Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014

ΩΣ ΠΟΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ 2: Αξιολόγηση δύο ταχυτήτων -Οι βουλευτές σώζουν 2.000 δικά τους παιδιά

τοαυτονοητο: Οι βουλευτές θα αξιολογούν τους αποσπασμένους δημ. υπαλλήλους στα γραφεία τους!!!!!!!! ΩΣ ΠΟΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ;

ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΥΣ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ -ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΩΖΟΥΝ 2.000 ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ


Τι θα ισχύσει για τους αποσπασμένους σε γραφεία βουλευτών, ευρωβουλευτών, κομμάτων και στην ΑΔΕΔΥ
Για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους θα ισχύσουν τα μισά κριτήρια αξιολόγησης
Οι ίδιοι οι βουλευτές θα κάνουν την αξιολόγηση

Με διαφορετικά κριτήρια από αυτά που ισχύουν για το υπόλοιπο δημόσιο θα αξιολογηθούν οι περίπου 2000 υπάλληλοι που είναι αποσπασμένοι σε βουλευτικά και κομματικά γραφεία, στο γραφείο του Έλληνα επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,
την ΑΔΕΔΥ, αλλά και το Κοινωνικό Πολυκέντρο της ΑΔΕΔΥ.

Μάλιστα, αξιολογητές των συγκεκριμένων υπαλλήλων θα είναι οι ίδιοι οι βουλευτές ή οι ευρωβουλευτές κ.λπ. που τους απασχολούν!

Στο Δημόσιο ισχύουν συνολικά 16 κριτήρια αξιολόγησης. Για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους όμως ισχύουν τα μισά. Δηλαδή οκτώ με την βαθμολογική κλίμακα να διαμορφώνεται ως εξής:

• Με βαθμούς 9 ή 10 βαθμολογούνται όσοι υπάλληλοι είναι πάντοτε έτοιμοι να αντιμετωπίζουν, απόλυτα, με ταχύτητα και ευστοχία, κάθε ζήτημα χωρίς τη βοήθεια ή τη διόρθωση ανωτέρου τους.

• Με 7 ή 9 βαθμολογούνται οι πολύ καλοί υπάλληλοι που μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις του έργου τους και περιστασιακά μόνο χρειάζονται ελάχιστη βοήθεια.

• Με 5 ή 6 βαθμολογούνται οι καλοί υπάλληλοι που επιδιώκουν σταθερά να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αλλά κατά κανόνα χρειάζονται βοήθεια.

Με 3 ή 4 βαθμολογούνται όσοι αποδίδουν κάτω του συνηθισμένου μέτρου.

• Με 1 ή 2 βαθμολογούνται οι εντελώς ακατάλληλοι υπάλληλοι.

Ένα ακόμα στοιχείο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι στην υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στις 6 Ιουνίου, δεν γίνεται καμία αναφορά στο θέμα της ποσόστωσης, η οποία ισχύει για το υπόλοιπο Δημόσιο. «Αρμόδιο όργανο για την έκδοση της σχετικής απόφασης επιμερισμού ανώτατων ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης είναι ο αξιολογητής», αναφέρει η απόφαση.

Σε αυτή την απόφαση καθορίζονται τα κριτήρια για την αξιολόγηση των συγκεκριμένων υπαλλήλων. Υπάρχει μάλιστα και εξήγηση για αυτή την «ειδική» διαδικασία που ακολουθείται, σημειώνοντας ότι «οι συνθήκες άσκησης των καθηκόντων των συγκεκριμένων υπαλλήλων είναι διακριτές» σε σχέση με αυτές των εργαζομένων στο υπόλοιπο Δημόσιο. Πάντως η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση εκδόθηκε για να «κλείσει» το νομοθετικό κενό που επέτρεπε μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη κατηγορία υπαλλήλων να μην περνάει από αξιολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter