Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Γιατί «Ο Αστακός» θα πάρει τον Χρυσό Φοίνικα; Το Paris Match εξηγεί
Το δημοφιλές περιοδικό αναλύει τους λόγους που μπορούν να οδηγήσουν το «Ο Αστακός» στην κατάκτηση του Χρυσού Φοίνικα
Από τον Πάνο Γκένα

Το Paris Match, ένα από τα δημοφιλέστερα διεθνή περιοδικά επικαιρότητας, παρουσιάζει αναλυτικά τις ταινίες του επίσημου Διαγωνιστικού τμήματος του Φεστιβάλ Καννών παραθέτοντας τα προτερήματα που μπορεί να τις οδηγήσουν στο Χρυσό Φοίνικα.«Ο Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου «μία από τις πιο αυθεντικές και μυστηριώδεις ταινίες» του Διαγωνιστικού σύμφωνα με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Καννών Τιερί Φρεμό, είναι ένα από τα φαβορί και το Paris Match αναφέρει:

«Γιατί «Ο Αστακός» θα κερδίσει το Χρυσό Φοίνικα

Είναι σίγουρο πως το περιεχόμενό της είναι ιδιαίτερο και γι' αυτό η ταινία είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες του Διαγωνιστικού. Επίσης οι αδελφοί Κοέν (οι φετινοί πρόεδροι του Φεστιβάλ) λατρευτούν το μαύρο χιούμορ, στοιχείο χαρακτηριστικό του Λάνθιμου. Αν προσθέσετε το γεγονός ότι το σενάριο έχει ήδη βραβευθεί και ότι ο σκηνοθέτης έχει υπάρξει υποψήφιος για όσκαρ έχετε μπροστά σας ένα δυνατό αουτσάιντερ.»

Να θυμίσουμε πως «Ο Αστακός» διηγείται μία εκκεντρική ιστορία αγάπης, που τοποθετείται σε ένα μέλλον δυστοπικό. Σύμφωνα με τις επιταγές της κοινωνίας, οι άνθρωποι μεταφέρονται στο επιβλητικό Ξενοδοχείο, όπου πρέπει να επιλέξουν τον σύντροφό τους μέσα σε 45 μέρες. Αν δεν τα καταφέρουν, μεταμορφώνονται σε ζώα και αφήνονται ελεύθερα στο Δάσος. Μην έχοντας βρει ταίρι, ένας άνδρας το σκάει στο Δάσος για να βρει τους παρίες της κοινωνίας, ανάμεσα στους οποίους βρίσκει το ταίρι του, παρόλο που αυτό είναι ενάντια στους κανονισμούς.

Η ταινία «Ο Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της την Παρασκευή 15 Μαίου στις Κάννες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter