Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Παρέμβαση ομογενή βουλευτή του Καναδά για την επένδυση στις Σκουριές...

“Μειωμένος ως ‘Ελληνας” δήλωσε ότι ένιωσε, μετά τη χτεσινή επίσκεψή του στις Σκουριές Χαλκιδικής και έπειτα από όσα είδε εκεί, ο ομογενής ομοσπονδιακός βουλευτής του Καναδά, Τζιμ Καρύγιαννης, ο οποίος σήμερα, από...  τη Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκε λάβρος κατά της επένδυσης της καναδικής “El Dorado Gold” για την εξόρυξη χρυσού.
Ο κ.Καρύγιαννης, που -όπως υποστήριξε- επισκέφτηκε τις Σκουριές χθες το βράδυ, κατήγγειλε ότι “όταν έφτασε, ο υπάλληλος της εταιρείας security πήγε να του επιτεθεί” και ότι είδε παράνομα κομμένα δέντρα και “‘ξυρισμένη’ όλη την περιοχή”.
“Όταν μιλάμε για επενδύσεις στην Ελλάδα [πρέπει να διασφαλίζουμε ότι], οι εταιρείες επενδύουν όπως θα επένδυαν στη χώρα τους”, κατέληξε ο κ.Καρύγιαννης, ο οποίος παρενέβη με αφορμή αναφορά, στο φόρουμ, για τη θετική επίδραση, στην ελληνική οικονομία, επενδύσεων όπως της “El Dorado”.

Με αφορμή την παρέμβαση του κ.Καρύγιαννη, που έγινε στο επιχειρηματικό φόρουμ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, τον λόγο πήρε η Ελληνοαμερικανίδα επιχειρηματίας ‘Ελενα Παναρίτη, πρώην βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ (2009-2012), η οποία αναφέρθηκε τόσο στην El Dorado, όσο και στη Siemens, υπογραμμίζοντας: “Μια εταιρεία που επενδύει σε κάποια χώρα πρέπει να είναι υπεύθυνη όχι μόνο για το συμφέρον των μετόχων της και τη διανομή κερδών, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την επιχειρηματική ηθική”.

Παρεμβαίνοντας, ο πρώτος αντιπρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, υπενθύμισε ότι η “El Dorado Gold” έχει εγκεκριμένη περιβαλλοντική μελέτη, από ανεξάρτητο φορέα, και απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που τη δικαιώνει. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι στις Σκουριές “μαζεύτηκαν όλες οι αστοχίες της ελληνικής κοινωνίας”, αφού οι μεν αντιδράσεις -σε ορισμένες περιπτώσεις- είναι προσχηματικές, η δε εταιρεία δεν κατάλαβε επαρκώς τις ευαισθησίες του τοπικού πληθυσμού και η κυβέρνηση δεν αντιλήφθηκε το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.
(Πηγή: ana-mpa)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter