Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ, ΥΠΕΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ "ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ".....


       Σε μιά παλιότερη συνέντευξη του, ο Bill Gates (ΕΔΩ και ΕΔΩ    και
ΕΔΩ)ανέφερε ότι οι εκπομπές του Διοξειδίου του Άνθρακα (CO2), οδηγούν στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, η οποία με την σειρά της, επηρεάζει αρνητικά το κλίμα και γενικότερα το οικοσύστημα το οποίο κινδυνεύει να καταρρεύσει. Βέβαια όπως έχουμε αναφέρει και σε παλιότερες αναρτήσεις (βλ. ΕΔΩ) μας δεν είναι επιβεβαιωμένο επιστημονικά ότι η αύξηση του CO2 είναι η αιτία ή  η μοναδική ή κύρια αιτία που επηρεάζει την αλλαγή του κλίματος. Το κλίμα αλλάζει σταθερά ανα διαστήματα στην Γη και πριν τον 20ο αιώνα, ακόμα και πριν την Βιομηχανική επανάσταση, από άλλες αιτίες και όχι από μόλυνση.
        Στην συνέχεια αφήνει να εννοηθεί ότι ένας τρόπος για να μειωθούν οι εκπομπές του  CO2 είναι να μειωθεί και ο πληθυσμός του πλανήτη μας. Μάλιστα θεωρεί είναι εφικτή μια μείωση του πληθυσμού της τάξεως του 15%, η οποία μπορεί να γίνει με την βοήθεια νέων εμβολίων, του συστήματος υγείας και τις ιατρικές υπηρεσίες
που αφορούν στην αναπαραγωγή (προφανώς εννοεί τον έλεγχο των γεννήσεων). Δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες εφαρμογής ενός τέτοιου προγράμματος. Και πραγματικά ελπίζουμε πως  λέγοντας πως θα ελέγξει τον πληθυσμό με εμβόλια εννοεί εμβόλια που αποτρέπουν την εγκυμοσύνη και όχι κάτι άλλο......(βλ ΕΔΩ)
        Εκείνο που γίνεται σαφές όμως είναι ότι η μείωση του πληθυσμού αφορά τις πτωχές τρίτες χώρες στις οποίες πάσχει το σύστημα υγείας κ.λ.π. Επισημαίνουμε επίσης ότι η προτεινόμενη μείωση (15%) αντιστοιχεί σε περίπου 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους, αφού ο πληθυσμός της Γής είναι περίπου 6,5 δισεκατομμύρια. Αυτό όπως είναι φυσικό πρέπει να βάζει σε μεγάλη ανησυχία όλους μας γιατί είναι απαράδεκτο και απάνθρωπο να θυσιάζεται έστω και μιά ανθρώπινη ζωή για εφαρμογή οποιωνδήποτε πολιτικών, πολύ περισσότερο όταν αυτές είναι πολύ αμφίβολο αν συμβάλλουν στην επίλυση του προβλήματος και όταν δεν γνωρίζουμε τι συμφέροντα ή σκοπιμότητες μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτές αλλά και ποιος ή ποιοι θα ελέγχουν όλη αυτή τη σχεδόν ευγονική διαδικασία…. Ουσιαστική και αντικειμενική πληροφόρηση δεν υπάρχει και μάλλον δεν θα υπάρξει ούτε στο μέλλον.
       Και τέλος πάντων το πρόβλημα δεν βρίσκεται στις πτωχές αλλά στις πλούσιες χώρες.
 Όπως παραδέχεται στην ίδια συνέντευξή του ο Bill Gates ενώ κάθε Αμερικανός παράγει 20 περίπου τόνους CO2 τον χρόνο, ένας κάτοικος που ζει σε μία φτωχή χώρα παράγει λιγότερο από 1 τόνο CO2 τον χρόνο.
       Επίσης οι 40.000 σύνεδροι στην Διάσκεψη της Κοπεγχάγης για το Περιβάλλον, παρήγαγαν σε δύο εβδόμαδες περισσότερη ποσότητα αερίων ρύπων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του Θερμοκηπίου από ότι 600.000 κάτοικοι της Αιθιοπίας σε ένα χρόνο (http://www.scientificamerican.com/podcast/episode.cfm?id=copenhagens-carbon-debt-09-12-18).!!!!!!!!!!
       Το πρόβλημα επομένως δεν βρίσκεται στις πτωχές χώρες, αλλά στις πλουσιότερες χώρες του κόσμου και ειδικά στις ΗΠΑ, οι οποίες προτιμούν να θυσιάσουν μερικά δισεκατομμύρια ανθρώπους ή να τους αντιμετωπίσουν σαν ζώα σε εκτροφείο, παρά να θυσιάσουν λίγη από την πο­λυτέλεια στο επίπεδο διαβίωσης του πληθυσμού τους….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter