Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Η δασκάλα κυρία Περιστέρα πήγε στο... Μετσόβιο




ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ:Σύντομα και διδιακτορικό όπως και η Νατάσσα;


Ωραία η Αριστερά και οι ιδεολογίες της, αλλά όταν φτάνει η ώρα της προσωπικής αποκατάστασης, όλα πάνε... περίπατο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Περιστέρας Μπαζιάνα, συντρόφου του Αλέξη Τσίπρα (έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης), η οποία ως εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή δασκάλα Πληροφορικής δημοτικού σχολείου, έχει αποσπαστεί -και μάλιστα με τις υπογραφές δύο υπουργών- στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ετσι η μητέρα των δύο παιδιών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να πηγαίνει από σχολείο σε σχολείο και από περιοχή σε περιοχή, κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να μην ξεφύγει από τα σύνορα της Αθήνας. Και μπορεί μεν η κυρία Μπαζιάνα να καλύπτει τα τυπικά κριτήρια που απαιτούνται για την απόσπασή της και να μην έχει υψηλότερες αποδοχές, όμως ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό;

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δύο αποφάσεις (η πρώτη του Φεβρουαρίου του 2014, για το σχολικό έτος 2013-2014, την οποία υπογράφει ο τότε υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και η δεύτερη του προηγούμενου μήνα, για το σχολικό έτος 2014-2015, με υπογραφή του νυν υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου), είναι η μοναδική εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που παίρνει απόσπαση στο Πολυτεχνείο της Αθήνας και, ειδικότερα, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Οι αιτήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν πολύ περισσότερες, αλλά στην τελική επιλογή -ως εκ θαύματος- υπερίσχυσε η σύντροφος του κ. Τσίπρα.

Και αυτό την ώρα που ο κ. Λοβέρδος ζητεί την άμεση άρση της αναλογίας μία πρόσληψη για δέκα συνταξιοδοτήσεις, προκειμένου να προχωρήσει μέσα στο 2015 σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 15.000 εκπαιδευτικών. Ο ίδιος όμως τους παίρνει από τα σχολεία, καθώς ένα μήνα νωρίτερα υπέγραψε την απόσπαση της κυρίας Μπαζιάνα και άλλων 59 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε άλλα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter