Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ.......


 
 

 
Καταγγέλουν «λίφτινγκ» στις δηλώσεις της Μέρκελ από το κρατικό πρακτορείο 

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία ότι το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε «λίγτινγκ» στην ανακοίνωση της Καγκελαρίας της Γερμανίας που δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή την επίσκεψη τηςΆνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ
του left.gr, που συνέλεξε τα στοιχεία μεταξύ άλλων και από τα tweets της @elenacou , του @Αrhsx και του Νίκου Αλέπη, το αρχικό τηλεγράφημα που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από το οποίο τα περισσότερα ΜΜΕ αντλούν υλικό, ανέφερε:


«Μήνυμα ότι η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τα επιτυχή μέτρα λιτότητας της Ελλάδας μεταφέρει η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Καγκελαρίας, η οποία εκδόθηκε μετά την άφιξη της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα»

το οποίο, για… άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, άλλαξε μια ώρα μετά. Προσέξτε τη διατύπωση:


«Μήνυμα ότι η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την πορεία εξυγείανσης στην Ελλάδα μεταφέρει η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ στην Αθήνα…».

Η «διόρθωση» στην κακή λέξη «λιτότητα» έγινε «εξυγίανση».

Δείτε τη «διόρθωση» όπως καταγράφηκε στη σελίδα του ΑΠΕ – τα τηλεγραφήματα έχουν διαφορά μιας ώρας, όπως φαίνεται στις ενδείξεις δίπλα στον τίτλο:ΤΟ ΡΑΪΧ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΑΡΘΡΑ!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 12, 2014

ΠΡΙΝ
και
ΜΕΤΑ την Γερμανικη Μονταζιερα.
Το παν ειναι η ΕΙΚΟΝΑ… ακομη και στις λεξεις… οι οποιες ενεργοποιουν το θυμικο.
Παμε καλα


Παμε γερα
Παμε οπου ναναι…
Πόρτα – Πόρτα
About these ads

ΤΟ ΡΑΙΧ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ EURONEWS!!! Σηκωθείτε απο καρέκλες, ντιβάνια, μαυσωλεία κλπ…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 12, 2014
Καμία σχέση δεν έχει η ανταπόκριση του Euronews για την επίσκεψη Μέρκελ, με αυτή που μετέδωσε το ελληνικό τμήμα!!!

Διαβάζαμε σήμερα στο Κουτί της Πανδώρας και στο left.gr ότι το ΑΠΕ παραποίησε ανακοίνωση της Ανγκελα Μέρκελ, αλλάζοντας την βάρβαρη λέξη «λιτότητα» που χρησιμοποίησε η Καγκελαρία με την… «εξυγίανση»

Το έχει η μέρα φαίνεται….Στο LEFTeria-news προσπαθώντας να συνοψίσουμε τις αντιδράσεις της επίσκεψης Μέρκελ, μέσα από τον Ξένο Τύπο, πέσαμε πάνω σε κάτι τελείως αλλόκοτο.

Η ιστοσελίδα του EURONEWS να μεταδίδει ουσιαστικά…ένα άλλο ρεπορταζ απ’ ότι το ελληνικό τμήμα.

Αυτοί είναι οι τίτλοι.Και διαβαστε παρακάτω το αγγλικό κείμενο

Και την ελληνικό…

Είναι εμφανώς διαφορετικό καθώς πέρα της διαφορετικής μετάφρασης, λείπουν αποσπάσματα κειμένου, όπως το παρακάτω:

«Ωστόσο, με έναν στούς τέσσερις Έλληνες να είναι άνεργος, και πολλοί από αυτούς που εργάζονται σε δημόσια υπηρεσία να χάνουν τις δουλειές τους λόγω της διάσωσης που προκάλεσε περικοπές δαπανών, ορισμένοι εκτιμούν ότι η Μέρκελ χόρευε επάνω στα ερείπια της Ελλάδας».

Δεν γνωρίζουμε αν είναι θέμα μετάφρασης, θέμα εκτίμησης ή τίποτα άλλο.

Διαβάστε μεταφρασμένη την ανταπόκριση από το euronews.com, η οποία διαφέρει καταφανώς από αυτό του…gr.euronews.com και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα

Χειραψίες και διαδηλώσεις. Η επισκεψη της Μέρκελ στην Ελλάδα

12/04

Υπήρξε μία από τις πιο ταραχώδεις σχέσεις στην ευρωζώνη, αλλά καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στην ελληνική πρωτεύουσα, πολλοί το είδαν ως σημάδι της συμφιλίωσης.

Ωστόσο, αυτή την αίσθηση δεν την μοιράζονται όλοι. Αριστερές οργανώσεις πραγματοποίησαν διαδηλώσεις όχι μακριά από την «οχυρωμένη» επίσκεψη, που δείχνει ότι ο θυμός σχετικά με τα επώδυνα μέτρα λιτότητας που προωθήθηκαν από τη Μέρκελ, ακόμη καλά κρατεί. Σε ομιλία της στην Αθήνα, η κ. Μέρκελ αναγνώρισε τις θυσίες που έγιναν, προκειμένου να επανέλθουν οικονομικά της σε τροχιά.

Η επίσκεψή της ήρθε λίγο μετά το ντεμπούτο της χώρας στις διεθνείς αγορές ομολόγων μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, και ο πρωθυπουργός είπε ότι ήταν το πρώτο βήμα για την έξοδο από την κρίση.

Ωστόσο, με έναν στούς τέσσερις Έλληνες να είναι άνεργος, και πολλοί από αυτούς που εργάζονται σε δημόσια υπηρεσία να χάνουν τις δουλειές τους λόγω της διάσωσης που προκάλεσε περικοπές δαπανών, ορισμένοι εκτιμούν ότι η Μέρκελ χόρευε επάνω στα ερείπια της Ελλάδας.

Ο ανταποκριτής του euronews στην Αθήνα Σταμάτης Γιαννίσης μεταδίδει:
«Η Άνγκελα Μέρκελ ήρθε στην ελληνική πρωτεύουσα για να στηρίξει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την κεντροδεξιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου. Ήρθε όμως και για να υπενθυμίσει στην κυβέρνηση συνεργασίας ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνεχιστούν με σταθερούς ρυθμούς.»

Μετάφραση – Απόδοση: LEFTeria-mews

Handshakes and protests, Merkel’s Greek visit

http://www.euronews.com/2014/04/12/handshakes-and-protests-merkel-s-greek-visit/
 http://olympia.gr/2014/04/12/%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%87-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1-%CF%84/
 http://olympia.gr/2014/04/12/%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%B1%CF%8A%CF%87-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter