Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ. ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ . ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΚΑΣ

Καταγράφοντας όψεις της καθημερινότητας από αυτό το ιστολόγιο, συχνά πιάνουμε τους εαυτούς μας να οργιζόμαστε και να θυμώνουμε, συνήθως εύλογα, με όσα γίνονται στην Πιερία και την Ελλάδα  και γενικά έχουμε μια απαισιόδοξη διάθεση.
Ομως, μια πιο ψύχραιμη ματιά, αναδεικνύει παντού γύρω μας  φωτεινές εξαιρέσεις , ομάδων ή ατόμων, που ξεχωρίζουν και, συνήθως, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητος, κάνουν την διαφορά, σπάνε τον φαύλο κύκλο του βολέματος και της παραίτησης και μας κάνουν να αισιοδοξούμε. Άλλωστε, όπως έχει ειπωθεί, στις μέρες μας η "επανάσταση" θα γίνεται σε προσωπικό επίπεδο, στον μικρόκοσμο του καθενός.
Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο συμπατριώτης μας Κατερινιώτης Δημήτρης Μπάκας. Συνθέτης,  δραστηριοποιούμενος στην πραγματική πρωτοπορία της τέχνης της μουσικής, διδάκτωρ του πανεπιστημίου του Goldsmiths του Λονδίνου, όπου και διδάσκει, με επιβλητικό βιογραφικό, διακρίσεις σε σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς και συστάσεις από τους μεγαλύτερους σύγχρονους συνθέτες. Πρόσφατα  βραβεύτηκε στον 10ο διαγωνισμό της ένωσης Eλλήνων μουσουργών και το έργο του αυτό παρουσιάζει σήμερα στην Αθήνα, στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Φίλλιπος Νάκας.(λεπτομέρειες εδώ)
Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία, καλλιτεχνική και προσωπική.
Η ιστιοσελίδα του: http://www.dimitrisbakas.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter