Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013

Πάνω από 20.000 διαδηλωτές στην πορεία στη Θεσσαλονίκη κατά των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριέςτοαυτονοητο: Ο Άδωνις και ο Βορίδης που ήταν;
Πραγματοποιήθηκε στις 12.20 περίπου η πορεία διαμαρτυρίας εναντίον της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική, που διοργανώθηκε από τις επιτροπές Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής-Κιλκίς και Θράκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.Η προσυγκέντρωση είχε οριστεί στην πλατεία του Δημαρχείου όπου από τις 11.30 άρχισαν να συγκεντρώνονται οι διαδηλωτές οι οποίοι ενισχύθηκαν από κατοίκους της Ιερισσού που έφτασαν με λεωφορεία για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν μέλη οικολογικών οργανώσεων και αριστερών ομάδων, καθώς και η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη και η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλα Τσουλίδου, κινήθηκαν στην Τσιμισκή με κατεύθυνση τη Βενιζέλου.

Στην Αγία Σοφίας η πορεία συνάντησε εκείνη των φοιτητών, σπουδαστών και εκπαιδευτικών, οι οποίοι χειροκροτούσαν τους διαδηλωτές εναντίον των μεταλλείων.

Την πορεία στην οποία συμμετείχαν πάνω από 20.000 άτομα χαρακτήριζε έντονος παλμός, ενώ αντηχούσαν συνθήματα, όπως "Εμπρός λαέ στην πρώτη τη γραμμή να διώξουμε τον Μπόμπολα απ' την Χαλκιδική". Η έκτασή της από τη Βενιζέλου εκτεινόταν σε όλο το μήκος της παραλιακής με κατεύθυνση το Λευκό Πύργο, όπου κατέληξαν οι διαδηλωτές.

Από τις πορείες δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό πρόβλημα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ χρειάστηκε να κάνουν εκτροπές στα δρομολόγιά τους.
πηγή
pestanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter