Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Μαύρα σύννεφα πάνω από την Πόλη

Το κοινωνικό καζάνι κοχλάζει και η φούσκα της τουρκικής οικονομίας διογκώνεται...

Εξαιρετικά ευαίσθητες είναι οι ισορροπίες που τηρούνται στην γειτονικήΤουρκία. Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι διατηρούν οικονομική επαφή με την Κωνσταντινούπολη, επιμένουν ότι κάτω από την επίφαση ηρεμίας, που επικρατεί «απέναντι», το καζάνι κοχλάζει και κανείς δεν ξέρει που μπορεί να καταλήξει. Το γεγονός ότι με την παραμικρή αφορμή, οι διαδηλωτές που έχουν φιλελεύθερες και κοσμικές αντιλήψεις για το κράτος ξανακατεβαίνουν στους δρόμους και στην πλατεία Ταξίμ, αποδεικνύει του λόγου το αληθές, υποστηρίζουν.

Στο μεταξύ, η φούσκα της τουρκικής οικονομίας, διογκώνεται. Κι όχι μόνο αυτή στις αγορές του χρήματος. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν για παράδειγμα ότι αυτό που συμβαίνει με το τουρκικό real estate δεν έχει προηγούμενο. Τα σπίτια σε προνομιούχες περιοχές της Πόλης νοικιάζονται ακριβότερα απ ό,τι στην Ελλάδα την εποχή της ευμάρειας, την ώρα που το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη γειτονική χώρα παραμένει υποπολλαπλάσιο του ελληνικού, ακόμα και σήμερα, μετά από 5,5 χρόνια ύφεσης.

Αυτό είναι ένα δείγμα των ...απειλών, που σκεπάζουν τον ουρανό της Κωνσταντινούπολης, αυτή τη στιγμή. Το ίδιο εννοείται ότι ισχύει και στην περίπτωση του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter