Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

τοαυτονοητο:5 μήνες κυβέρνηση και ο Τσίπρας ακόμη να ακουμπήσει τα ΜΜΕ....Ως και ο Ποταμίσιος Θοδωράκης του την είπε!!!!!!Αλήθεια το εμπάργκο στο ΜΕΓΚΑ που είχε επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση μάλλον ήρθη, αφού η κυβένρνηση έχει κατασκηνώσει εκεί.....

Αλέξη, πάμε Σύνταγμα;
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
΄Aρθρο 14§9 του Συντάγματος
«9. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς, η οικονομική κατάσταση και τα μέσα χρηματοδότησης των μέσων ενημέρωσης πρέπει να γίνονται γνωστά, όπως... νόμος ορίζει. Νόμος προβλέπει τα μέτρα και τους περιορισμούς που είναι αναγκαίοι για την πλήρη διασφάλιση της διαφάνειας και της πολυφωνίας στην ενημέρωση. Απαγορεύεται η συγκέντρωση του ελέγχου περισσότερων μέσων ενημέρωσης της αυτής ή άλλης μορφής. Απαγορεύεται ειδικότερα η συγκέντρωση περισσότερων του ενός ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης της αυτής μορφής, όπως νόμος ορίζει. Η ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου ή του διευθυντικού στελέχους επιχείρησης μέσων ενημέρωσης είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου ή του διευθυντικού στελέχους επιχείρησης που αναλαμβάνει έναντι του Δημοσίου ή νομικού προσώπου του ευρύτερου δημόσιου τομέα την εκτέλεση έργων ή προμηθειών ή την παροχή υπηρεσιών. Η απαγόρευση του προηγούμενου εδαφίου καταλαμβάνει και κάθε είδους παρένθετα πρόσωπα, όπως συζύγους, συγγενείς, οικονομικά εξαρτημένα άτομα ή εταιρείες. Νόμος ορίζει τις ειδικότερες ρυθμίσεις, τις κυρώσεις που μπορεί να φθάνουν μέχρι την ανάκληση της άδειας ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού και μέχρι την απαγόρευση σύναψης ή την ακύρωση της σχετικής σύμβασης, καθώς και τους τρόπους ελέγχου και τις εγγυήσεις αποτροπής των καταστρατηγήσεων των προηγούμενων εδαφίων».

Οι λέξεις «όπως νόμος ορίζει» χρησιμοποιούνται στο Σύνταγμα, όταν οι πολιτικοί θέλουν να έχουν το ελεύθερο να νομοθετούν κατά πως γουστάρουν και να στραμπουλίζουν μία συνταγματική αρχή ή θεσμό. Εν πάση, όμως, περιπτώσει ο Καραμανλής [αυτός που φταίει για όλα … ως γνωστόν] παρέα με τον νυν ΠτΔ Πάκη εισήγαγαν τον ν. 3310/2005 περί «βασικού μετόχου», τον οποίον πολέμησαν με λύσσα οι εγχώριοι και ευρωπαίοι νταβατζήδες, με αποτέλεσμα να αναδιπλωθεί ο Καραμανλής με το άρθρο 21 του ν. 3345/2005, το οποίο ορίζει: «Η ισχύς του ν. 3310/2005 (ΦΕΚ 30 Α`) αναστέλλεται από την ψήφιση της διάταξης αυτής από τη Βουλή έως την 31.10.2005, με εξαίρεση τις διατάξεις του άρθρου 11 και της παρ. 29 του άρθρου 12 του ως άνω νόμου». H αναστολή παρατάθηκε μέχρι την 15.11.2005 με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 31.10.2005 [ΦΕΚ Α 270/31.10.2005]. Στη συνέχεια ο νόμος ξεδοντιάστηκε με διάφορες διατάξεις διάφορων νόμων.
Όποιος δεν γνωρίζει και έχει κέφι να διαβάσει την ιστορία του νόμου για τον βασικό μέτοχο, εδώ:

http://olympia.gr/2011/12/13/greece-corruption-6/
Εσύ Αλέξη τί περιμένεις; Όχι τίποτ’ άλλο, αλλά στην πέφτει και ο Ποτάμης και δεν είναι πρέπον.


Άκου, λοιπόν, τί έγινε.


H ιταλική εφημερίδα La Republicca πήρε συνέντευξη από τον επί κεφαλής του κώματος ΠΟΤΑΜΙ. Φαντάζομαι ότι οι Ιταλοί πολίτες διψούσαν να μάθουν για τις θέσεις αυτού του αρχηγού στο μεγάλο ζήτημα των προτάσεων Γιούνκερ. Ο Ιταλός δημοσιογράφος, όμως, πρέπει να είναι πολύ μπαγάσας. Δες την τελευταία ερώτηση που υπέβαλε: «Αν η κυβέρνηση καταφέρει να μεταθέσει το βάρος της κρίσης στις πλάτες των πλουσίων και των ολιγαρχών, όπως υποσχέθηκε;».
Και ιδού τί απάντησε το άτομο:
«Το αντίθετο έκανε. Θα σας φέρω δυο παραδείγματα: επέτρεψε να πληρώσουν τα οφειλόμενα προς το δημόσιο σε δόσεις, όχι μόνον σε όσους αντιμετωπίζουν πραγματική δυσκολία, αλλά σε όλους, συμπεριλαμβανομένων και ιδιωτών με αγαθά αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων, με οφειλές δεκάδων εκατομμυρίων προς το κράτος. Σε ό,τι αφορά στους ολιγάρχες, πέρα από ρητορικές τοποθετήσεις, δεν έκανε τίποτα. Το Ποτάμι είναι έτοιμο να ψηφίσει οποιαδήποτε στιγμή, με τον Τσίπρα, έναν πολύ σκληρό νόμο κατά της διαφθοράς, και εκείνος το γνωρίζει. Αλλά μέχρι τώρα – τί σύμπτωση- δεν έγινε καμία αναφορά στο θέμα».
Δεν έχει άδικο ο Ποτάμης. Καθυστερείς χαρακτηριστικά Αλέξη. Όμως, θα πρότεινα στο MEGA να φιλοξενήσει τον επί κεφαλής και να του υποβάλει την ίδια ερώτηση η Όλγα, ο δε επί κεφαλής να δώσει την ίδια απάντηση. Στη συνέχεια δε να ρωτήσει η Όλγα: «Ποιούς εννοείτε, όταν λέτε ότι έχουν περιουσίες δεκάδων εκατομμυρίων και βολεύτηκαν με τις 100 δόσεις; Για δώστε μου ένα παράδειγμα!». Μιλάμε για εξοντωτικό χτύπημα στον Μπόμπολα.
Να ένα παράδειγμα: «Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος απάντησε στον ερωτώντα βουλευτή Ν. Νικολόπουλο ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρείας Αλαφούζου «ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ» έχουν ρυθμιστεί από τις 26 Μαΐου με την ρύθμιση των 100 δόσεων και έχει ήδη πληρωθεί η πρώτη δόση. Τα στοιχεία διαβίβασε ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, ο οποίος ενημέρωσε ότι δεν έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του Γ. Αλαφούζου».
Τους είχε αλαλιάσει ο Σαμαράς ρε Αλέξη. Επίτηδες δεν τους έβαζε στη ρύθμιση, αφού ήταν δεδομένο ότι δεν θα τους κυνηγούσε ποτέ!


Σωτήριος Καλαμίτσης
Ταπεινός, πλην ακροδεκσιός νεομπολσεβίκος και δραχμολάγνος, γραφιάς πάσχων ανιάτως από εσχάτως διαγνωσθείσα ακράτεια εμπαθείας και λαϊκισμού, επιστήθιος, όμως, φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και επισκέπτης του εις οίκον ευγηρίας δι’ απόρους λόγω επαπειλούμενης εξώσεώς του από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, όπου κατοικεί επ’ ενοικίω, Ιεράν τινά δηλονότι Μονήν του Αγίου ΄Ορους [Μεγάλη η Χάρη της]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter