Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Καταδίκη Μελισσανίδη σε 5 χρόνια φυλάκιση για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο το 1992-1995!!!!!!!! Και έχει και έφεση και άρειο πάγο......Κατά το 2030 καλά είναι για την τελεσίδικη απόφαση;

Σε πέντε χρόνια φυλάκιση για τη μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο καταδικάστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη με 20 ευρώ ημερησίως. Με την ίδια ποινή και για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε και ο Γιάννης Καρράς.

Πρόκειται για την υπόθεση της εταιρείας «Πετρέλαια Αιγαίου ΑΕ» που εκκρεμούσε από τη δεκαετία του ’90 και ειδικότερα τη περίοδο 1992 – 1995. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, νόμιμος εκπρόσωπος
της εταιρείας, και ο Γιάννης Καρράς, διευθύνων σύμβουλος, κατηγορούνταν για εικονικούς εφοδιασμούς και παράνομη διακίνηση καυσίμων. Η εταιρεία τέθηκε υπό εκκαθάριση το 1995.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Directnews για την υπόθεση οι δύο κατηγορούμενοι είχαν απαλλαγεί στο παρελθόν από τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος καθώς και για τις λαθρεμπορίες. Ωστόσο το Δημόσιο διεκδίκησε τα χρήματα (βεβαιωμένα χρέη και πρόστιμα περίπου 10 εκατ. ευρώ) καθώς είχαν εκδοθεί 9 καταλογιστικές αποφάσεις από το Ζ' Τελωνείο Πειραιά.
Η ίδια πηγή αναφέρει πως η δικογραφία παρέμενε επί σειρά ετών «ανενεργή», καθώς πτυχές της ίδιας υπόθεσης εκκρεμούσαν ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, το οποίο απάλλαξε τελικά την εταιρεία μόνο για τις 2 από τις 9 καταλογιστικές αποφάσεις του Τελωνείου και ως εκ τούτου τα χρέη παραμένουν για τις επτά πράξεις.

Με τη διαπίστωση αυτή ο Εισαγγελέας της Έδρας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, κ. Μύτης, πρότεινε στην αγόρευσή του την ενοχή των κατηγορουμένων για τις 7 από τις 9 καταλογιστικές πράξεις, ζητώντας την απαλλαγή για τις δύο πράξεις λόγω της απαλλαγής τους από το αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο. Η πρόταση έγινε δεκτή και στους δύο κατηγορούμενους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 ετών εξαγοράσιμη με 20 ευρώ ημερησίως, ενώ έδωσε στην έφεση ανασταλτικό αποτέλεσμα.


Το διαβάσαμε στο: http://tvxs.gr/news/ellada/katadiki-melissanidi-gia-mi-kataboli-xreon-sto-dimosio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter