Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Προς γνώση του Υπουργείου Εξωτερικών.Τέσσερα περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά την παρελθούσα εβδομάδα, και τα οποία τυχόν δεν υπέπεσαν στην αντίληψή του υπουργού Εξωτερικών, λόγω της ενασχόλησης με την αποστολή ρηματικής διακοίνωσης σε Ελληνίδα ευρωβουλευτή της Κύπρου



Εκπληρώνοντας το χρέος που έχει κάθε πολίτης να συνεισφέρει κατά τις δυνάμεις του στην υπηρεσία της πατρίδας, να μου επιτραπεί να φέρω σε γνώση του Υπουργείου επί των Εξωτερικών της χώρας μας, ορισμένα περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά την παρελθούσα εβδομάδα, και τα οποία τυχόν δεν υπέπεσαν στην αντίληψή του, λόγω της ενασχόλησης με την αποστολή ρηματικής διακοίνωσης σε Ελληνίδα ευρωβουλευτή της Κύπρου.

Πρώτο:

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Taraf, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε όπως όλες οι επιγραφές μειονοτικών Ιδρυμάτων, να είναι γραμμένες μόνον στην τουρκική γλώσσα.

Μέχρι σήμερα οι επιγραφές που είναι αναρτημένες στις εισόδους των μειονοτικών σχολείων είναι γραμμένες στη μητρική γλώσσα των μειονοτήτων, όπως συμβαίνει μεταξύ άλλων και στο ελληνικό Ιωακείμιο Λύκειο Θηλέων, το Ζάππειο Λύκειο, το Ζωγράφειο Λύκειο και Εμπορική Σχολή, τα αρμενικό Λύκεια Esayan και Getronagan, τα αρμενικά σχολικά ιδρύματα Nynyan και SurtHaç…

Πιστεύω, πως μόλις συμβεί η καθ’ όλα εχθρική ενέργεια, οφείλει η κυβέρνηση τάχιστα -στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας- να λάβει την ίδια απόφαση και για τα μουσουλμανικά ιδρύματα που φέρουν τουρκική επιγραφή. Και όχι μόνον αυτό, αλλά είναι ανεπίτρεπτο φορείς της μουσουλμανικής μειονότητας να λειτουργούν μόνον με ονομασία στην τουρκική γλώσσα.

Δεύτερο:

Ετοιμάζεται προς προβολή τουρκική ταινία, με τίτλο «Κωδικός Σουμελά 2», γυρισμένη στον ιερό χώρο, με καθ’ ολοκληρία προσβλητικό περιεχόμενο. Περιγράφω μόνο μια σκηνή, όπως την παρακολούθησα στο διαφημιστικό της ταινίας. Μεταξύ άλλων εμφανίζονται δύο μουσουλμάνοι σε χριστιανικό ναό.



Εκεί διακωμωδούν την Θεία Μετάληψη και στη συνέχεια μιλούν με τον παπα -Χρίστο (τον υποδύεται γνωστός Τούρκος ηθοποιός). O ...παπα-Χρίστος μετά τη Θεία Λειτουργία, κάθεται με τους δύο μουσουλμάνους κάτω από τον ιερό άμβωνα και πίνουν εναλλάξ από το δισκοπότηρο. Ο παπάς τους δίνει στοιχεία για τον «θησαυρό της Σουμελά», και στο τέλος αποκοιμιέται μεθυσμένος από το «Σώμα και Αίμα Του Κυρίου»!

Η ιστοσελίδα ierovima επικοινώνησε με τον μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο, ο οποίος εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αναληφθούν αμέσως από όλους, όσοι έχουν τη δυνατότητα και την αρμοδιότητα παρεμβάσεως, οι κατάλληλες πρωτοβουλίες προκειμένου να αποσυρθεί έστω και τώρα αυτή η ταινία και να σταματήσει η προβολή της, που συνιστά ταυτόχρονα και προσβολή».

Τρίτο:

Μας είχαν προϊδεάσει οι Σλάβοι των Σκοπίων, τώρα το υλοποίησαν. Πραγματοποιήθηκαν σε πάρκο της σκοπιανής πρωτεύουσας, τα αποκαλυπτήρια προκλητικού μνημείου, (αφιερωμένο σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για τη δημιουργία του «μακεδονικού» κράτους), το οποίο δεν έχει απλώς χαραγμένο τον Ήλιο της Βεργίνας, αλλά και τον χάρτη της «Αιγαιακής Μακεδονίας» (με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη, την οποία βεβαίως άλλοι εποφθαλμιούν και βάζουν μπροστά τούς Σλάβους).

Τέταρτο:

Μετά την… πολεμική εκστρατεία της αλβανικής αστυνομίας στο χωριό Λαζαράτι -που χαρακτηρίσθηκε ως η «ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του χασίς», η δε Αλβανία ως η «Κολομβία της Ευρώπης»- στηριζόμενοι σε πληροφορίες πήγαν εκεί τέσσερις ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων, που είχαν κλαπεί από διάφορα σημεία της Ηπείρου, και τα βρήκαν. Ο ένας από τους τέσσερις, περιέγραψε την εμπειρία του, στο epiruspost.gr., και διαβεβαίωσε ότι η αντιμετώπισή τους από την αλβανική Αστυνομία ήταν πολύ καλή και ότι συμφώνως προς την ενημέρωσή της, όλα τα αυτοκίνητα θα μεταφέρονταν στο Αργυρόκαστρο.

Οι Ηπειρώτες οδηγοί των φορτηγών, απευθύνθηκαν στο Ελληνικό Προξενείο... Μόνο που εκεί δεν βρήκαν καμία συμπαράσταση. Δεν μπήκε κανένας στον κόπο όχι να ενδιαφερθεί, αλλά ούτε καν να τους ενημερώσει για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν. Η απογοήτευση είναι δύσκολο να περιγραφεί.

Η υπόθεση έχει ανατεθεί από την πλευρά τους σε αλβανικό δικηγορικό γραφείο. Κίνηση απελπισίας, σημειώνουν, αλλά ήταν μονόδρομος. Κι όλα αυτά όταν η Ιταλία, από την οποία επίσης είχαν κλαπεί αυτοκίνητα και βρέθηκαν, ήδη έχουν καταφέρει να τα πάρουν πίσω και κίνησαν τις διαδικασίες για την απόδοσή τους στους ιδιοκτήτες τους.

Αυτά τα λίγα σήμερα. Είμαι βέβαιος, πως ο αρμόδιος Υπουργός επί των Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα ενεργήσει ταχύτατα και θα λήξουν αισίως για την Ελλάδα οι τέσσερις παραπάνω υποθέσεις. Όσοι πιστεύουν πως θα συμβεί το αντίθετο, θα τους έρθει μια «ρηματική διακοίνωση» και θα συμμορφωθούν.

Ο Μακεδών
VORIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter