Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Η ΦΟΥΣΚΑ ΤΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΚΑΕΙ. ΕΔΩ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ;

ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Το παρακάτω άρθρο από την bloomberg, είναι πολύ σημαντικό καθώς δεν έχει μείνει χωριό, χωράφι και..... υποστατικό χωρίς αίτηση για τοποθέτηση φωτοβολταικών. Συνδυάστε το και με προηγούμενη ανάρτησή μας για την μεγάλη "μπιζνα" που αποτελεί η θεωρία της υπερθέρμανσης του πλανήτη και γενικά η προστασία του περιβάλλοντος από την κλιματική αλλαγή και βγάλτε τα συμπεράσματά σας......
Δεν αντέχουν την υπερτιμολόγηση



Είπα, μέρες που είναι, να μην επαναλαμβάνω το προφανές, αλλά αφού ο ανώνυμος οπαδός της επιδότησης και της ζητιανιάς το θέλει, ορίστε:

«Τσάμπα» ήλιο έχει και η Ισπανία. Και σοσιαλιστή Πρωθυπουργό. Ο σοσιαλιστής και ο τσάμπα ήλιος πέρασαν ένα νόμο, το 2007, που επιδοτούσε το ηλιακό ρεύμα, 10 φορές πιο ακριβά από το συμβατικό. Σαν του Σοσιαλιστή Γιωργάκη! Το €35/MWhr που πληρώνουμε €400/MWhr.

Έβαλε ο κόσμος στην Ισπανία τα λεφτουδάκια του και τώρα, πουΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ο κόσμος μένει με τα φ/β στο χέρι, και από «Επενδυτές σε ΑΠΕ» τώρα βλέπουν την χρεωκοπία. Και η Theolia στην Γαλλία στα όρια της χρεωκοπίας, και η Vestas κάτω, άντε ξύπνα! Πόσο αφελής μπορείς να είσαι; Η Ελλάδα του ΓΑΠ είναι από τις τελευταίες τους ελπίδες στην Ευρώπη. Μετά πάνε στον Τρίτο Κόσμο, μόνο που εκεί δεν ελέγχουν τις επιδοτήσεις από την ΕΕ, και ζορίζει.

Όλα αυτά τα «πράσινα» προϋποθέτουν εξαιρετικά πλούσιο καταναλωτή, και κορόϊδο φορολογούμενο. Και τα Πράσινα Δάνεια των Ελληνικών τραπεζών, λαμογιά είναι, θα το αφιερώσω το κομμάτι στον ανώνυμο πανέξυπνο που ενημερώνεται για τα Αμερικανικά ενεργειακά από το …Βήμα! Αν θες αμερικανική Σοσιαλιστική ενημέρωση διάβαζε ΝΥTimes. Ειδεμή WSJ (αλλά έχει συνδρομή – τα σοσιαλΗστικά είναι «δωρεάν»).

http://www.bloomberg.com/news/2010-10-18/spanish-solar-projects-on-brink-of-bankruptcy-as-subsidy-policies-founder.html

Ευχαριστώ τον Β.Ζ. που μου έστειλε το link αυτό, προχτές...
ΠΗΓΗ: http://archaeopteryxgr.blogspot.com/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ/Η ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟ.
1)ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΙ ΤΙΜΗ ΕΙΣΑΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ?80-90
2)ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΙ ΤΙΜΗ ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ?12-14
3)ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚ.ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΙΟΤΟ?ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
ΑΝ ΑΘΡΟΙΣΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ Η ΤΙΜΗ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΑΚΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ.55Λ/ΚWH
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΕΝ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΗ ΤΙΜΗ ΑΓΟΡΑΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ.
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ Φ/Β ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΚΛΠ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΑΚΟΥΣ.
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΑΧΑΣΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ Φ/Β ΣΥΣΤΗΜΑ. ΨΑΞ'ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΣ.....

archaeopteryx είπε...

αν απευθύνεσαι σε μένα (και ευχαριστώ για την αναδημοσίευση)οι απαντήσεις είναι

1. Ναι
2. Ναι
3. Δεν το πιστεύω, στην εκκαθάριση θα προηγούνται οι ενυπόθηκοι πιστωτές, οι διακρατικοί, ΙΚΑ, και πολύ μετά τα πρόστιμα. Το δε Κυότο θα είναι γρήγορα παρελθόν.
4. Η Ελλάδα έχει προοδεύσει απόεπιδοτήσεις σε παραγωγούς σφολιάτας, γιατί όχι και σε φ/β (ιδίως όταν ΕΓΩ πληρώνω... αλλουνού λεφτά...)
5. Τα παντζάρια και τα κουκιά τρώγονται. Τα μπηγμένα φ/β δεν τρώγονται. Μακάρι να μην χρειαστεί να το πούμε αυτό σύντομα, ή ποτέ.
6. Για τα στελέχη κλπ, το ξέρω. Καλή δουλειά, λίγο αρπαχτή, γιατί ΕΣΥ τους τα πληρώνεις. ΕΣΥ, και αν έχεις παιδάκια που ανάβουν τον διακόπτη, τα παιδάκια σου.

Απάντησε εσύ στον εαυτό σου, πόσο κάνει για τον καταναλωτή 1kWhr φ/β ρεύμα... Αν είχα κότερο, ωστόσο θα έβαζα.

Βέβαια, άντε να πιστέψεις εμένα, όταν η Τράπεζα Πειραιώς σου λέει το αντίθετο.

Δες το
http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/11/2000-2010.html
για πρόσθετε καλές συμβουλές της Πειραιώς.

Και όπως λέω σε όλους, αν βάλεις φ/β, μην, προς Θεού, μην δώσεις προσημείωση για το δάνειο του ακινήτου σου.

Ευχαριστω για την φιλοξενία.

Free Blog Counter