Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Πόλεμος Καμμένου - ΔΟΛ για το σκάφος και τις offshore

ΚΑΜΕΝΟΣ:  «Σταύρο Ψυχάρη, όπως είπα στην διαμεσολαβητή σου: ούτε αποσύρω τις αγωγές εναντίον σου ούτε στηρίζω με αντάλλαγμα τον γιο σου για Δήμαρχο»!!!!!!!

Με αφορμή το δημοσίευμα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε να παρέμβουν οι φορολογικές αρχές, ο οικονομικός εισαγγελέας και η Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής
Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου και του εκδοτικού συγκροτήματος του ΔΟΛ, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδα Τα Νέα, το οποίο κάνει λόγο για «περίεργη» διαδρομή του σκάφους «Iliatoras of London» της οικογένειας Καμμένου, το οποίο έως πρόσφατα ανήκε σε offshore εταιρείες με έδρες φορολογικούς παραδείσους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πατέρας του Πάνου Καμμένου είχε στην ιδιοκτησία του το σκάφος «Iliatoras of London» από το 1993 και όπως υποστηρίζει η εφημερίδα το 18μετρο σκάφος δηλώθηκε για πρώτη φορά το 2010.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με Τα Νέα από την έρευνα της εφημερίδας προκύπτουν δυο στοιχεία:
- Σε επίσημη έκθεση εταιρείας εκτιμητών η οποία κλήθηκε ν' αποτιμήσει το 2007 το «Iliatoras of London» ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μνημονεύεται ως «owner» (ιδιοκτήτης) του σκάφους.
- Έναν χρόνο αργότερα, τον Απρίλιο του 2008, εξοφλείται από την υπεράκτια εταιρεία που φερόταν ως ιδιοκτήτρια του σκάφους, δάνειο που είχε χορηγηθεί για το «Iliatoras of London» από την τράπεζα BNP Paribas (υποκατάστημα Κολωνακίου). Το ίδιο διάστημα η υπεράκτια εταιρεία παρουσίαζε μηδενική οικονομική δραστηριότητα.
Μέσω twitter απάντησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στον εκδότη της εφημερίδας«Τα Νέα». «Σταύρο Ψυχάρη, όπως είπα στην διαμεσολαβητή σου: ούτε αποσύρω τις αγωγές εναντίον σου ούτε στηρίζω με αντάλλαγμα τον γιο σου για Δήμαρχο», έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό.
Εν τω μεταξύ, την αντίδραση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδηπροκάλεσε το δημοσίευμα. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε την ανάγκη να παρέμβουν οι φορολογικές αρχές, ο οικονομικός εισαγγελέας και η Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, «πρέπει, πλέον, να εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπουν οι νόμοι» και πρόσθεσε πως «όλα όσα έλεγε τόσα χρόνια ο κ. Καμμένος για τη μάχη του κατά των offshore ήταν ψέματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter