Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Θα έπρεπε να αμείβονται και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

τοαυτονοητο: Χιλιάδες πολίτες σήμερα νιώσαν πολύ μεγάλα κορόιδα επιτελώντας, μόνο αυτοί, δωρεάν το χρέος τους στην Δημοκρατία .......
Οι εξουσιαστές στην Ελλάδα την έχουν δει έξυπνα. Θεωρούν ύψιστο καθήκον του υπηκόου (που μόνο την ημέρα των εκλογών τον θεωρούν πολίτη), την αναγκαστική συμμετοχή του, χωρίς καμία αμοιβή, στις εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων. Μάλιστα ορίζουν και ποινές αν δεν εκτελέσει αυτό το ορισθέν καθήκον ο επονομαζόμενος «πολίτης». Είναι φυσικό λοιπόν την ημέρα των εκλογών η αστυνομία κυνηγάει
να βρει τα απρόθυμα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Αντίθετα, το σωστό θα ήταν να αμείβονται και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, όπως αμείβεται ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής και ο γραμματέας. Κάτι που γίνεται εξάλλου και σε πολλά άλλα κράτη. Δεν μπορεί να ζητάμε από τους πολίτες να χάνουν μια μέρα και να κάνουν τζάμπα εργασίες στο όνομα μιας δημοκρατίας που αμείβει αδρά τους εκλεγμένους, αλλά όχι αυτούς που βοηθούν στη διαδικασία της εκλογής.

Μην ξεχνάμε ότι στην αρχαία Αθήνα αμείβονταν ακόμα και οι πολίτες που συμμετείχαν στην Εκκλησία του Δήμου και συγκροτούσαν την απαρτία των 6.000 πολιτών. Στην αρχή αμείβονταν με μία δραχμή και έφτασαν στο απόγειο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας να αμείβονται με τρεις δραχμές, μια σημερινή αντιστοιχία με 80-100 ευρώ για μια μέρα. Και μη ξεχνάμε ότι η Εκκλησία του Δήμου συνεδρίαζε 4 φορές το μήνα.

Η δημοκρατία κοστίζει. Αυτό φυσικά που έχουμε δεν είναι δημοκρατία, αλλά ολιγαρχία. Γι’ αυτό και αμείβονται μόνο οι ολιγάρχες. Οι υπόλοιποι απλά παίζουμε το ρόλο του πολιτικού υποζυγίου.

Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter