Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Η είσπραξη φόρων σε ιδιώτες;


Το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε δημοσίευμά του αναφέρει: "Οι ελληνικές εφορίες δεν είναι ικανές και δεν θέλουν να εισπράξουν ένα μεγάλο μέρος των φορολογικών οφειλών. Στο αποτέλεσμα αυτό καταλήγουν ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μια εσωτερική έκθεση. Οι ελεγκτές συστήνουν για αυτό το λόγο...μεγάλο μέρος των φορολογικών ελέγχων να οργανωθούν ως ημικρατικές επιχειρήσεις. Μέχρι να γίνει αυτό θα πρέπει άμεσα να προσληφθούν 200 και μέχρι το τέλος του 2014, 500 ιδιωτικοί ελεγκτές. Διότι τα φορολογικά έσοδα που εισπράχθηκαν από τους κρατικούς ελεγκτές κινούνται 50% κάτω από τους στόχους που έχει θέσει η τρόικα: Εισπράχθηκαν μόνο 1,1 αντί 2 δις ευρώ τον προηγούμενο χρόνο. Για το 2013 η Αθήνα υπολογίζει μια μικρή μόνο αύξηση".



Μετά από αυτό το δημοσίευμα θα πρέπει να αναμένουμε την υπακοή του ελληνικού πολιτικού συστήματος σε αυτές τις απαιτήσεις και την μεταβίβαση της είσπραξης των συνεχώς επιβαλλόμενων υπέρογκων φόρων σε ιδιωτικές εταιρίες.


Από πολύ καιρό το λέμε συνεχώς πως όσοι δεν πληρώνουν τώρα τους φόρους τους ή αδυνατούν να τους πληρώσουν και πιστεύουν ότι θα γλιτώσουν μέσα στο γενικό μπάχαλο, πολύ σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με ιδιωτικές εταιρίες είσπραξης όπου και θα μεταβιβαστούν (πιθανότατα) οι υπέρογκες απαιτήσεις του Κράτους.
Προφανώς γίνεται αντιληπτό τι θα σημάνει αυτό για τις περιουσίες μας; Έρχεται η ώρα τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


Ελάτε, θα φάτε καλά. Σας περιμένουμε πώς και πώς.

Free Blog Counter