Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Η Μισέλ Ομπάμα μυείται στο Τάι Τσι και ξετρελαίνει τους Κινέζους.

τοαυτονοητο: Η iefimerida διαφημίζει με προθυμία την γυναίκα του αφεντικού......
ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ



Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ μυήθηκε, την Τρίτη, στο τάι τσι από τους μαθητές ενός σχολείου στον Τσενγκντού, στα νότια της Κίνας, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη για έκτη συνεχή ημέρα, μαζί με τις δύο κόρες της.

Η Μισέλ Ομπάμα συναντήθηκε με την Πρώτη Κυρία της Κίνας και τον πρόεδρο της χώρας Ξι Ζινπίνγκ και επισκέφθηκε το Σινικό Τείχος. Δήλωσε μαγεμένη από το τάι τσι και μάγεψε όσους την παρακολούθησαν να το κάνει.

«Είναι πραγματικά μια καταπληκτική άσκηση και λάτρεψα να την κάνω» σχολίασε η Πρώτη Κυρία στο twitter, έναν από τους μοναδικούς τρόπους να επικοινωνεί με τον έξω κόσμο, σε μια χώρα που απαγορεύεται στα ΜΜΕ να την προσεγγίσουν.

Η Μισέλ Ομπάμα δεν δίστασε να προσεγγίσει και το εύφλεκτο ζήτημα της διεθνικής ισότητας σε μια περιοχή όπου η μειονότητα των Θιβετιανών υφίσταται θρησκευτικές και κοινωνικές διώξεις. Οι μοναχοί διώκονται για να αποκηρύξουν τον Δαλάι Λάμα, τον πνευματικό τους ηγέτη ο οποίος κατηγορείται από το Πεκίνο ότι υποκινεί επαναστατικές πράξεις εναντίον της Κίνας.

«Σήμερα στην Αμερική οι άνθρωποι από όλες τις φυλές, τις θρησκείες και τις εθνικές καταβολές ζουν και εργάζονται μαζί για να δημιουργήσουν μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά και τα εγγόνια τους» δήλωσε η Μισέλ Ομπάμα ενώπιον ακροατηρίου φοιτητών.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμά της η κυρία Ομπάμα θα γευματίσει την Τετάρτη το μεσημέρι σε ένα θιβετιανό εστιατόριο στην περιοχή Τσενγκντού.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter