Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Εξηγήσεις ζητεί ο Ισημερινός για την «παγίδευση της πρεσβείας του» στο Λονδίνο, όπου μένει ο "mr wikileaks".

Τη βοήθεια του Ηνωμένου Βασιλείου ζήτησε ο Ισημερινός για τη διεξαγωγή έρευνας για την παγίδευση της πρεσβείας του στο Λονδίνο από ιδιωτική εταιρεία.
Τη βοήθεια του Ηνωμένου Βασιλείου ζήτησε ο Ισημερινός για τη διεξαγωγή έρευνας για την παγίδευση της πρεσβείας του στο Λονδίνο, όπου και παραμένει, εδώ και έναν χρόνο, ο ιδρυτής των Wikileaks, Τζουλιάν Ασάνζ.
Η λατινοαμερικανική χώρα έχει αναφερθεί ονομαστικά σε βρετανική εταιρεία, η οποία φέρεται να τοποθέτησε μηχανισμό παρακολούθησης στο γραφείο του πρέσβη του Ισημερινού, κάτι το οποίο η εταιρεία αρνείται.
Ο κ. Ασάνζ παραμένει στο εσωτερικό της πρεσβείας για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία και στη συνέχεια, πιθανόν, στις ΗΠΑ.

Στη Σουηδία κατηγορείται για σεξουαλικά αδικήματα κατά δύο γυναικών, τα οποία ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού, Ρικάρντο Πατίνο, δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου στο Κίτο ότι ο «κοριός» ανακαλύφθηκε μέσα στον Μάιο, όταν τεχνικοί της χώρας επιθεώρησαν την καλωδίωση της πρεσβείας.

Ο σκοπός του συστήματος, το οποίο ήταν τοποθετημένο μέσα σε ηλεκτρική πρίζα, ήταν η παρακολούθηση των συνομιλιών της πρέσβειρας, Άνα Αλμπάν.

Ο ιδρυτής των WikiLeaks ζει και εργάζεται σε άλλο δωμάτιο της πρεσβείας.

Το σύστημα, σύμφωνα με τον κ. Πατίνο, λειτουργούσε με μια απλή κάρτα Sim και ήταν εύκολα προσβάσιμο από οποιοδήποτε σταθερό ή κινητό τηλέφωνο.

«Εντελώς αναληθείς» χαρακτήρισε τις κατηγορίες του κ. Πατίνο η εταιρεία The Surveillance Group, η οποία έχει τη βάση της στο Γουόρσεστερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter