η εμπειρία Γεροβασιλείου στις εξαγωγές και τις ηλεκτρονικές πωλήσεις
της Άννης Καρολίδου 
Για την ελληνική επιχείρηση κρασιού, οι εξαγωγές στην Ευρώπη τουλάχιστον, αποδεικνύονται πολύ φθηνότερη υπόθεση από ό,τι η προώθηση στο εσωτερικό, αφού το κόστος διακίνησης ενός κιβωτίου έξι φιαλών στη Γερμανία φτάνει στα 6 ευρώ, ενώ εντός Ελλάδας μπορεί να φτάσει από 15 έως και 30 ευρώ.
Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε ο Ευάγγελος Γεροβασιλείου, ο δημιουργός και επικεφαλής του Κτήματος Γεροβασιλείου, μίας οινοποιίας που έχει βγει δυναμικά στην αγορά των ΗΠΑ ξεπερνώντας έτσι την αρνητική υποθήκη που έχει εγγραφεί στην ευρωπαϊκή αγορά με τη φθηνή ρετσίνα.

«Η μεγαλύτερη ζήτηση για τα κρασιά του Κτήματος, εκδηλώνεται από την Ιταλία, ενώ έχει δημιουργήσει ειδικές ανακυκλώσιμες ξύλινες συσκευασίες και ήδη πραγματοποιούμε πωλήσεις στη Κίνα», είπε ο κ. Γεροβασιλείου στο Export Summit II.

Η εταιρεία έχει αναπτυχθεί σε αυτό που αποτελεί αναγκαιότητα για το διεθνές εμπόριο στις μέρες μας, δηλαδή στις πωλήσεις μέσω Διαδικτύου. 
Aλλά το e-shopping εντός Ελλάδος, δεν είναι χωρίς προβλήματα, όπως είπε ο ομιλητής. Τα κυριότερα είναι δύο για τον κ. Γεροβασιλείου:
- Το e-shopping έχει «καπελωθεί» από μεγάλες εταιρείες που έχουν δεσμεύσει τις σημαντικότερες λέξεις-κλειδιά.
- Οι κάβες έχουν ανοίξει μικρά e-shops και ο ανταγωνισμός πλέον δεν είναι στο σέρβις και την ποιότητα, αλλά στις τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter