Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Βενιζέλος: «Δεν ασχολούμαι με τη σταδιοδρομία μου»!!!!!!! Λέει ότι εάν τον απασχολούσε, θα είχε κάνει άλλες επιλογές...

τοαυτονοητο: Ίσως η πιο αυτοσαρκαστική και  κωμική ατάκα της μεταπολίτευσης από τον πιο απόλυτα ιδιοτελή Έλληνα πολτικό.....

Xαρακτηρίζει «βιώσιμο» το ελληνικό χρέος, καθώς «το 80% είναι στα χέρια θεσμικών εταίρων και όχι κερδοσκόπων»«Δεν ασχολούμαι με τη "σταδιοδρομία" μου, γιατί εάν με απασχολούσε αυτό θα είχα κάνει άλλες επιλογές και θα είχα προστατέψει τον εαυτό μου».

Τα παραπάνω αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας το πώς θα αντιδράσει εάν μετά τις εκλογές αμφισβητηθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν ασχολείται με αυτό που λέγεται «συμβατική πολιτική», τονίζοντας ότι «το κρίσιμο και τελικό στάδιο της πολιτικής για έθνη, λαούς και για τον καθένα μας, στο δικό του μικρό-μικρό επίπεδο, είναι η Ιστορία».

Μιλώντας για το πολιτικό πεδίο και τις εκλογές του Μαΐου, υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει καμία χαλαρότητα στην ψήφο» και επισημαίνει ότι επειδή η ερμηνεία του αποτελέσματος συνδυαστικά των δημοτικών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών εκλογών θα είναι μία ερμηνεία σκληρή, μία ερμηνεία που συνδέεται με το μέλλον της χώρας, με τη νομιμοποίηση επιλογών, «πρέπει να ξέρουμε ότι δεν υπάρχει καμία χαλαρότητα, ότι κρίνονται ουσιώδη θέματα το Μάιο».

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το «κούρεμα» του χρέους, το οποίο κατέχουν οι χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, «είναι μια κίνηση επιθετική κατά των εκλογικών σωμάτων και των Κοινοβουλίων αυτών των κρατών».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζει επίσης «βιώσιμο» το ελληνικό χρέος, καθώς -όπως αναφέρει- το 80% είναι στα χέρια θεσμικών εταίρων και όχι κερδοσκόπων.

Την ίδια ώρα, ο κ. Βενιζέλος δεσμεύεται εκ νέου πως δεν θα υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα, ούτε νέο μνημόνιο: «Λέω λοιπόν κατηγορηματικά για άλλη μια φορά: όχι δεν θα χρειαστεί νέο δάνειο -και ως εκ τούτου νέο μνημόνιο- και σίγουρα δεν θα χρειαστούν νέα δημοσιονομικά μέτρα, παρά μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της κοινωνικής συνοχής».

Τέλος, όσον αφορά στο πολυνομοσχέδιο μετά τη συμφωνία με την τρόικα, ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ότι «δεν υπάρχει κανένα λόγος να εκβιαστεί διαδικαστικά και νομοτεχνικά η βούληση των βουλευτών με νομοσχέδιο ενός άρθρου», ενώ για το θέμα του γάλακτος αναφέρει ότι η συμφωνία με την τρόικα «έχει ισορροπίες και είναι συνολική» και «σε κάθε περίπτωση θα γίνει το καλύτερο για τους Έλληνες κτηνοτρόφους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter