Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΣΧΟΛΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟ.....

Η μεγάλη αγάπη των δημάρχων Λιτοχώρου
για τον Άγιο Διονύσιο



Ο πρώην Δήμαρχος Λιτοχώρου κ. Παπαθανασίου δεν έχανε την ευκαιρία να διακηρύττει παντού την αγάπη του στον Άγιο Διονύσιο. Μάλιστα έλεγε συχνά πως εμείς οι Λιτοχωρίτες τον Άγιο τον έχουμε πατέρα μας, αδελφό μας, μάνα μας, φίλο μας …ίσως να είπε και συμπέθερο, δεν θυμάμαι και τόσο καλά. Θυμάμαι όμως πολύ καλά ότι και ο νυν δήμαρχος κ. Τσιφοδήμος στις δημόσιες εμφανίσεις του επαναλαμβάνει με ιδιαίτερη έμφαση σχεδόν τα ίδια πράγματα: τη μεγάλη του αγάπη για τον Άγιο.
Από την άλλη ακούσαμε πρόσφατα στο ΔΙΟΝ tv, τον κ. Τσιφοδήμο να καυχιέται ότι είναι στην ευχέρειά του να πηγαίνει στις τελετές των ειδωλολατρών (Προμήθεια) κι όπου αλλού θέλει… Εκτός αν ο κ. Τσιφοδήμος δεν γνωρίζει τι είναι τα Προμήθεια και ποιοι συμμετέχουν σ' αυτά, όπως άλλωστε δεν γνωρίζει - κι όπως φαίνεται δεν θα θελήσει να μάθει ποτέ - τις προτάσεις της Μονής για την αποκατάσταση των αγροτών!!!
Στην πορεία που διοργάνωσε ο κ. Τσιφοδήμος το καλοκαίρι 2009 «μετά πανών και πασάλων» (κατά το «μετά φανών και λαμπάδων») το κεντρικό πανώ έγραφε ότι ο Όλυμπος ανήκει στους Έλληνες και όχι στο ιερατείο.
Τι είναι επιτέλους για σας κ. Δήμαρχε ο Άγιος Διονύσιος; Όχι ο ιερομόναχος που μετέτρεψε το ειδωλολατρικό βουνό του Ολύμπου σε ρωμέικο δηλ. γνήσια ελληνικό; Ποιος πραγματικά κατοικεί στον Όλυμπο σύμφωνα με σας κ. Δήμαρχε Λιτοχώρου; Ο ιερομόναχος Άγιος Διονύσιος ή ο αγαπημένος σας Δίας μιας και το Λιτόχωρο σύμφωνα με το έμβλημά σας είναι η πόλη των θεών;
Οφείλετε να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας. Διότι σύμφωνα με το ευαγγέλιο «ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά».
Πάρτε το κ. Τσιφοδήμο επιτέλους χαμπάρι πριν μας πείτε ότι είστε με τον Άγιο και …κουμπάροι, ότι ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν (Ματθ. Στ 23-24)

Λιτοχωρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter