Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

τοαυτονοητο: ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΟ....ΚΑΓΚΕΛΟ ΣΤΟ 2ο ΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Μαθητής καταγγέλλει ότι αποβλήθηκε επειδή ζήτησε έπαρση της σημαίας

Ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης, Κύριλλος Τσερμπάκ, από επίσκεψη την Τουρκία στα πλαίσια του προγράμματος Leonardo, με τον Κεμάλ στο τοίχο.
Ζήτησε από τη διεύθυνση του σχολείου του να γίνεται έπαρση της ελληνικής σημαίας και να ακούγεται στο προαύλιο ο Εθνικός Υμνος της χώρας μας μία φορά την εβδομάδα και... ανταμείφθηκε με τριήμερη αποβολή και χαρακτηρισμούς όπως «αναρχικός», «ακραίος» και «φασίστας».


Το πρωτοφανές επεισόδιο στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης έχει ξεσηκώσει ντόμινο αντιδράσεων, ενώ ο «πόλεμος» συνεχίζεται, καθώς από τη μία πλευρά τάσσονται οι μαθητές και από την άλλη οι καθηγητές
του μεγαλύτερου σχολείου της πόλης. Στο κέντρο της σφοδρής αντιπαράθεσης βρίσκεται
ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου Γιώργος Δεμερτζής, που είδε τους καθηγητές του να απορρίπτουν αμέσως το αίτημά του και να τον τιμωρούν, την ώρα που 530 από τους συνολικά 560 μαθητές του σχολείου (ανάμεσά τους και πολλοί μετανάστες) ψήφιζαν «ναι» υπογράφοντας σχετικό κείμενο για την έπαρση της σημαίας.


«Δεν υπέγραψαν μόνο Ελληνες αλλά και παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων. Ο διευθυντής έφερε αντίρρηση, λογικά διότι διαφωνεί με την ελληνική διαπαιδαγώγηση. Μου έδωσε τρεις ημέρες αποβολή, συκοφαντώντας με, ενώ μαζί του είναι κι άλλοι εκπαιδευτικοί που μου κάνουν πόλεμο για να με διώξουν από το σχολείο, όπως και όποιον άλλον δεν υποστηρίζει τις δικές τους ιδέες» λέει ο Γιώργος Δεμερτζής, που προχώρησε και σε συμβολική κατάληψη, μαζί με συμμαθητές του, με μοναδικό σκοπό να υψώσει την ελληνική σημαία στο προαύλιο.


Ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης Κύριλλος Τσερμπάκ διαψεύδει πάντως ότι η αποβολή του μαθητή συνδέεται με το αίτημά του και υποστηρίζει ότι η ποινή που του επιβλήθηκε οφείλεται στην ανάρμοστη συμπεριφορά του και σε πράξεις που αντιβαίνουν στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του σχολείου.
«Η απόφαση του συλλόγου διδασκόντων για την αποβολή ήταν ομόφωνη και ουδεμία σχέση έχει με την αξίωση για έπαρση της σημαίας και την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου. Η σημαία είναι μονίμως αναρτημένη, ενώ ο Εθνικός Υμνος ακούγεται στις εθνικές επετείους. Ο μαθητής διατύπωσε την άποψή του με ανεπίτρεπτο τρόπο. Εξηγήσαμε στα παιδιά ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι στη δικαιοδοσία των μαθητικών κοινοτήτων, τους δώσαμε μια ώρα για να το συζητήσουν και ζητήσαμε να απευθυνθούν στο υπουργείο Παιδείας» αναφέρει ο ίδιος.


Σε ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου αναφέρεται, μάλιστα, ότι «η τριήμερη αποβολή που επιβλήθηκε στον μαθητή αφορά επανειλημμένες πράξεις και ενέργειές του που αντιβαίνουν στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του σχολείου», χωρίς πάντως να εξηγείται γιατί η τιμωρία για «επανειλημμένες πράξεις» επιβλήθηκε μετά το ζήτημα που δημιουργήθηκε για την έπαρση της σημαίας. Εντυπωσιακή είναι εξάλλου και η επισήμανση στην ίδια ανακοίνωση ότι «ο μαθητής είναι ενήλικας», στοιχείο που καμία σχέση δεν έχει με το γεγονός.


Source URL: http://www.dimokratianews.gr/node/29580Μαθητής καταγγέλλει ότι αποβλήθηκε επειδή ζήτησε έπαρση της σημαίας


Μαθητής Λυκείου από την Κατερίνη καταγγέλλει τους καθηγητές και τον διευθυντή του σχολείου του, ότι τον απέβαλλαν επειδή ζήτησε την έπαρση της σημαίας στο σχολείου του.
Ο 21χρονος μαθητής Λυκείου της Κατερίνης και πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών, καταγγέλλει ότι αποβλήθηκε από το σχολείο του όταν ζήτησε από τον διευθυντή να γίνεται έπαρση της ελληνικής σημαίας και να ακούγεται ο Εθνικός ύμνος

Ο Γιώργος Δεμερτζής υποστηρίζει ότι πήγε στον διευθυντή του σχολείου για να του ζητήσει να γίνεται έπαρση της σημαίας και να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος κάθε πρωί, αλλά ο διευθυντής του είπε ότι «υπάρχουν νόμοι».

«Ποιος νόμος μου απαγορεύει να τραγουδάω τον Εθνικό Ύμνο στη χώρα μου;» διερωτήθηκε ο μαθητής, που ισχυρίζεται ότι ο διευθυντής του έδωσε τρίημερη αποβολή λέγοντάς του «να μάθεις να αντιμιλάς στον διευθυντή σου».

Ο 21χρονος στη συνέχεια συγκάλεσε, λέει, το συμβούλιο των καθηγητών, κατά τη διάρκεια του οποίου ένας καθηγητής τον αποκάλεσε «φασίστα, εθνικιστή και κακό».

Ο Γ. Δεμερτζής, μάζεψε υπογραφές, όπως του ζητήθηκε από τον διευθυντή, για να ικανοποιηθεί το αίτημά του.

Σύμφωνα μάλιστα με τα λεγόμενά του, από τους 530 μαθητές του σχολείου υπέγραψαν οι 500, συμπεριλαμβανομένων και «όλων των αλλοδαπών».

Ο Κύριλλος Τζερμπάκ, διευθυντής του σχολείου, μιλώντας τηλεφωνικά στο Πρωινό ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει για συγκέντρωση υπογραφών, ενώ διέψευσε τους ισχυρισμούς του προέδρου του 15μελούς.

Τόνισε ότι ο μαθητής αποβλήθηκε για «ανάρμοστη συμπεριφορά προς τον διευθυντή, τον υποδιευθυντή και τους καθηγητές του σχολείου» υπογραμμίζοντας ότι η τιμωρία δεν είχε καμία σχέση με την σημαία και τον Εθνικό Ύμνο.

Για σχετικούς κανονισμούς που ορίζει ο νόμος, σημείωσε ότι στις υπηρεσίες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «ορίζεται η σημαία να είναι μονίμως πάνω και ο Εθνικός Ύμνος ακούγεται στις εθνικές εορτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter