Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Καταδίκη βουλευτή για βουλευτικές δαπάνες



Όχι εδώ (φυσικά) ..στη Βρετανία

Ένοχος για τις τρεις κατηγορίες λογιστικής απάτης που τον βαρύνουν μετά το σκάνδαλο με τις αμφιλεγόμενες βουλευτικές δαπάνες στη Βρετανία δήλωσε...ενώπιον δικαστηρίου ο πρώην βουλευτής των Εργατικών, Ντέβιντ Τσέιτορ.
Ο επί 13 χρόνια βουλευτής καταδικάστηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί κλοπής και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και επτά ετών. Η ποινή θα ανακοινωθεί στις 7 Ιανουαρίου.
Ο 61ός ετών Ντέβιντ Τσέιτορ γίνεται ο πρώτος πολιτικός στη Βρετανία που καταδικάζεται από ποινικό δικαστήριο για αδίκημα που διέπραξε ως εν ενεργεία βουλευτής. Την έναρξη της δικής τους δίκης αναμένουν τρεις ακόμα πρώην πλέον βουλευτές και δύο μέλη της Βουλής των Λόρδων, καθώς απορρίφθηκε το αίτημά τους να εξεταστούν οι σε βάρος τους κατηγορίες από Κοινοβουλευτική επιτροπή. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι τα αδικήματα δεν καλύπτονται από την εθιμική έννοια του βουλευτικού ασύλου.
Ο κ. Τσέιτορ κατηγορείται ότι από το Σεπτέμβριο του 2005 και για ένα χρόνο έλαβε συνολικά ποσό 12.925 λιρών δηλώνοντας ότι πλήρωνε ενοίκιο για κατοικία στο Λονδίνο της οποίας ήταν ιδιοκτήτης. Κατηγορείται επίσης ότι έλαβε αποζημίωση 1.950 λιρών για έξοδα ηλεκτρονικών υπολογιστών που δεν μπόρεσε να αποδείξει, καθώς και για την ανέντιμη καταβολή ενοικίων ύψους 5.425 λιρών για κατοικία στην περιφέρειά του στο Μπέρι, η οποία όμως ανήκε στη μητέρα του.


Διαβάστε περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/2010/12/blog-post_9457.html#ixzz17GilE5Bx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter