Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ Ή ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΣ; ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ;

Ο Σάββας Χιονίδης ΜΗΝ κάνοντας τον Σταυρό του.....Αφού τον φιλάει γιατί να τον κάνει κιόλας, έτσι δεν είναι;
ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Μεταφέρουμε τον εξής πραγματικό προεκλογικό Κατερινιώτικο διάλογο ανάμεσα σε υποψήφιο του Χιονίδη και σε μια ευσεβή γυναίκα, πιστή, "θεούσα" όπως θέλετε πείτε το Κατερινιώτισα:
ΥΠΟΨΗΦ: Θα με ψηφίσεις;
ΠΙΣΤΗ: Όχι.
Υ: Γιατί καλέ;
Π: Γιατί ο Χιονίδης είναι αιρετικός, είναι Ευαγγελικός και σε κάθε περίπτωση είναι και κακός δήμαρχος
Υ: Α, κάνεις λάθος. Δεν είναι Ευαγγελικός. Βαπτίστηκε.
Π: Πότε καλε;
Υ: Βαπτίστηκε.....ΜΥΣΤΙΚΑ, ΚΡΥΦΑ!!!!!!!
Π: Καλά πως γίνεται αυτό;
Υ: Έγινε, έγινε τι σε νοιάζει εσένα; Ορθόδοξος είναι. Και δεν είδες που έδωσε και 20.000 για την ενθρόνιση του Μητροπολίτη;
Π: Τι λες καλε; Από την τσέπη του τα πλήρωσε; Και δεν άκουσες τον Δεσπότη που είπε πως δεν τα ήθελε αυτός αυτά τα έξοδα και καλύτερα να πήγαιναν στους φτωχούς; Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως σε μια αρτοκλασία ο παπάς του είπε ιδιαιτέρως: σε ευχαριστώ που δεν ήρθες να πάρεις αντίδωρο γιατί θα με υποχρέωνες να μην σου δώσω.......
Υ:.............
Π:............
Υ:Καλά άντε γεια.....   

Όσους γράφουμε στο αυτονοητο, θρήσκους και μη πραγματικά δεν μας ενδιαφέρει το θρήσκευμα του Δημάρχου η ακόμη και η ανυπαρξία τέτοιου. Ας πιστεύει σε ότι θέλει.Είδαμε και από τους "ευσεβείς" πολύ προκοπή......Μακάρι ο Χιονίδης να ήταν καλός Δήμαρχος ή έστω μέτριος και ας ήταν και Αλ Κάιντα.
Κάποιους άλλους όμως (Ορθόδοξους και Ευαγγελικούς) τους ενδιαφέρει, καλώς ή κακώς. Επίσης, κάποιους άλλους ενδιαφέρει η συμμετοχή του σε Μυστήρια, Ακολουθίες κλπ και αν αυτή είναι σύννομη με τους κανόνες της Εκκλησίας και της Ορθόδοξης και της Ευαγγελικής. Πάλι, καλώς ή κακώς.  
Με απλά λόγια κάποιοι Ευαγγελικοί συμπολίτες μας δεν θα έβλεπαν με καλό μάτι, το να αλλάξει ένας "δικός τους" δόγμα και κάποιοι Ορθόδοξοι δεν θα ψήφιζαν επ'ουδενί κάποιον όχι "δικό τους". Όπως άλλοι δεν ψηφίζουν μη Πόντιο, άλλοι μη Σταθμιώτη, ή Βατανιώτη κλπ. Δυστυχώς αυτές οι "ομάδες" στο εκλογικό σώμα υπάρχουν και είναι μεγάλες κια για αυτό οι αιρετοί μας το παίζουν δίπορτο και τρίπορτο και στα θρησκευτικά.
Ομώς νομίζουμε, πως το ότι μάλλον  γίνεται εκμετάλλευση  του θρησκευτικού αισθήματος, των καλώς ή κακώς υπαρκτών ευαισθησιών μέρους των εκλογέων είναι απαράδεκτο. Το θέμα του δόγματος που ακολουθεί ο Χιονίδης γίνεται θέμα από την στιγμή που αυτός ο ίδιος ή έστω άνθρωποι του συνδυασμού του το χρησιμοποιούν σαν μέρος της προεκλογικής τους προσπάθειας και γενικά όταν το χρησιμοποιούν προς τον κόσμο με κάθε τρόπο.
Δυο αξιοπρεπείς στάσεις υπάρχουν :  Ή να βγεί και να πει ότι η θρησκεία μου είναι προσωπική μου υπόθεση και δεν επιτρέπω σε κανέναν να ασχολείται με αυτό το θέμα, αλλά παράλληλα να μην το παίζει ευσεβής και προς τις δυο πλευρές ή ακόμη καλύτερα να βγει και να πει είμαι Ορθόδοξος ή είμαι Ευαγγελικός ή είμαι αγνωστικιστής ή είμαι ότιδήποτε άλλο. Αυτό το δίπορτο που κάνει αυτός και άλλοι του συνδυασμού του δεν τους τιμά ιδιαίτερα και είναι δείγμα της όλης βιωτής τους και σε άλλα θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter