Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Ψαλίδι σε συντάξεις πεσόντων Ελλήνων στρατιωτικών!

τοαυτονοητο: Μιλάμε για 130 οικογένειες θανόντων στην υπηρεσία!!!!! Τόσο ρόμπες;

Ντροπή! Μόνο αυτή η λέξη ταιριάζει σε αυτό που γίνεται εις βάρος των οικογενειών των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτικών και των τριών Οπλων. Σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης (την οποία σκοπεύει τις ερχόμενες ημέρες να κάνει και επίκαιρη, ώστε να λάβει άμεσα απάντηση), το υπουργείο Οικονομικών (δηλαδή ο Γιάννης Στουρνάρας) εν αγνοία (;) του υπουργείου Εθνικής Αμυνας περιέκοψε (σύμφωνα με πληροφορίες μας έως 30% μεσοσταθμικά) τις συντάξεις που απονέμονται στις οικογένειες των πεσόντων ηρώων μας.
Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι δεν αρκέστηκε σε αυτό. Η πατρίδα, θέλοντας να τιμωρήσει ακόμη περισσότερο τις οικογένειες των ηρώων, αποφάσισε ότι όσοι λαμβάνουν την τιμητική αυτή σύνταξη θα φορολογούνται διπλά. Και αυτό γιατί, ενώ ήταν αφορολόγητη μέχρι τώρα, από εδώ και πέρα θα προσμετράται ως εισόδημα και θα προστίθεται στα υπόλοιπα εισοδήματα που έχουν. Το πιο θλιβερό απ’ όλα είναι ότι πρόκειται μόλις για 130 οικογένειες, μεταξύ των οποίων των ηρώων των Ιμίων Βλαχάκου, Καραθανάση, Γιαλοψού, του Κ. Ηλιάκη και άλλων που εν καιρώ ειρήνης έδωσαν τη ζωή τους στον ακήρυχτο πόλεμο του Αιγαίου.
Το τρίτο πλήγμα που είχαν δεχτεί ήταν πριν από λίγες μέρες η περικοπή του μερίσματος που εισέπρατταν. Οπως μάλιστα τόνιζαν σε ανακοίνωσή τους οι οικογένειες των πεσόντων αεροπόρων στον βωμό του καθήκοντος, στο κατατεθέν σχέδιο φορολογικού νόμου, στο άρθρο 43, «περικόπτεται σημαντικό ποσοστό μερίσματος των χηρευουσών...
και ορφανικών οικογενειών μας, με το αιτιολογικό να συνεισφέρουν οι οικογένειές μας στη βελτίωση της βιωσιμότητας των Ταμείων». Παράλληλα πρόσθεταν: «Οι δικοί μας, όμως, με αυτοθυσία περισσή και αντί πινακίου φακής διακινδύνευαν εαυτούς καθημερινά για την ασφάλεια της Ελλάδος και των Ελλήνων. Και αντί να ψηφιστεί ένα μετάλλιο ανδρείας (που δεν κοστίζει βέβαια τίποτε), που τους το χρωστάνε, αντ’ αυτού κόβεται το μέρισμα των οικογενειών τους, ενώ είναι πληρωμένες οι εισφορές για το μέρισμα που παίρνουμε (και που μας οφείλουν χρόνια τώρα να το έχουν αναπροσαρμόσει, ώστε να μας χορηγεί το ΜΤΑ μέρισμα σύμφωνο με τη σύνταξη που παίρνουμε). Η περικοπή των αποδοχών χηρών και ορφανών θα στηρίξει την οικονομία της χώρας, που ασυνείδητοι υψηλά ιστάμενοι την πτώχευσαν; Θα είναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΔΙΚΙΑ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ».
Στην ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Μιχελάκης προς τους κ. Στουρνάρα και Παναγιωτόπουλο, αναδεικνύοντας τις αποφάσεις που δεν τιμούν την Πολιτεία, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «η δραματική περικοπή των συντάξεων που λαμβάνουν οι οικογένειες των πεσόντων σε διατεταγμένη υπηρεσία και των τριών Οπλων είναι προφανές ότι ξεπερνά κάθε όριο σκληρότητας και αδικίας από την πλευρά της Πολιτείας». Παράλληλα, ο βουλευτής της Ν.Δ. επισημαίνει ότι η περικοπή των συντάξεων υπέρ των οικογενειών των πεσόντων αποτελεί προσβολή στη μνήμη των νεκρών ηρώων, ασέβεια προς τις ξεκληρισμένες οικογένειές τους και ευθεία πρόκληση για την εθνική ευαισθησία των Ελλήνων και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία με ψυχρά γραφειοκρατικά και λογιστικά κριτήρια.

Νίκος Ελευθερόγλου - Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter