Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Μαροκινός Δήμαρχος Ροτερνταμ σε Μουσουλμάνους: "Αν δεν σας αρέσει η χώρα μας να πάτε να γ@$&@είτε" !




Ξεσπάθωσε κατά των μουσουλμάνων που ζουν στις χώρες της Δύσης αλλά δεν μπορούν να αποδεχθούν τα...
δυτικά πρότυπα ο μαροκινής καταγωγής δήμαρχος του Ρότερνταμ.


Με άκομψο τρόπο και χωρίς περιστροφές τους είπε ότι «αν δεν σας αρέσει η Δύση (...) να πάτε να γ…».


Η αντίδραση του δημάρχου Αχμέτ Αμπουταλέμπ προκλήθηκε όταν του ζητήθηκε από την.. ολλανδική τηλεόραση να σχολιάσει την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία.


Εκνευρισμένος από τις ενέργειες των φανατικών ομοθρήσκων του είπε ότι του «φαίνεται αδιανόητο να αντιδρά κάποιος στην ελευθερία», και πρόσθεσε: «Αυτό είναι ηλίθιο. Αν δεν σας αρέσει η ελευθερία ετοιμάστε τα πράγματά σας και φύγετε».


Ο Αμπουταλέμπ, ωστόσο, δεν περιορίστηκε σε αυτά και συνεχίζοντας την επίθεση τόνισε πως «αν δεν σας αρέσει η Δύση επειδή κάποιοι που θέλουν να κάνουν χιούμορ εκδίδουν μια εφημερίδα, τότε σας λέω ότι μπορείτε να πάτε να γ…».



Ο δήμαρχος του Ρότερνταμ είναι γιος ιμάμη και μετανάστευσε στην Ολλανδία από το Μαρόκο σε ηλικία 15χρονών. Είναι ενταγμένος στο Εργατικό Κόμμα και πριν ασχοληθεί με την πολιτική εργαζόταν ως δημοσιογράφος.


Διετέλεσε υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων και Απασχόλησης και ήταν ο πρώτος μετανάστης που εκλέχτηκε σε τόσο σημαντική θέση, όπως αυτή του δημάρχου της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ολλανδίας.


Ο Αμπουταλέμπ κρατάει συμφιλιωτική στάση απέναντι στους θρησκευτικούς διαχωρισμούς και τάσσεται υπέρ της ένταξης των μουσουλμάνων στις δυτικές κοινωνίες.


Οι τελευταίες δηλώσεις του απέσπασαν τα ευμενή σχόλια του δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος χαρακτήρισε τον Αμπουταλέμπ «ήρωά του» και πρόσθεσε ότι τα λόγια του εστίασαν στην καρδιά του θέματος.


http://greece-salonika.blogspot.gr/2015/01/blog-post_166.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter