Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ακατάλληλα για κατανάλωση στη Ρωσία κρίθηκαν ελληνικά τρόφιμα!


Ρωσικός πάγος πέφτει στις ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας, γαλακτοκομικών προϊόντων και κρέατος, μετά την επίσκεψη κλιμακίου κτηνιάτρων του ρωσικού υπουργείου Γεωργίας, που διαπίστωσε ότι η Ελλάδα δεν πληρούσε τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτουν οι Ρώσοι για τα τρόφιμα. 
Το θέμα ... αφορά 27 εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων, 16 εταιρείες παραγωγής κρέατος και 7 εταιρείες ιχθυοκαλλιεργειών. Η ρωσική πλευρά, επιρρίπτει ευθύνες στην Κτηνιατρική Υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, πως δεν είχε ενημερώσει τις ελληνικές εταιρείες για τα προαπαιτούμενα ασφάλειας που θέτει η ρωσική νομοθεσία, ενώ υπήρξε αρκετός χρόνος για να προετοιμαστούν οι επιχειρήσεις για επιθεώρηση. Για τα γαλακτοκομικά αναφέρεται ότι από τις 15 Ιουλίου, μέχρι να υπάρξει συμμόρφωση των επιχειρήσεων, σταματούν όλες οι εξαγωγές προς τη Ρωσία! Για τα προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας θα μπορούν να συνεχίσουν να εξάγουν μόνο εταιρείες που δεν ελέγχθηκαν. 

Οι εκπρόσωποι της Rosselhoznadzor επισημαίνουν ότι το επόμενο χρονικό διάστημα ακόμη 40 ελληνικές εταιρείες ιχθυοκαλλιεργειών κινδυνεύουν με μέτρα προσωρινών περιορισμών για τις εξαγωγές ψαριών και θαλασσινών προς τη Ρωσία. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter